TOP 5: najuzbudljivijih novih brodova – Boot Diseldorf 2023

Međunarodni sajam nautike Boot Diseldorf vraća se nakon pauze od tri godine. U nastavku možete naći naš izbor najboljih modela koje morate pogledati na najvećem evropskom sajmu nautike...

Dosta toga se desilo u svetu nautike od poslednjeg izdanja sajma Boot Diseldorf, što dokazuje i selekcija brodova u nastavku teksta. Pogledajmo koji su to najbolji motorni brodovi sa sajma Boot Diseldorf 2023:

Arksen Adventure 30

Na sajmu nautike u Sautemptonu 2022. godine videli smo vrlo obećavajući prototip Arksen Adventure 30, ali ovaj prvi model serijske proizvodnje koji je prikazan na sajmu Boot Diseldorf 2023 je ono što smo zapravo svi čekali.

Napravljen u fabrici kompanije XO u skladu sa specifikacijama brodogradilišta Arksen (umesto da ga uvoze u osnovnoj verziji pa naknadno opremaju), novi brod imaće ojačano korito sa rejtingom B kategorije, kao i unapređenu ergonomiju za upravljačkom konzolom i još kvalitetnije materijale.

Takođe će imati sve od opreme, uključujući grejanje preko dizela i ublažavanje udara, što ga pretvara iz broda za povremenu zabavu u celogodišnju mašinu za ekspedicije.

De Antonio D50 Coupe

De Antonio D50 Coupe je pozajmio korito od nagrađivanog modela De Antonio D46 i opremio ga je upravljačkom konzolom koja prima četiri osobe i ogromnom kuhinjom sa prostorom za frižidere, aparate za sladoled i nekoliko grilova.

Pored centralno postavljenog prostora za ručavanje gde može da se smesti deset osoba, tu je i ogromna platforma za sunčanje iznad vanbrodskih motora, kao i zaista genijalno odrađeni pramac. On nudi prostor za ručavanje za šest osoba i set ležaljki za sunčanje koje se mogu pretvoriti u pramčani đakuzi.

Novi De Antonio D50 Coupe možete konfigurisati tako da ima dve ili tri kabine i jedno ili dva kupatila. Možete da ubacite i ostavu, kabinu za poslugu ili kancelariju. A sa dva V12 motora od po 600 konja ili četiri vanbrodske postavke od 1.200 do 1.600 ks, brzina od 50 čvorova bi trebalo da bude vrlo dostupna.

Ferretti 580

Ovaj novi elegantni flybridge model od 18 metara pozicioniran je između modela Ferretti 550 i Ferretti 670.  Nacrtao ga je Filipo Salveti, koji je na čelu brenda poslednje tri godine. Pored elegantnijeg, izvajanog izgleda, možda najupečatljivija karakteristika modela Ferretti 580 je njegova prednja paluba.

Ferretti 580 na pramcu ima veliki prostor za leškarenje sa dve sofe koje su okrenute jedna ka drugoj i velikom garniturom za sunčanje oko koje može da se prolazi, a svi ti elementi su tako dizajnirani da deluju kao da lebde iznad palube na nevidljivim podupiračima. Zgodni drveni nasloni za ruče i bočni sotlovi sa ugrađenim držačima za čaše daju ovom prostoru dodatni nivo sofisticiranosti.

Što se tiče enterijera, kupci se mogu opredeliti za dva vrlo upečatljiva stila – klasični i moderni – gde ovaj prvi koristi toplije, tamnije boje, dok drugi upotrebljava hladnije i svetlije nijanse.

Pearl 72

Nakon uspešnog lansiranja modela Pearl 62, novi model Pearl 72 je dizajniran da rekonfiguriše sve što možete očekivati od plovila ove veličine. Impozantan dizajnerski duo koji čine Bil Dikson i Keli Hopen opet je angažovan od strane brodogradilišta Pearl Yachts da naprave jahtu koja deluje „izrazito britanski“ a rezultat izgleda fenomenalno.

Pearl 72 ima padajuće linije prozora, zasečenu ogradu koja je delom staklena i krmene terase za fantastičnu osvetljenost, izvanredan pogled i izuzetno stapanje s morem.

Pored dve gostinske kabine sa po dva ležaja i kupatilom i garaže za pomoćni brod u krmenom delu u koju mogu komotno da stanu RIB čamac od 3,3 m i džet ski, ova jahta ima i dve master kabine – jednu napred sa privatnim ulazom i jednu pune širine u sredini broda.

Princess S72

Brodogradilište Princess je diglo veliku prašinu na sajmu Boot Diseldorf 2023 sa postavom koja broji sedam jahti, uključujući i sajamske premijere modela Princess X80 i Princess F65, evropski debi modela Princess Y85 kao i svetsku premijeru novog modela Princess S72.

Kao druga najveća od četiri jahte S klase sa Sportbridgeom, Princess S72 IMA prelepo osvetljeni salon sa garniturom iza upravljačke konzole i prostorom za ručavanje nasuprot kuhinje koja se nalazi sa desne strane.

Svi ljudi na brodu mogu da uživaju u neopstruisanom pogledu kroz nisko postavljene prozore a zbog toga što je sportbridge koji je pogodan za druženje postavljen više prema krmi, ima dosta prostora za veliki krov iznad prednjeg dela salona.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde