VAN senzualnog dizajna

Sa konceptom vozila EQT, Mercedes-Benz Venovi pružaju opipljiv utisak o prvom premijum vozilu u segmentu malih venova za porodice i kupce željne slobodnih aktivnosti: T-Klasu i njenu potpuno električnu varijantu.

“Proširujemo svoj portfolio u segmentu malih venova sa predstojećom T-Klasom. Ona će se svideti porodicama i svim onim kupcima, bez obzira na njihovu starost, koji uživaju u slobodnim aktivnostima i kojima je potrebno puno prostora i maksimalne prilagodljivosti, a da pritom ne odstupaju od udobnosti i stila. T-Klasa im pruža atraktivnu ulaznicu u svet Mercedes-Benza. Kao što koncept EQT pokazuje: mi dosledno sprovodimo svoju tvrdnju o liderstvu u elektromobilnosti, a u budućnosti ćemo takođe ponuditi potpuno električne modele u ovom segmentu”, izjavio je Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

Koncept EQT je odmah prepoznatljiv kao član Mercedes-EQ porodice. Njegov dizajn naglašavaju uravnotežene proporcije i senzualan dizajn površina.

Karakteristična crna prednja ploča sa LED prednjim svetlima bez prekida se nastavlja iz poklopca motora i blista zvezdastim uzorkom.

Zvezde različitih dimenzija sa 3D efektom predstavljene su u celom vozilu, od prednjeg dela i 21-inčnih točkova od lake legure sa sjajnom završnom obradom, do panoramskog krova i zadnje električne platforme.

Tu je i traka svetla koja povezuju LED farove sa zadnjim LED svetlima.

“Koncept EQT je novi, sveobuhvatni kombi sa dizajnerskim DNA označenim kao “Sensual Purity”, kaže Gorden Wagener, glavni direktor dizajna Daimler Grupe. “Senzualni oblici, elegantni ukrasni elementi i održivi materijali pokazuju da ovaj kombi jasno pripada našoj Mercedes-EQ porodici”

Unutrašnjost koncepta EQT podjednako je emotivna i moderna kao njegova spoljašnjost – koju odlikuje elegantni kontrast crne i bele.

Sedišta su presvučena belom nappa kožom; pletene kožne aplikacije na središnjoj ploči sedišta sastoje se od reciklirane kože.

Instrument tabla u senzualnom dizajnu posebno privlači pažnju. Dodatno, okrugli otvori za vazduh u crnoj boji visokog sjaja sa polucinkovanim ukrasnim elementima i multifunkcionalni volan sa tasterima za upravljanje na dodir ističu visokokvalitetni, moderan izgled.

Ambijentalno osvetljenje na centralnoj konzoli, vratima i na podu stvara modernu atmosferu.

Sa MBUX infotejment sistemom (Mercedes-Benz User Experience), Mercedes-Benz donosi inovativan koncept upravljanja i prikaza u segment malih kombija.

Sistemom se može udobno upravljati pomoću samostojećeg centralnog ekrana sa funkcijom dodira, putem tastera za upravljanje na volanu, i, opciono, “Hey, Merecdes” glasovim asistentom.

Na medija displeju visoke rezolucije, pločica EQ u glavnom meniju služi kao centralna tačka pristupa određenim ekranima i postavkama.

One uključuju punjenje, vreme odlaska, protok energije i potrošnju. Medija displej može da se koristi i za upravljanje navigacijom i režimima vožnje.

Koncept EQT ima klizna vrata sa obe strane sa posebno velikim otvorom, tako da se do pojedinačnih sedišta u punoj veličini u trećem redu može doći bez poteškoća.

Tri dečija sedišta mogu se postaviti jedno do drugog u drugom redu.

Panoramski krov sa zvezdanim pejzažem u njemu preplavljuje unutrašnjost svetlošćuUkoliko je potrebno još više prostora, treći red sedišta može se preklopiti ili potpuno ukloniti, ostavljajući dovoljno mesta za kolica, transportnu kutiju za pse i ostalu opremu za razonodu.

Konceptno vozilo ilustruje ovu prostranost i visok nivo prilagodljivosti za porodice i ljubitelje aktivnog odmora sa mnoštvom prtljaga ili sportske opreme sa prilično iznenađujućom karakteristikom – zadnjom dugačkom električnom platformom integrisanom u prtljažni prostor.

Čuva se u dvospratnom odeljku ispod poklopca od pleksiglasa uređenog u aluminijumskom okviru i u ravni sa podom prtljažnika.

Zadnja električna platforma je takođe izrađena od aluminijuma i poseduje zvezdasti uzorak, koji mu daje posebno moderan izgled.

“Koncept EQT pruža pogled na to kako se prostor i maksimalna prilagodljivost mogu kombinovati sa komforom i stilom u segmentu malih venova. Naša buduća T-Klasa je istinski multi-talenat, sa njom ćemo privući nove grupe kupaca,” kaže Marcus Breitschwerdt.

Nova T-Klasa, koja će imati debi na tržištu u 2022. godini, dopunjuje portfolio u segmentu malih venova zajedno sa komercijalno-pozicioniranim Citanom koji će proslaviti premijeru ove godine, kao i njegova potpuno električna varijanta.

Potpuno električna verzija za privatne kupce će uslediti kasnije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde