LG u ulozi eliktrifikacije vozila

Kompanije LG Electronics (LG) i Magna International INC (Magna) najavile su zajedničku proizvodnju e-motora, invertera i punjača, a za određene proizvođače automobila i e-drive sistema kako bi pokrili rastuću potražnju za elektrifikacijom vozila.

Nova kompanija, privremeno nazvana LG Magna e-Powertrain, spaja snage svetske klase kompanije Magna, u električnim pogonskim sistemima i automobilskoj proizvodnji, dok kompanija LG nudi svoju stručnost u razvoju komponenti za e-motore i invertere, ubrzavajući rast obe kompanije na tržištu električnih pogonskih sistema.

Kompanija LG je stekla iskustvo u razvoju komponenti za električna vozila, pre svega za Chevrolet Bolt EV i Jaguar I-PACE.

Kompanija LG će pomoći kompaniji Magna da ubrza tržišno prisustvo i poveća obim proizvodnje komponenti za elektrifikaciju, dok će Magna doneti integraciju softvera i sistema. Zajedničko delovanje će omogućiti potrošačima da izaberu proizvode od poverenja – od pojedinačnih komponenti do čitavog elektrifikovanog pogonskog sistema.

„Ovo partnerstvo se u potpunosti podudara sa našom strategijom da predvodimo proces elektrifikacije i pružamo podršku proizvođačima automobila našom raznolikom paletom proizvoda“, rekao je Swamy Kotagiri, predsednik i novi izvršni direktor Magne. „Očekujemo da ćemo sinergijom naših snaga postići investicionu efikasnost i ubrzati prisustvo na tržištu, istovremeno profitirajući na povećanju tražnje elektrifikovanih pogonskih sistema,“ dodao je Magne.

„Proizvođači treba da nude originalna rešenja kako bi zadržali liderske pozicije u procesu elektrifikacije, a ovim dogovorom, kompanija LG ulazi u novu fazu rada na automobilskim komponentama i dobija priliku da se razvija sa ogromnim potencijalom“ rekao je Dr. Kim Jin-yong, predsednik kompanije LG Electronics Vehicle component Solutions. „Verujemo da će kombinacija naše hrabrosti i iskustva zajedno sa opsežnim istorijatom kompanije Magna, transformisati tržište električnih sistema brže, nego da nastupamo odvojeno“ rekao je Jin-yong.

Zajedničko ulaganje uključiće preko 1000 zaposlenih kompanije LG u Sjedinjenim Državama, Južnoj Koreji i Kini.

Očekuje se da dogovor bude zaključen u julu 2021, pod uslovom da se dobiju odobrenja akcionara kompanije LG, kao i sva potrebna regulatorna odobrenja.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde