Ultradur RX – čistiji signal za radarske senzore

Razvoj novih tehnologija za automobilsku industriju fokusira se na udobnost i bezbednost putnika.

Hemija je već dala značajan doprinos ovome i igraće važnu ulogu u budućim izazovima koje donosi mobilnost.

Pored električne mobilnosti, autonomna vožnja predstavlja ključni deo mobilnosti sutrašnjice. Korišćenje sve većeg broja senzora je blisko povezano sa razvojem ove oblasti.

Velika potražnja za senzorima za samovozeće automobile

Sa materijalom Ultradur RX, kompanija BASF je razvila modifikovani polibutilen tereftalat (PBT) koji će posebnu primenu naći u radarskim senzorima u vozilima.

Zahvaljujući njegovoj dobroj otpornosti na prskanje vode, ulja ili soli, Ultradur nudi izvanrednu zaštitu za kućišta senzora.

Pored toga, taj novi materijal štiti osetljivu elektroniku unutar tih kućišta od interferencijskih elektromagnetnih talasa iz drugih vozila.

Različiti profili nove Ultradur RX serije su proizvodi dizajnirani za apsorpciju i smanjenje interferencijskog zračenja u opsegu od 76 do 81 GHz.

Oni nude visok nivo zaštite za osetljivu elektroniku.

Ovaj dielektrički optimizovani materijal ispunjava visoke standarde za senzorkse komponente i pogodan je za korišćenje kao štitnik za zadnji deo kućišta ili za postavljanje iza štampane ploče radarskog senzora, na primer.

Apsorpcija i reflektovanje interferencijskog zračenja

Sa rastućim problemom elektromagnetske interferencije u saobraćaju, od krucijalnog je značaja za optimalno funkcionisanje senzora da se taj šum apsorbuje i samim tim smanji.

Zato je materijal Ultradur savršen izbor.

Time što se umanjuje ometajuće radarsko zračenje, omogućava se bolje korišćenje primljenih signala, što dalje znači poboljšanu bezbednost.

Kao funkcionalizovana plastika, Ultradur RX je odlična alternativa metalnim kućištima koja doprinosi uštedi na masi vozila i većoj efikasnosti.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde