AtlasNEST ima za cilj da učini aerodrome bezbednijim

Uobičajeno, bespilotne letelice koje lete oko aerodroma se smatraju opasnošću. Međutim, AtlasNEST sistem koristi bespilotne letelice da lete iznad oblasti sletanja gde se mogu javiti problemi, kako bi kontrolori leta imali pogled iz ptičje perspektive.

Razvijen od strane letonskog preduzeća Atlas Aerospace, AtlasNEST se sastoji od spoljnje priključne stanice koja sadrži jednu od kompanijskih tricopterskih bespilotnih letelica AtlasPRO. Može se postaviti više stanica oko jednog aerodroma, u zavisnosti od veličine i/ili zauzetosti aerodroma. Sve što je potrebno za svaku stanicu je električna utičnica.

AtlasNEST

Ako neko u kontrolnom tornju želi da proveri sumnjivo vozilo, pratiti sletanje aviona koji ima problema, proveriti da li je određena pista zaista prazna – ili jednostavno želi da detaljnije pogleda nešto što je daleko od tornja – ima mogućnost da daljinski aktivira AtlasNEST.

Uređaj reaguje pokretanjem svoje bespilotne letelice, koja samostalno leti do pruženih koordinata i prenosi trenutni pogled iz vazdušne perspektive koristeći svoju termalnu kameru sa 10x optičkim zumiranjem.

Baterija na AtlasPRO letelici se menja sa svakim povratkom na stanicu. AtlasPRO ima deklarisanu autonomiju leta od 32 minuta, komunikacijski domet do 10 km putem LTE-a, i samostalno se vraća na stanicu kada završi svoj zadatak. Nakon toga, novonapunjena baterija se robotski menja na letelici, kako bi bila spremna da ponovo izađe u svakom trenutku.

AtlasNEST

Atlas Aerospace nudi AtlasNEST putem programa lizinga koji počinju od 4.200 evra mesečno.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Da li udobno slušate?

Da li su vaše bežične slušalice gotovo stalno u ušima? Ako ne pristaju savršeno, slušanje tokom...

Elektrificirana trenerka za vežbanje stimuliše vaše...

EMS trening odela stimulišu mišiće elektricitetom kako bi se povećao nivo napetosti i otpora tokom intenzivnih...

Top Tech: Samsung Galaxy S24 Ultra...

A kako se stiže do te titule? Znanjem i lepim vaspitanjem! Samsung već godinama, pa i...

Samsung Galaxy S24 Ultra – Najnaprednije...

U dinamičnom svetu tehnologije, konstantno svedočimo inovacijama i lansiranjima novih uređaja od strane različitih kompanija. Jedan...

Sonyjeva gaming marka ponovo se upliče...

Sony nije stran audio proizvodima, a najnoviji izdanak iz njegovog Inzone brenda namenjenog igračima nudi mnogo...

HONOR Magic6 Pro: Redefinisanje budućnosti fotografije...

U cilju pružanja transparentnog uvida u impresivne specifikacije kamere na najnovijem modelu HONOR Magic6 Pro, kompanija...

Best Buy: Samsung Galaxy S24 ...

Galaxy S24 je odličan izbor za ljubitelje Androida, sa izuzetnom optimizacijom baterije, vrhunskim performansama i elegantnim...

TECNO revolucionarno iskustvo prostornog zvuka

Inovativni tehnološki brend TECNO objavio je partnerstvo s kompanijom Dolby Laboratories, liderom u iskustvima uživanja u...

Savijeno tehnološko čudo – Tecno Phantom...

TECNO, od nedavno jedan od TOP 5 brendova u industriji mobilnih tehnologija, ovaj uspeh postigao je...

Samsung Galaxy S24 serija – Inovacije...

Verni Samsung korisnici nisu sumnjali da će Samsung Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra imati najbolju...
Uobičajeno, bespilotne letelice koje lete oko aerodroma se smatraju opasnošću. Međutim, AtlasNEST sistem koristi bespilotne letelice da lete iznad oblasti sletanja gde se mogu javiti problemi, kako bi kontrolori leta imali pogled iz ptičje perspektive. Razvijen od strane letonskog preduzeća Atlas Aerospace, AtlasNEST se sastoji od spoljnje priključne stanice koja sadrži jednu od kompanijskih tricopterskih bespilotnih letelica AtlasPRO. Može se postaviti više stanica oko jednog aerodroma, u zavisnosti od veličine i/ili zauzetosti aerodroma. Sve što je potrebno za svaku stanicu je električna utičnica.
AtlasNEST
Ako neko u kontrolnom tornju želi da proveri sumnjivo vozilo, pratiti sletanje aviona koji ima problema, proveriti da li je određena pista zaista prazna - ili jednostavno želi da detaljnije pogleda nešto što je daleko od tornja – ima mogućnost da daljinski aktivira AtlasNEST. Uređaj reaguje pokretanjem svoje bespilotne letelice, koja samostalno leti do pruženih koordinata i prenosi trenutni pogled iz vazdušne perspektive koristeći svoju termalnu kameru sa 10x optičkim zumiranjem. Baterija na AtlasPRO letelici se menja sa svakim povratkom na stanicu. AtlasPRO ima deklarisanu autonomiju leta od 32 minuta, komunikacijski domet do 10 km putem LTE-a, i samostalno se vraća na stanicu kada završi svoj zadatak. Nakon toga, novonapunjena baterija se robotski menja na letelici, kako bi bila spremna da ponovo izađe u svakom trenutku.
AtlasNEST
Atlas Aerospace nudi AtlasNEST putem programa lizinga koji počinju od 4.200 evra mesečno.