Električni kompaktni sportista by Mercedes Benz

EQA je ime novog ulaznog modela u potpuno elektični svet Mercedes-EQ vozila.

Elektro-estetika njegovog dizajna pokazatelj je progresivnog luksuza brenda Mercedes-EQ.

Pametni asistenti podržavaju vozača u mnogim oblastima: na primer, u pogledu izbegavanja nezgoda, anticipativne i izuzetno efikasne radne strategije sa predviđanjem situacije u sadejstvu sa sistemom Navigacije pomoću Električne inteligencije.

Pored toga, automobil ima razne izuzetne Mercedes-Benz funkcije, kao što su ENERGIZING Comfort i MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

EQA je član uspešne porodice kompaktnih vozila brenda Mercedes-Benz.

Bliska povezanost sa modelom GLA pruža sve uzbudljive karakteristike tog vozila, u ovom slučaju kombinovane sa električnim pogonom.

Novi EQA će se proizvoditi u Rastatu (Nemačka) i Pekingu (Kina). Baterije za EQA proizvodi Mercedes-Benz filijala Accumotive iz Kemenca.

Fabrika baterija u Javoru u Poljskoj se takođe priprema za proizvodnju baterija za kompaktne Mercedes-EQ modele.

Od proleća 2021. godine, ovaj električni terenac će biti dostupan u evropskim dilerstvima.

“Mercedes-EQ teži da preuzme vođstvo na polju električnih pogonskih sistema i softvera za vozila. U tu svrhu, definisali smo neke ambiciozne ciljeve razvoja proizvoda i odlučili da nastavimo ubrzanim uvođenjem novih tehnologija na tržište”, kaže Markus Schäfer, član Upravnog odbora Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovoran za Daimler Group Research i Mercedes-Benz Cars COO. “Novi EQA omogućava nam da pokažemo način na koji zamišljamo e-mobilnost prilagođenu potrebama naših kupaca. Nudićemo čitavu porodicu EQA modela, snage od 140 do više od 200 kW, sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka. A za one kojima je pitanje dometa posebno važno, naš potfolio će s vremenom takođe uključiti posebnu verziju EQA sa dometom većim od 500 km prema WLTP. EQA dokazuje da je, korišćenjem proverene arhitekture, moguće postići odličan kompromis između performansi, troškova i vremena za izlazak na tržište.”

EQA se lansira kao EQA 250 (kombinovana potrošnja električne energije: 15.7 kWh/100 km, kombinovana CO2 emisija: 0 g/km ) sa 140 kW i sa dometom prema NEDS od 486 kilometara.

“Dvospratna” litijum-jonska baterija, koja se nalazi kao strukturni element u donjem delu vozila, ima energetski sadržaj od 66.5 kWh.

Kako bi se ispunili visoki standardi komfora buke i vibracije, preduzete su složene mere za izolovanje električnog pogonskog sklopa od šasije i karoserije.
Brojne mere prigušavanja vibracija pojačavaju ovaj efekat.

EQA 250 će biti dostupan u Nemačkoj po ceni od 47,540.50 eura.

Na osnovu neto kataloške cene od 39,950 eura, kupci mogu da iskoriste ekološki bonus od 6,000 EUR koje nudi savezna vlada Nemačke i 3,000 EUR od Mercedes-Benz-a kao proizvođača.

“Napredni dizajn i intuitivni rad dva su najvažnija elementa EQA. Sa ovim modelom, po prvi put svojim kupcima nudimo potpuno električni Mercedes u kompaktnom segmentu sa širokim asortimanom koji osigurava njegovu održivost u svakodnevnoj upotrebi. Kao takav, EQA je važno vozilo na putu ka elektrifikaciji naše game vozila”, izjavila je Britta Seeger, član Upravnih odbora kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovorna za prodaju i marketing Mercedes-Benz Cars.

“Zahvaljujući MBUX-u, naša vozila su danas postala mobilni asistenti. Sa EQA, idemo korak dalje: pametne funkcije kao što su Navigcija sa električnom inteligencijom su intergisane u MBUX, što ga čini još lakšim za upotrebu”, naglašava Sajjad Khan, član Upravnog odbora kompanije Mercedes-Benz AG, CASE. “Pored toga, EQA pokazuje kako smo uspeli da pomirimo vrhunski i održiv sistem električnog pogona sa osnovnom vrednošću brenda Mercedes-Benz – bezbednošću.”

Sledeća prepoznatljiva karakteristika dizajna potpuno električnog sveta Mercedes-EQ vozila je jednodelna svetlosna traka napred i pozadi.

Horizontalna optička traka povezuje dnevna svetla sa punim Led prednjim svetlima, obezbeđujući visok nivo prepoznatljivosti i pri dnevnom svetlu i noću.

LED lampe na zadnjim farovima se neprimetno spajaju u zarubljenu LED svetlosnu traku, naglašavajući utisak širine zadnjeg dela EQA.

Registarska tablica je takođe premeštena na branik.

“Progresivni luksuz u svojoj najsportskijoj formi. Rođen je potpuno električni SUV dizajniran za održivu mobilnost budućnost, u obliku kompaktnog, modernog EQA”, kaže Gorden Wagener, direktor dizajna kompanije Daimler AG. “Savršene proporcije eksterijera i spektakularni enterijer postavljaju nove standarde.”

Specijalni model Edition 1 dodatno sadrži perforirana kožna sedišta kroz koja se vidi plava tkanina.

Instrumenti sa ekranima specifičnim za električni automobil imaju istu šemu boju sa rose gold i plavim naglascima.

Položaj za sedenje je visok i uspravan, što je i tipično za SUV vozila – to ga čini ne samo udobnim za ulazak i izlazak, već i dobrim u pogledu sveobuhvatne vidljivosti.

Sa uslugom Mercedes me Charge, kupci imaju pristup trenutno najvećoj svetskoj mreži za punjenje: ona trenutno sadrži više od 450,000 AC i DC punjača u 31 zemlji.

Mercedes me Charge omogućava Mercedes-EQ korisnicima pogodno korišćenje stanica za punjenje razlizličitih dobavljača, dok takođe imaju koristi od integrisane funkcije plaćanja sa jednostavnim procesom naplate.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde