TOP 5: Najboljih kućnih aparata za pivo

Kako se sve više ljudi opredeljuje da, umesto u kafani, popiju popiju pivo kod kuće, točilice za pivo su postale must-have gedžeti. A s obzirom na to da je zabrana okupljanja i dalje na snazi, a ni zimsko vreme nije sjajno, kućna točilica za pivo deluje atraktivnije nego ikad.

U nastavku ćete naći naš predlog za pet najboljih kućnih točilica za pivo.

Beerwulf Blade, 479 evra, plus dva bureta od po 8 litara

Ova točilica je apsolutni favorit, kako u pogledu ukusa točenog piva, tako i po pitanju lakoće rukovanja.

Jednostavno namestitu burence, uključite uređaj u struju, sačekajte ga da rashladi pivo na odličnih 2 °C, a potom sipajte i uživajte.

Osam litara piva u burencetu će ostati penušavo i sveže, pod uslovom da uređaj Blade bude uključen sve vreme.

To je tiha mašina, diskretne veličine (zauzima prostor veličine dva A4 papira jedan do drugog, i visoka je 47 cm) i kompatibilna je sa mnogim mejnstrim brendovima kao što su Tiger, Heineken i Birra Moretti.

Kanisteri sa ugljen-dioksidom ili dodatna oprema nisu potrebni, a dobijate profesionalno servirane krigle piva. Predivno!

KUPI ODMAH: 479 EUR

Expondo točilica za pivo sa hlađenjem, 5 litara

Expondo točilica je jeftinija i može da rashladi 5 litara piva.

Kao bonus možete da podešavate temperaturu piva (za vas čudake koji volite malo toplije pivo) između 2 i 12 stepeni celzijusa.

Expondo točilici su za funkcionisanje potrebni CO2 kanisteri, što je i prednost i mana u isto vreme, zavisno od toga kako gledate na to.

S jedne strane, to znači da je aparat kompatibilan sa velikim brojem pivskih brendova, a s druge strane ćete morati da menjate kanistere.

Ali opet, za točeno pivo u pabovima koristi se CO2, tako da imate argument po pitanju autentičnosti (mada je nekima lepši ukus iz točilice Blade).

Expondo točilica je za nijansu manja od modela Blade, pa je bolja za male kuhinje. Svakako dobra opcija sa konkurentnom cenom.

KUPI ODMAH: 171 EUR

CDA BVB4SS Integrisana točilica za pivo od nerđajućeg čelika

Ljubitelj ste najkremastije moguće pene? Ova točilica od nerđajućeg čelika je profi i spremna je za posao za svega pet minuta.

Ne morate da hladite burad s pivom, a na uređaj možete da postavite burad od 10, 30 ili 50 litara ukoliko planirate da organizujete neku žurku (u budućnosti, naravno).

Točilicu pokreće CO2, kao i u svakom pabu, a dolazi i sa pipama za dezinfekcionim sredstvom koje služi za jednostavno čišćenje i održavanje higijene.

Za ovu točilicu vam je potreban prostor, i to ravna površina sa elementima ispod, ali ako ste ozbiljni po pitanju točenja pabskog piva u toplini svog doma, ova točilica je broj jedan.

KUPI ODMAH: 1.845 EUR

Krups Compact Sub sa 4 burenceta od po 2 litre

Mala, moćna, sa puno stila. Krups Compact Sub točilica je slična točilici Blade, samo je manja i izgleda bolje.

Compact Sub štedi energiju i hladi dve litre piva na temperaturi od 2 stepena Celzijusa, pri čemu pivo ostaje sveže do 30 dana.

Kompatibilna je sa istim mejnstrim brendovima kao i model Blade i savršena je ako ste ljubitelj dobre krigle piva uveče.

KUPI ODMAH: 120 EUR

Fizzics DraftPour Beer Dispenser

Trenutno je nigde nema na lageru, ali bilo bi vrlo neozbiljno ne pomenuti točilicu Fizzics DraftPour kao jednu sjajnu točilicu na tržištu.

Tvorci su je uspešno predstavili u emisiji Shark Tank, a točilica koristi zvučne talase da pretvori standardno pivo u konzervi ili flaši u vrhunsko točeno pivo.

I stvarno radi – pivo dobija kremastiji ukus i ima savršenu penu. Posebno je dobra za Guinness pivo.

REZERVIŠITE JEDNU OVDE: 165 EUR

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde