Bang & Olufsen se vraća u budućnost po svoj novi pametni zvučnik

Novi Beosound A5 predstavlja kombinaciju prelepog retro dizajna i tehnologije koja će trajati „doživotno – i duže“

Bang & Olufsen proizvodi neke od najboljih pametnih zvučnika na svetu, a Beosound A1 je naš izbor za najbolji prenosivi zvučnik. Ovaj model je sada dobio većeg brata po imenu Beosound A5, i ako taj veliki brat bude zvučao podjednako dobro kao što i izgleda, onda Bang & Olufsen može da računa na još jednog bestselera.

Beosound A5 izgleda zadivljujuće retro zahvaljujući drški od hrastovine i pletenom dizajnu kućišta koje dolazi u dve varijante, svetloj Nordic Weave i tamnoj Dark Oak, vrlo skandinavski. Međutim, unutar kućišta ovaj pametni zvučnik je sve, samo nije retro: on ima bateriju koja traje 12 sati, novu softversku platformu i praktičan dizajn. Čak ima i integrisani punjač za telefon.

U kompaniji Bang & Olufsen kažu da je ovo njihov najsvestraniji zvučnik do sad, a pritom je i vrlo moćan: četvorosmerni drajveri imaju četiri digitalna pojačala kombinovane snage 280 W. Drajveri uključuju jedan vufer od 5,25 inča, dva drajvera srednjeg dometa i tviter od 3/4 inča, a zvučnik možete koristiti i napolju jer ima IP65 rejting otpornosti na vodu i prašinu.

Najinteresantnija stvar kod zvučnika Beosound A5 za nas je bila to što obećava da će vas oduševljavati „doživotno – i duže“. On ima modularan dizajn koji olakšava popravke i servisiranje a Bang & Olufsen će nastaviti da proizvodi omotače u različitim bojama kako biste mogli da uskladite svoj zvučnik sa kućnim dekorom. Što se tiče softvera, Beosound A5 koristi novu Mozart platformu ove kompanije koja će redovno biti nadograđivana da biste uvek na raspolaganju imali nove funkcije i formate.

Kao što je i očekivano, ovaj zvučnik se savršeno integriše sa postojećim Bang & Olufsen zvučnim i višesobnim setovima, a možete i da uparite dva A5 zvučnika za pun stereo doživljaj. Tu je i podrška za Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect i Bluetooth 5.2.

Beosound A5 će biti dostupan po ceni od 1.049 $ u Nordic Weave verziji i 1.149$ u Dark Oak verziji.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde