Najveći dobavljač auto delova podržava prelazak industrije na električna vozila

Bosch je predstavio niz rešenja kojima će pružiti podršku automobilskoj industriji u prelasku na električni pogon. Deluje da ovaj nemački gigant sve više prihvata ideju da električna vozila predstavljaju budućnost mobilnosti.

Sa tradicijom od preko 135 godina, Bosch je ispratio više industrijskih trendova. Međutim, ovaj nemački proizvodni gigant je, kao i većina automobilske industrije, prvobitno oklevao kad su u pitanju električna vozila.

Uprkos ranim investicijama u tehnologiju baterija za električna vozila, kao što je kupovina startapa Seeo Inc koji se bavi čvrstim baterijama 2017. godine, Bosch nije izneo to do kraja i osigurao prednost u startu za sebe.

U ovoj kompaniji su čak razmatrali o investiciji u baterijske ćelije sa planovima za proizvodni kapacitet od 200 GWh do 2030. godine, ali su kasnije odustali od te ideje, propustivši ogromnu priliku da prošire svoju poziciju na tržištu.

Potrošači su rekli svoje, a tržišni udeo električnih vozila je porastao na svim velikim tržištima (SAD, Evropa, Kina itd.). Oni žele električna vozila. A kada ste najveći dobavljač auto delova na svetu, to znači da pravite ono što proizvođači automobila kupuju.

Budući da je u pitanju jedna kompetentna kompanija, Bosch se mudro prilagodio, predstavivši nekoliko ključnih komponenti za električna vozila, kao što su električni pogonski sklopovi, rešenja za punjače i električni pogonski mehanizmi.

Bosch nam je dao uvid u svoje nove tehnologije koje će podržati elektrifikaciju auto-industrije, uključujući:

  • Napredni modul za vožnju – Boschova platforma za električna vozila spaja upravljanje, kočnice i pogon u jednom modulu za jednostavniji razvoj električnih vozila.
  • eAxle city – Kompaktno kućište za elektromotor, inverter i menjač za manja električna vozila. Njegove električne komponente koriste superiornu tehnologiju poluprovodnika od silicijum-karbida za uštedu energije i veću efikasnost.
  • eAxle performance– Omogućava bolje performanse sa skalabilnim nivoima voltaže od 400V i 800V.

Tranzicija Bosch portfolija ka podršci za električna vozila predstavlja značajan korak dok se proizvođači automobila širom sveta pripremaju da povećaju proizvodnju.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde