Novi GMT putni sat je najatraktivniji novitet u svetu satova

Sublimation One je, u suštini, putni sat sa GMT funkcijom, ali taj prosti opis definitivno ne može da dočara ono što su u kompaniji CODE41 postigli. U partnerstvu sa specijalistima za mehanizme iz Le Cercle des Horlogers i ekspertima za kućišta satova iz kompanije ISEOTEC, oni su napravili komplikovani pseudo-skeletonizirani sat na ručno navijanje koji možete da nosite u džepu.

Dizajn

Dimenzije sata su izračunate u skladu sa zlatnim presekom. Taj broj se obeležava grčkim slovom Φ (fi) i iznosi 1, 61803. Dizajniranje u skladu sa ovim presekom proizvodi savršene proporcije, i zato Mecascape brojčanik izgleda… baš kako treba.

Što se tiče onoga što se nalazi na brojčaniku, ako krenemo u smeru kazaljke na satu, možemo videti rezervu snage u gornjem desnom uglu. Ispod toga se nalazi GMT. Sledeći mali brojčanik meri sekunde, zatim ide brojčanik za sate koji preseca brojčanik za minute. I za kraj, na brojčaniku za minute ispod markera 12 sati stoji horizontalno ispisan datum.

Svi brojčanici postavljeni su u skeletonizirani titanijum 5. razreda. Bilo je neophodno koristiti taj materijal jer je jedino on mogao da zaobiđe torziju okvira ukoliko tenzija materijala ne bi bila ispravno kontrolisana. Komponente mehanizma koje su u istoj ravni umesto da budu naslagane jedna na drugu nisu ništa novo – tako neki brendovi obaraju rekorde u tankoći kućišta – međutim, kod tih satova su komponente postavljene širom kućišta od oko 40 mm, dok je ovde mehanizam razvučen na preko 108 mm.

Mehanizam

Mehanizam je izazov kojim se bavila kompanija Le Cercle de Horlogers iz gradića Hauts-Ženevejs iz kantona Nojšatel. D’Amore je želeo da pokaže što veći deo mehanizma i omogući vlasnicima da uživaju u očaravajućoj lepoti zupčanika, točkića i opruga koji rade u savršenoj harmoniji. To predstavlja izazov i u savršenim uslovima – a kada imate kućište koje je ovako veliko i pravougaono, još je teži poduhvat.

Zahvaljujući poslovnom modelu brenda CODE41 koji prodaje satove direktno kupcima, ovaj sat košta samo 9.950£. I za to dobijate jedan neverovatno kompleksan sat koji staje u džep sakoa.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde