Jedrilica od 47 metara ima aluminijumsko korito i jarbol od ugljeničnih vlakana

Nakon nešto mirnijeg perioda, brodogradilište Perini Navi se vraća sa revolucionarnom jedrilicom.

Kako stvari stoje, ova jedrilica ima najnaprednije moguće inženjerstvo i tehnologije . Plovilo ima elegantno aluminijumsko korito i duboki pramac u obliku slova V koji mu omogućava da drži stabilan ugao nagiba. Ono ima jarbol od ugljeničnih vlakana visine 61 metar koji nosi glavno i prednje jedro koji imaju ukupnu površinu od preko 1.200 kvadratnih metara. Novi, inovativni sistem za upravljanje jedrima prati i kontroliše jedra preko električnih vitla ispod palube.

Dalje, dva kormila na jedrilici mogu da se sinhronizuju preko „fly-by-wire“ sistema za veću upravljivost prilikom plovidbe i pristajanja. Takođe ima i inovativnu kobilicu koja joj omogućava da sa lakoćom plovi plitkim vodama.

Što se tiče snage, ova jedrilica ima CAT motor koji isporučuje 533 kWh snage pri 2.100 opm i dva glavna generatora od po 86 kWh. Očekuje se da će plovilo dostizati brzine od oko 13 čvorova pri punom nagibu i moći će da pređe do 3.500 nautičkih milja ploveći krstarećom brzinom od 10 čvorova, kažu u brodogradilištu Perini Navi.

Širina jedrilice je 10,3 metra, a zapremina je 390 bruto tona zbog čega ona nudi mnogo više prostora od drugih jedrilica u svojoj klasi. U njoj može da spava do 10 gostiju raspoređenih u četiri kabine sa kupatilima i jednom ogromnom vlasničkom apartmanu. Prepoznatljiv italijanski enterijer dizajniran je od strane kompanijskog tima i spaja smelu paletu boja sa modernim nameštajem.

Pored toga, jedrilica ima široku krmenu platformu, prostrani flybridge i veliki pramac u kome je smešteno pomoćno plovilo od 6,4 metra. Naravno tu je i poseban kran za porinjanje i izvlačenje rekvizita za sportove na vodi i pomoćnih plovila.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde