AtlasNEST ima za cilj da učini aerodrome bezbednijim

Uobičajeno, bespilotne letelice koje lete oko aerodroma se smatraju opasnošću. Međutim, AtlasNEST sistem koristi bespilotne letelice da lete iznad oblasti sletanja gde se mogu javiti problemi, kako bi kontrolori leta imali pogled iz ptičje perspektive.

Razvijen od strane letonskog preduzeća Atlas Aerospace, AtlasNEST se sastoji od spoljnje priključne stanice koja sadrži jednu od kompanijskih tricopterskih bespilotnih letelica AtlasPRO. Može se postaviti više stanica oko jednog aerodroma, u zavisnosti od veličine i/ili zauzetosti aerodroma. Sve što je potrebno za svaku stanicu je električna utičnica.

AtlasNEST

Ako neko u kontrolnom tornju želi da proveri sumnjivo vozilo, pratiti sletanje aviona koji ima problema, proveriti da li je određena pista zaista prazna – ili jednostavno želi da detaljnije pogleda nešto što je daleko od tornja – ima mogućnost da daljinski aktivira AtlasNEST.

Uređaj reaguje pokretanjem svoje bespilotne letelice, koja samostalno leti do pruženih koordinata i prenosi trenutni pogled iz vazdušne perspektive koristeći svoju termalnu kameru sa 10x optičkim zumiranjem.

Baterija na AtlasPRO letelici se menja sa svakim povratkom na stanicu. AtlasPRO ima deklarisanu autonomiju leta od 32 minuta, komunikacijski domet do 10 km putem LTE-a, i samostalno se vraća na stanicu kada završi svoj zadatak. Nakon toga, novonapunjena baterija se robotski menja na letelici, kako bi bila spremna da ponovo izađe u svakom trenutku.

AtlasNEST

Atlas Aerospace nudi AtlasNEST putem programa lizinga koji počinju od 4.200 evra mesečno.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Top 5: Gedžeta koje svaki putnik...

Postoji mnoštvo uređaja, gedžeta i proizvoda koji će olakšati vaše sledeće putovanje. Ovo je definitivna lista...

Dron TY-3R je u osnovi leteći...

Kada je sigurnost na otvorenoj vodi u pitanju, svaka sekunda je važna. Što brže možete stići...

MOONDROP MIAD01 5G SMARTPHONE HIFI AUDIO...

Gotovo svi moderni pametni telefoni fokusirani su na sliku. Čudno je, međutim, da ne postoji telefon...

HONOR je na VivaTech događaju predstavio...

Globalni tehnološki brend HONOR debitovao je na VivaTech događaju, jednom od najvećih tehnoloških u Evropi. Tokom...

Najbolji način za nadogradnju zvuka na...

Fiio je ponovo uspeo sa KA11. USB DAC početnog nivoa ima metalno kućište i odličan kvalitet...

Možete dobiti kompletniju sliku zdravlja sa...

Garmin predstavlja još jedan alat za korisnike koji žele da prate svoje zdravlje preko pametnog monitora...

Za slušaoca orijentisanog na detalje

U čast 100. godišnjice Beyerdynamic-a, slušalice DT 770 Pro X LE u vrednosti od 199 dolara...

Oxa trener za disanje: dišite bolje,...

Oxa Breathing Coach nudi rafiniranu aplikaciju sa različitim vežbama, pružajući trenutne povratne informacije kako bi se...

TOP 5: Mobilnih projektora koji rade...

Mobilni projektori su odličan način da nosite veliki ekran sa sobom gde god da idete, i...

Sve više ljudi odbacuje roming planove...

Putujete van zemlje? Možda biste trebali nabaviti putnu eSIM karticu umesto da se odlučite za roming...
Uobičajeno, bespilotne letelice koje lete oko aerodroma se smatraju opasnošću. Međutim, AtlasNEST sistem koristi bespilotne letelice da lete iznad oblasti sletanja gde se mogu javiti problemi, kako bi kontrolori leta imali pogled iz ptičje perspektive. Razvijen od strane letonskog preduzeća Atlas Aerospace, AtlasNEST se sastoji od spoljnje priključne stanice koja sadrži jednu od kompanijskih tricopterskih bespilotnih letelica AtlasPRO. Može se postaviti više stanica oko jednog aerodroma, u zavisnosti od veličine i/ili zauzetosti aerodroma. Sve što je potrebno za svaku stanicu je električna utičnica.
AtlasNEST
Ako neko u kontrolnom tornju želi da proveri sumnjivo vozilo, pratiti sletanje aviona koji ima problema, proveriti da li je određena pista zaista prazna - ili jednostavno želi da detaljnije pogleda nešto što je daleko od tornja – ima mogućnost da daljinski aktivira AtlasNEST. Uređaj reaguje pokretanjem svoje bespilotne letelice, koja samostalno leti do pruženih koordinata i prenosi trenutni pogled iz vazdušne perspektive koristeći svoju termalnu kameru sa 10x optičkim zumiranjem. Baterija na AtlasPRO letelici se menja sa svakim povratkom na stanicu. AtlasPRO ima deklarisanu autonomiju leta od 32 minuta, komunikacijski domet do 10 km putem LTE-a, i samostalno se vraća na stanicu kada završi svoj zadatak. Nakon toga, novonapunjena baterija se robotski menja na letelici, kako bi bila spremna da ponovo izađe u svakom trenutku.
AtlasNEST
Atlas Aerospace nudi AtlasNEST putem programa lizinga koji počinju od 4.200 evra mesečno.