Upoznajte ID Aero, novi Volkswagenov koncept električne limuzine

Ovo koncept vozilo dužine skoro pet metara ima dizajn koji je zasnovan na principima aerodinamike. Krov se elegantno spušta ka zadnjem delu u stilu kupea i doprinosi odličnom koeficijentu otpora vazduha od 0,23.

Volkswagenova MEB platforma dozvoljava kratki prepust, dugačko međuosovinsko rastojanje i izuzetno prostran enterijer vozila. Model ID.AERO je opremljen snažnom litijum-jonskom baterijom sa neto kapacitetom od 77 kWh. Zahvaljujući spoju efikasnog pogonskog sistema i odličnih aerodinamičnih svojstava, ID.AERO postiže autonomiju od 620 kilometara, što ga čini pogodnim za dugačke relacije.

Stilski gledano, ID.AERO prati dizajn ID. porodice kao prva limuzina u srednjem premijum segmentu. Aerodinamično dizajnirani prednje kraj i krov omogućavaju optimalan protok vazduha preko vozila, koji pozadi ublažava blago uvučeni zadnji deo. Sportske dvobojne felne od 22 inča dizajnirane su u obliku turbine i potpuno su uvučene u blatobrane. Klasične kvake na vratima zamenjene su svetlećim površinama osetljivim na dodir, čime se još više smanjuje otpor vazduha. Na vrhu siluete, dizajn je oblikovan smelom tornado linijom i opeadajućom linijom krova. „Mišićava“ ramena na modelu ID.AERO nalaze se iznad tornado linije i takve konture čine da ova električna limuzina stoji ravnije i daju joj dinamičniji izgled.

Prednji deo karakteriše ID. saće po kom je poznata ID. porodica. Podeljen je horizontalno na dva dela i predstavlja karakteristični stilski element dizajna modela ID.AERO. Još jedna prepoznatljiva stilska odlika po kojoj se ID.AERO izdvaja jeste tanka svetlosna traka koja se pruža horizontalno preko prednjeg dela do leve i desne strane osvetljenog Volkswagen znaka i iznad inovatirnih IQ.LIGHT LED matriks farova, protežući se do bočnih panela automobila.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde