Šta se zapravo dešava kada ne isključite mobilni u avionu?

Odgovor je komplikovaniji nego što mislite.

Uključivanje „avionskog režima“ na telefonu kada se ukrcate u avion je standardna rutina za svakoga ko često leti. U avionskom režimu vaš telefon se diskonektuje sa mobilne mreže ali i dalje možete da koristite uređaj – pa čak i da se povežete na Wi-Fi, ako je dostupan. Ali šta se desi ako slučajno ostavite uključen telefon?

Ne brinite – malo je verovatno da će avion pasti kao sekira. Štaviše, anketa koju je 2017. godine sprovela osiguravajuća kuća Allianz pokazala je da 17,2% putnika nikada ne stavi telefon u avionski režim tokom letenja. Problem je što zapravo ne znamo šta može da se desi jer nema dovoljno istraživanja na temu interakcije između mobilnih telefona i aviona. Iako ima anegdotalnih svedočenja kako su lični elektronski uređaji potencijalno ometali elektroniku u avionu, u kompaniji Boeing tvrde „da se pokazalo kao skoro nemoguće ponoviti takve događaje“. Ali to ne znači da je rizik ravan nuli.

Ako ne isključite mobilni telefon, postoji šansa da on ometa navigacione instrumente.

Zato u američkom Kodeksu federalnih propisa trenutno stoji sledeće: „Mobilni telefoni instalirani ili nošeni u avionima, balonima ili bilo kojim drugim vrstama vazduhoplova ne smeju raditi dok su ti vazduhoplovi u vazduhu (ne dodiruju zemlju). Kada se neka letelica odvoji od zemlje, svi mobilni telefoni koji se nalaze u njoj moraju biti isključeni.“

Još jedan problem kod korišćenja mobilnih telefona tokom leta je mogućnost preopterećenja tornjeva mobilne telefonije na zemlji. Kada letite na niskim nadmorskim visinama – to jest, tokom poletanja i sletanja, koji se smatraju krucijalnim fazama leta – vaš telefon se povezuje na nekoliko tornjeva istovremeno dok se krećete. Kada uzmete u obzir sve putnike koji se u svakom trenutku nalaze u vazdušnom prostoru, to bi apsolutno moglo da predstavlja opterećenje za mrežu u blizini prometnih aerodroma.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

TEST: Logitech Ergo K860 – Najudobnija tastatura na...

Logitech je poznat po ultraudobnim i odlično dizajniranim...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold3 – Vizija iz...

Evo nas već sa trećom generacijom Samsungovog telefona...

Bubice Nothing Ear (2) sada imaju sertifikovani Hi-Res...

Bubice Nothing Ear (1) imaju naslednika koji se...

VAIO laptopovi Z Serije sa 3D oblikovanim ugljeničnim...

Ultraprenosivi notebook računari iz VAIO Z serije se...

Pametni sat sa dva kupolasta AMOLED displeja

Većina – ako ne i svi pametni satovi...

Nubia X je novi Android telefon sa dva...

Lako se može reći da su smartfoni postali...

TEST: Samsung Tab S8 Ultra – Bioskop za...

Na testu smo koristili najveći Tab S8 Ultra,...

TEST: Samsung Galaxy Z Flip3 – Spreman za...

Telefoni na preklop, kao što smo ih koristili...

Flextail ledomat na baterije

Visokotehnološki ledomat Flextail Evo Icer je inovativni ledomat na...

Kompanija Geely, vlasnik kompanije Volvo, prodaje dronove i...

Većina proizvođača automobila drži oči na putu, ali...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Uključivanje „avionskog režima“ na telefonu kada se ukrcate u avion je standardna rutina za svakoga ko često leti. U avionskom režimu vaš telefon se diskonektuje sa mobilne mreže ali i dalje možete da koristite uređaj – pa čak i da se povežete na Wi-Fi, ako je dostupan. Ali šta se desi ako slučajno ostavite uključen telefon? Ne brinite – malo je verovatno da će avion pasti kao sekira. Štaviše, anketa koju je 2017. godine sprovela osiguravajuća kuća Allianz pokazala je da 17,2% putnika nikada ne stavi telefon u avionski režim tokom letenja. Problem je što zapravo ne znamo šta može da se desi jer nema dovoljno istraživanja na temu interakcije između mobilnih telefona i aviona. Iako ima anegdotalnih svedočenja kako su lični elektronski uređaji potencijalno ometali elektroniku u avionu, u kompaniji Boeing tvrde „da se pokazalo kao skoro nemoguće ponoviti takve događaje“. Ali to ne znači da je rizik ravan nuli. Ako ne isključite mobilni telefon, postoji šansa da on ometa navigacione instrumente. Zato u američkom Kodeksu federalnih propisa trenutno stoji sledeće: „Mobilni telefoni instalirani ili nošeni u avionima, balonima ili bilo kojim drugim vrstama vazduhoplova ne smeju raditi dok su ti vazduhoplovi u vazduhu (ne dodiruju zemlju). Kada se neka letelica odvoji od zemlje, svi mobilni telefoni koji se nalaze u njoj moraju biti isključeni.“ Još jedan problem kod korišćenja mobilnih telefona tokom leta je mogućnost preopterećenja tornjeva mobilne telefonije na zemlji. Kada letite na niskim nadmorskim visinama – to jest, tokom poletanja i sletanja, koji se smatraju krucijalnim fazama leta – vaš telefon se povezuje na nekoliko tornjeva istovremeno dok se krećete. Kada uzmete u obzir sve putnike koji se u svakom trenutku nalaze u vazdušnom prostoru, to bi apsolutno moglo da predstavlja opterećenje za mrežu u blizini prometnih aerodroma.