PROVIDNI AUDIO TECHNICA GRAMOFON

„Kristalno jasan zvuk“ sada dobija potpuno novu dimenziju…

U čast 60. godišnjice, kompanija Audio Technica je izbacila gramofon ograničene serije po ceni od 1.200$. U čemu je caka? Taj gramofon je napravljen od čvrstog providnog akrila velike gustine (zove se lucit) zbog čega je potpuno providan, većim delom. Dizajniran kao funkcionalno umetničko delo, gramofon AT LP2022 ima providno kućište kao i providnu iglu ograničene serije koja, iz nekog magičnog razloga, uopšte ne kompromituje kvalitet zvuka. Štaviše, u kompaniji Audio Technica tvrde da njihov providni gramofon obuhvata izuzetno visoke frekvencije koje niste čuli nikada pre. Možete osetiti potrebu da zatvorite oči kako bi vaš um mogao da se bolje fokusira na te frekvencije… ali onda ne biste mogli da vidite to zadivljujuće umetničko delo i inženjersku majstoriju.

Zaštitni znak ovog novog trenda providne elektronike je to što vas providna kućišta zapravo teraju da razmišljate o sklopu proizvoda koji ste kupili. Čovek bi pomislio da providna kućišta automatski čine da elektronika izgleda fascinantno, ali naprotiv, ona pre ogoljuju sav inženjering koji čuči unutra – što ponekad uopšte nema posebnu estetiku. Model AT LP2022 nema takvih problema. Njegovo akrilno kućište otkriva motor sa remenskim pogonom i naglašava analogni zvuk gramofona.

Gramofon ima i providnu Shibata iglu koja dolazi u ograničenoj seriji i postavljena je na ručicu od ugljeničnih vlakana. Igla može da se zameni, a Audio Technica nudi dodatnu eliptičnu iglu od 0,3 x 0,7 mm, uz mogućnost da se dokupe i koriste druge igle tipa VM95. Gramofon može da pušta ploče od 33-1/3 i 45 OPM, sa motorom opremljenim senzorom koji garantuje konstantnu preciznu brzinu okretanja tanjira. Posebno dizajnirane nogare za visoku izolaciju, sa podesivom visinom, čine gramofon stabilnim a AC adapter je zadužen za AC/DC konverziju van kućišta, smanjujući buku u signalnom lancu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde