Tojotina alternativa Rols Rojsu ima najbolja sedišta u industriji

Century je prvi put predstavljen 1967 godine i nazvan je u čast 100 rođendana Tojotinog osnivača, Sakichi Toyoda. Automobil koji vidite ovde je redizajnirana, treća generacija Toyota Century – prvi redizajnirani model u 21 godini – možete ga smatrati kao odgovorom na brednove Bentley i Rolls Royce. Ovo je velika limuzina kojom će upravljati šoferi, a ne vlasnici.

Kvalitetna vuna je zapravo fantastičan materijal za unutrašnjost automobila jer „diše“, izbacuje vlagu i ne zagreva se tokom leta kao koža. Uprkos tome, vuna se skoro ne upotrebljava u automobilskoj industriji dok koža i dalje ostaje prvi izbor većine proizvođača.

Toyota zna bolje. Toyota zna bolje već neko vreme jer je vuna bila izbor broj jedan za unutrašnjost Century modele već decenijama. Zanemarite činjenicu da ne izgleda skupoceno kao koža, jer Toyota Century to nikad nije imala za cilj.

Ovaj model se fokusira na udobnost, zbog čega suvozačevo sedište ima zadnji deo koji se može spustiti kako bi putnik na zadnjem sedištu imao gde da podigne noge. Zadnja klupa poseduje ogroman ekran ali i dodatne interfejse osetljive na dodir, radi kontrole jačine 20 zvučnika, klima uređaja, masažnih funkcija i zavesa. Možda će vam činjenica, koju Toyota ponosno naglašava, da je pod sada redizajniran kako bi patosnice bile ravne, malo više reći o unutrašnjosti Century modela.

Century ima oko 425 KS, koje dolaze iz V8 hibridnog sistema, koji je zamenio zastareli V12 agregat. Podrazumeva se da je Century odlično izolovan kako bi sprečio ulazak buke od motora, ali Toyota je takođe dodala „aktivni sistem kontrole buke“ koji smanjuje buku i vibracije prilikom startovanja motora. Kako bi vožnja bila udobna, Century ima elektronski kontrolisanu vazdušnu suspenziju, koja savršeno pegla sve neravnine na putu.

Pojaviće se u prodaji sa početnom cenom od $180,000. Ovo je velika svota novca, ali uzmite u obzir konkurentni Bentley Mulsanne, čija cena počinje oko $304,000 ili Rolls Royce Phantom koji se prodaje za $417,000. Naravno, iako nije razmetljiv kao ovi modeli, Century je podjednako dobar kada je u pitanju udobnost ili kvalitet završne obrade.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su...
Century je prvi put predstavljen 1967 godine i nazvan je u čast 100 rođendana Tojotinog osnivača, Sakichi Toyoda. Automobil koji vidite ovde je redizajnirana, treća generacija Toyota Century – prvi redizajnirani model u 21 godini – možete ga smatrati kao odgovorom na brednove Bentley i Rolls Royce. Ovo je velika limuzina kojom će upravljati šoferi, a ne vlasnici. Kvalitetna vuna je zapravo fantastičan materijal za unutrašnjost automobila jer „diše“, izbacuje vlagu i ne zagreva se tokom leta kao koža. Uprkos tome, vuna se skoro ne upotrebljava u automobilskoj industriji dok koža i dalje ostaje prvi izbor većine proizvođača. Toyota zna bolje. Toyota zna bolje već neko vreme jer je vuna bila izbor broj jedan za unutrašnjost Century modele već decenijama. Zanemarite činjenicu da ne izgleda skupoceno kao koža, jer Toyota Century to nikad nije imala za cilj. Ovaj model se fokusira na udobnost, zbog čega suvozačevo sedište ima zadnji deo koji se može spustiti kako bi putnik na zadnjem sedištu imao gde da podigne noge. Zadnja klupa poseduje ogroman ekran ali i dodatne interfejse osetljive na dodir, radi kontrole jačine 20 zvučnika, klima uređaja, masažnih funkcija i zavesa. Možda će vam činjenica, koju Toyota ponosno naglašava, da je pod sada redizajniran kako bi patosnice bile ravne, malo više reći o unutrašnjosti Century modela. Century ima oko 425 KS, koje dolaze iz V8 hibridnog sistema, koji je zamenio zastareli V12 agregat. Podrazumeva se da je Century odlično izolovan kako bi sprečio ulazak buke od motora, ali Toyota je takođe dodala „aktivni sistem kontrole buke“ koji smanjuje buku i vibracije prilikom startovanja motora. Kako bi vožnja bila udobna, Century ima elektronski kontrolisanu vazdušnu suspenziju, koja savršeno pegla sve neravnine na putu. Pojaviće se u prodaji sa početnom cenom od $180,000. Ovo je velika svota novca, ali uzmite u obzir konkurentni Bentley Mulsanne, čija cena počinje oko $304,000 ili Rolls Royce Phantom koji se prodaje za $417,000. Naravno, iako nije razmetljiv kao ovi modeli, Century je podjednako dobar kada je u pitanju udobnost ili kvalitet završne obrade.