Yamaha MusicCast Vinyl 500

Postavljanje hi-fi sistema u dnevnoj sobi uglavnom uključuje raspetljavanje kablova, mnogo kablova.
Ali svet audio uređaja se promenio zadnjih godina, što možemo da vidimo po velikom broju Bluetooth zvučnika koji se danas mogu naći u ponudi.

Yamaha je predstavila svoj novi gramofon koji je dizajniran da premosti jaz između analognih i digitalnih muzičkih formata – model MusicCast Vinyl 500.

MusicCast predstavlja Yamahinu ekskluzivnu porodicu soundbar zvučnika, AV risivera, bežičnih zvučnika i instrumenata koji se mogu bežično povezati po celom domu, i kojima možete upravljati preko mobilne aplikacije.

Gramofon koji podržava Wi-Fi konekciju savršeno radi uz Yamaha MusicCast 20 ili MusicCast 50 zvučnike, bez potrebe za „bridge“ rsiverom, a možete da dodate i bežične sabvufere za malo 2.1 uživanja. Dok Bluetooth ima prililčno ograničen domašaj za strimovanje u domu, Wi-Fi dobacuje mnogo dalje i ima veći protok.

MusicCast aplikacija omogućava slušaocima da preko smartfona ili tableta upravljaju audio sistemom koji se prostire u nekoliko soba, ali Vinyl 500 može da radi sarađuje i sa Alexa virtuelnim asistentom preko Amazonovog Echo uređaja, i omogućava vam da usmenim komandama puštate muziku ili upravljate svojom višesobnom ili stereo postavkom koju ste instalirali u svom domu.

Vinyl 500 dolazi sa Moving Magnet kertridžom postavljenim na izbalansiranu ručicu gramofona, dok tanjir od izlivenog aluminijuma može da se vrti pri brzini od 33,3 i 45 obrtaja u minuti zahvaljujući DC motoru i pogonskom sistemu sa kajiševima, a ima i ugrađeno fono pretpojačalo koje kablom može da se poveže sa pojačalom koji nema svoje pretpojačalo.

Digitalna muzika visoke rezolucije dobija podršku u vidu PCM formata sa rezolucijom od 24-bit/192 kHz i DSD formata od 11,2 MHz, a pozadi možete naći i eternet ulaz za fizičko povezivanje na kućni ruter.

MusicCast Vinyl 500 ima klavirsko-crnu završnu obradu u stilu Yamaha klavira.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Zaboravite na staromodne gramofone → RokBlok...

Svako ko je ikada imao kolekciju ploča zna da ti tanki diskovi nisu samo zastareli način...

Izvanredno stilizovani zvučnik Bang & Olufsen...

Najnoviji bežični zvučnik kompanije Bang & Olufsen je oličenje izraza „mali, ali moćan“. Bang & Olufsen...

Ultimativni klima uređaj štedi prostor i...

Ovaj prenosivi sistem za hlađenje i grejanje ne zahteva veliki prostor za instalaciju. Ingenioznost klima uređaja...

Uštedite prostor u stanu sa ovim...

Dobri ljudi u kompanji Friday Furniture napravili su „školjka“ sto (Clamshell Desk) kao alternativu kabastim stolovima...

Novo rešenje kompanije Schneider pretvara postojeće...

Schneider Electric je već duboko zagazio u tržište pametnih domova, ali sada je rešio da širom...

TOP 5 Spikerfoni za rad od...

Jabra Speak2 55 - Najbolji novi spikerfon u srednjem cenovnom rangu Speak2 55 je model srednje klase...

TOP 5: Integrisanih pojačala za vaš...

Kada sastavljate svoj prvi kućni stereo sistem, integrisano pojačalo je vaš najbolji prijatelj. Kombinujući pojačalo sa...

TOP 5: Aktivni zvučnici na tržištu

Aktivni zvučnici spajaju sve tradicionalne komponente stereo sistema u jednom paru zvučnika. Pojačalo je integrisano u...

Totem displej i soundbar

Totem je OLED displej koji može da se smota i takođe služi kao soundbar zvučnik. Za...

LOUIS VUITTON HORIZON SILVER LIGHT UP...

Od slušalica do pametnih satova i zvučnika, Louis Vuitton Horizon linija predstavlja kolekciju skupih, visokokvalitetnih gedžeta...