IFA 2020: Nova LG vizija doma za buducnost – Zivot je lep kod kuce

Kompanija LG Electronics (LG) je na sajmu IFA 2020 predstavila novo korisničko iskustvo, koje se razlikuje od bilo čega do sada predstavljenog na nekom od IFA sajmova. Dr I. P. Park, tehnološki direktor kompanije LG, pojavio se u vidu holograma na sceni, i govorio viziji kompanije za budućnost – „Život je lep kod kuće“.

Ova vizija budućnosti u fokus stavlja tri ključne vrednosti za svaki dom: brigu, udobnost i zabavu.

„Ova vremena bez presedana učinila su nas nesigurnima u pogledu budućnosti“, istakao je dr Park. „U kompaniji LG verujemo da je ovo ujedno i jedinstvena prilika da se naprave suštinske promene širom sveta i ostvare novi potencijali doma. Kao vodeća kompanija u pogledu inovacija u životnom stilu, dodatno smo se posvetili razvoju i unapređenju proizvoda i usluga, koji omogućavaju ugodan život korisnicima širom sveta“.

Platforma veštačke inteligencije kompanije LG, pod nazivom LG ThinQ, stalno se unapređuje i usavršava, kako bi se omogućile nove usluge, rešenja i poslovni modeli, koji bi doprineli promenama.

„Platforma LG ThinQ je srž naših inovativnih rešenja, kojima se obogaćuje život“, rekao je dr Park prilikom demonstracije kako unapređena verzija aplikacije LG ThinQ pruža uslugu usmerenu na korisnika, koja obuhvata sve od korisničke podrške do kupovine potrepština. Korišćenjem aplikacije, princip proaktivne brige o kupcima zasnovan na veštačkoj inteligenciji može da analizira i šalje izveštaje o operativnom statusu uređaja, pa čak i da daje preporuke o održavanju i popravci.

Linija robota CLO kompanije LG omogućava bezbedan način pružanja usluga u restoranima i bolnicama, uz obezbeđivanje neophodne fizičke distance, a još u julu 2020. godine roboti CLOi ServeBots počeli su da se koriste u prodajnim centrima širom Koreje.

Dr Park istakao je kako bi platforma CLOi 2.0, koja je kompatibilna sa robotskim operativnim sistemom (ROS) 2, otvorenog koda, mogla da bude efikasna zamena za ljudsku interakciju.

„Uz pomoć veštačke inteligencije, možemo lakše i preciznije da pratimo zdravstveno stanje korisnika tokom celog dana“, istakao je dr Park. „Nedavno je u Koreji uspešno realizovan pilot projekat o upotrebi veštačke inteligencije za poboljšanje praćenja zdravstvenog stanja i brige o pacijentima sa hroničnim bolestima, u saradnji sa Nacionalnim univerzitetom u Seulu“.

ThinQ Home je pravi primer vizije „Život je lep kod kuće“ kompanije LG i predstavlja idealni dom osmišljen da pruži bezbedniji i ugodniji način života, uz upotrebu najnovijih uređaja i IT tehnologije kompanije LG.

U Koreji je dr Park „od krvi i mesa“ sproveo prisutne na sajmu IFA kroz LG ThinQ Home i prikazao tzv. „kućepazitelja“, pametno ogledalo koje omogućava laku i potpunu kontrolu doma, uz praćenje uređaja i potrošnje energije kroz najsavremeniji energetski panel.

Ovaj visokotehnološki panel povezan je sa kućnom stanicom za punjenje električnog automobila, što omogućava udaljeno punjenje i nadgledanje električnog automobila.

Pored hologramskog događaja za medije, video snimci kompanije LG ilustruju viziju kompanije za podsticanje svakodnevnih inovacija, a u jednom od njih pojavljuje se i kej-pop zvezda Henri Lau u obilasku doma LG ThinQ Home.

Ovaj snimak dostupan je na Jutjub kanalu kompanije LG Global (www.youtube.com/GlobalLG), dok virtuelna izložba kompanije (http://Exhibition.LG.com) daje uvid u živopisno iskustvo koje pružaju inovativni proizvodi i usluge kompanije LG, predstavljeni na sajmu IFA 2020..

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde