Wizz Air među najmlađim avio-flotama na svetu

Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i vodeća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, ima jednu od najmlađih flota na svetu, pokazuju najnoviji podaci švajcarske agencije za prikupljanje podataka o avio-kompanijama CH-AVIATION.

Među avio-prevoznicima sa najmanje 100 aviona, Wizz Airova flota je među onima sa najmanjom prosečnom starošću aviona koja iznosi 5,43 godine.

Samo jedna avio-kompanija u Evropi i još dve na svetu imaju malo mlađu flotu.
Međutim, Wizz Air je najbolje rangiran među niskotarfinim avio-prevoznicima.
Wizz Air Mađarska sada ima flotu od 118 najmodernijih aviona tipa Airbus A320.

Flota britanskog ogranka ove avio-kompanije, Wizz Air UK, koja trenutno broji 11 aviona, druga je najmlađa na svetu, sa prosečnom starošću aviona od samo 0,95 godina.

Wizz Airova mlada i moderna flota je imala ključnu ulogu u svrstavanju ove kompanije među deset najbezbednijih niskotarifnih avio-prevoznika za 2019. godinu na listi jedine rejting agencije na svetu koja se bavi sveobuhvatnom analizom bezbednosti i proizvoda aviokompanija AirlineRatings.com.

Wizz Airu je ranije ove godine isporučen prvi avion tipa Airbus A321neo u bazi u Budimpešti, a još pet takvih letelica su se pridružile floti od marta.
Ova avio-kompanija ima naručena još 274 najsavremenija uskotrupna aviona na svetu, uključujući 20 tipa Airbus A321XLR.

Motori nove generacije aviona tipa Airbus A321neo i ekonomičan dizajn kabine donose uštedu u gorivu od 20 odsto.
Model A321neo takođe nudi velike ekološke prednosti, kao što su smanjenje buke od blizu 50 odsto u poređenju sa prethodnom generacijom aviona i 50 odsto manju emisiju azot-monoksida.

Sa zabeleženih 56,5 g CO2 po putniku na svaki pređeni kilometar, Wizz Air je bio avio-prevoznik sa najmanjim ekološkim otiskom po putniku u maju 2019.

„S obzirom da nam je bezbednost putnika oduvek najvažniji prioritet, raspolažemo mladom i modernom flotom koja se poslednjih godina stalno uvećava. Ponosni smo na činjenicu da je Wizz Airova flota jedna od najmlađih ne samo u Evropi, već i na svetu, što nam omogućava da, zajedno sa svojom dobro obučenom posadom svetske klase, pružamo kvalitetne i bezbedne usluge svojim putnicima, kao i da smanjujemo ekološki otisak po putniku zahvaljujući stalnom uvođenju novih, izuzetno efikasnih aviona tipa Airbus A321neo”, izjavio je Diederik Pen, izvršni potpredsednik i direktor operacija Wizz Aira.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

TOP 5 aplikacije za vežbanje kod...

Kada je u pitanju aplikacija za vežbanje kod kuće, izbor najbolje za vas će se bazirati...

Kako koristiti ChatGPT da poboljšate celokupni...

Od trenutka kada je lansiran u novembru 2022. godine, ChatGPT je postao poznato ime. Ono što...

Zaboravite na solarni panel, dolaze kišni...

U potencijalnom preokretu u prikupljanju energije, istraživači su pronašli način da uhvate, skladište i iskoriste električnu...

AI influenserka koja ne postoji: Pratioci...

Milla Sofia je influencerka generisana veštačkom inteligencijom čije izazovne fotografije na Twitteru i TikToku zarađuju hiljade...

Zašto plaćati fotografa?: Z Generacija oduševljena...

Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne...

Uskoro nam stiže poboljšano bežično punjenje...

Smartfoni su postali neizostavni deo naših života, oni su naš uređaj za komunikaciju, personalni kompjuter i...

Kako različiti trendovi utiču na dizajn...

Modni i životni trendovi se iz godine u godinu menjaju, vršeći uticaj na različite industrije, među...

GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na...

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja...

Top 5: korisnih Android aplikacija koje...

Svaki Android telefon dolazi sa paketom aplikacija koje pomažu kod obavljanja najrazličitijih zadataka. Većina telefona dolazi...

Japan će pokušati da prikuplja solarnu...

Japan i svemirska agencija ove zemlje po imenu JAXA već decenijama pokušavaju da šalju solarnu energiju...
Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i vodeća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, ima jednu od najmlađih flota na svetu, pokazuju najnoviji podaci švajcarske agencije za prikupljanje podataka o avio-kompanijama CH-AVIATION. Među avio-prevoznicima sa najmanje 100 aviona, Wizz Airova flota je među onima sa najmanjom prosečnom starošću aviona koja iznosi 5,43 godine. Samo jedna avio-kompanija u Evropi i još dve na svetu imaju malo mlađu flotu. Međutim, Wizz Air je najbolje rangiran među niskotarfinim avio-prevoznicima. Wizz Air Mađarska sada ima flotu od 118 najmodernijih aviona tipa Airbus A320. Flota britanskog ogranka ove avio-kompanije, Wizz Air UK, koja trenutno broji 11 aviona, druga je najmlađa na svetu, sa prosečnom starošću aviona od samo 0,95 godina. Wizz Airova mlada i moderna flota je imala ključnu ulogu u svrstavanju ove kompanije među deset najbezbednijih niskotarifnih avio-prevoznika za 2019. godinu na listi jedine rejting agencije na svetu koja se bavi sveobuhvatnom analizom bezbednosti i proizvoda aviokompanija AirlineRatings.com. Wizz Airu je ranije ove godine isporučen prvi avion tipa Airbus A321neo u bazi u Budimpešti, a još pet takvih letelica su se pridružile floti od marta. Ova avio-kompanija ima naručena još 274 najsavremenija uskotrupna aviona na svetu, uključujući 20 tipa Airbus A321XLR. Motori nove generacije aviona tipa Airbus A321neo i ekonomičan dizajn kabine donose uštedu u gorivu od 20 odsto. Model A321neo takođe nudi velike ekološke prednosti, kao što su smanjenje buke od blizu 50 odsto u poređenju sa prethodnom generacijom aviona i 50 odsto manju emisiju azot-monoksida. Sa zabeleženih 56,5 g CO2 po putniku na svaki pređeni kilometar, Wizz Air je bio avio-prevoznik sa najmanjim ekološkim otiskom po putniku u maju 2019. „S obzirom da nam je bezbednost putnika oduvek najvažniji prioritet, raspolažemo mladom i modernom flotom koja se poslednjih godina stalno uvećava. Ponosni smo na činjenicu da je Wizz Airova flota jedna od najmlađih ne samo u Evropi, već i na svetu, što nam omogućava da, zajedno sa svojom dobro obučenom posadom svetske klase, pružamo kvalitetne i bezbedne usluge svojim putnicima, kao i da smanjujemo ekološki otisak po putniku zahvaljujući stalnom uvođenju novih, izuzetno efikasnih aviona tipa Airbus A321neo”, izjavio je Diederik Pen, izvršni potpredsednik i direktor operacija Wizz Aira.