Kalašnjikov CV-1 električni automobil: „Izgleda kao projekat sa više škole“

Proizvođač najpoznatiji po svojoj automatskoj pušci se okrenuo proizvodnji električnih automobila. Da li će napraviti bum u industriji?

Već skoro 70 godina, Kalašnjikov se vezuje za samo jednu stvar, a to je strahovita AK-47 jurišna puška.

Ali to bi moglo uskoro da se promeni. Prošlog meseca, na jednom sajmu nadomak Moskve, ovaj proizvođač oružja je predstavio CV-1 – „električni super automobil“ koji namerava da se takmiči sa Teslom Elona Maska (Elon Musk) – ili čak sa Nissanovim svetski poznatim modelom Leaf.

Auto je zasnovan na starom modelu IZH 2126 Kombi, koji se proizvodio u Sovjetskom Savezu tokom 70-ih godina prošlog veka.

Kalašnjikov je možda želeo da dočara retro izgled te ere, ali u zapadnjačkim očima CV-1 izgleda kao projekat koji su predali dekintirani studenti više inženjerske škole na kraju semestra.

Ovaj „super automobil“ je opremljen baterijom od 90 kW koja mu daje autonomiju od preko 320 kilometara.

U Kalašnjikovu kažu da automobil poseduje i „kompleksne sisteme“ i „revolucionarnu tehnologiju“ koji će mu omogućiti da se takmiči na najvišem nivou – iako niko nema predstavu o kakvim se to sistemima i tehnologijama radi.

Ovaj proizvođač oružja je dosta diverzifikovao svoje poslovanje u zadnje vreme.
Pokrenuo je liniju odeće, a počeo je i da pravi dronove.
Ako vas ovo ne zainteresuje, možda će vam se svideti njihov zlatni robot od 4 metra koji je takođe bio prisutan na sajmu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde