IFA 2022: Novi Bang & Olufsen Dolby Atmos soundbar je dizajniran da nadživi vaš televizor

Bang & Olufsen je na sajmu IFA predstavio novi Dolby Atmos soundbar, Beosound Theatre, sa modernim modularnim dizajnom i sposobnošću da se poveže sa bilo kojim televizorom.

Dizajniran da podseća na „gracioznost jedrilica“, Beosound Theatre je Dolby Atmos soundbar sistem sa 12 drajvera koji isporučuju zvuk levo, centralno i desno kao i po dva prostorna i visinska kanala koje u kompaniji B&O opisuju kao virtuelne.

Kao što se da primetiti iz imena, tu je i podrška za Dolby Atmos u njegovoj Dolby Atmos TrueHD formi. Iako je šteta što se ne pominje DTS:X, Beosound Theatre ima izdašne specifikacije za povezivanje sa tri HDMI ulaza od 40 Gb i jednim eARC koji nudi protok 4K/120 i 8K/160. Postoji i analogni USB-C audio ulaz, a opcije za bežično strimovanje muzike uključuju Apple AirPlay 2, Bluetooth, integrisani Chromecast i Spotify Connect. 

Dva vufera od 6,5 inča staraju se o niskim tonovima koje proizvodi Beosound Theatre, dok se centralni kanal sastoji od drajvera srednjeg opsega veličine 5,25 inča u koaksialnoj konfiguraciji sa tviterom od 1 inča. Ostatak sistema čine dva drajvera srednjeg opsega od po 3 inča, četiri drajvera punog opsega od po 2,5 inča i dva tvitera od po 1 inča. U kompaniji B&O tvrde da Beosound Theatre isporučuje 800 vati snage kod pojačavanja i do 112 dB zvučnog pritiska. 

Uprkos njegovom imidžu rešenja u jednom proizvodu, Beosound Theatre ima solidne multitasking sposobnosti i može da čini deo višekanalnog sistema. On može da obradi 7.1.4 kanale u Dolby Atmos režimu i podržava do 16 eksternih zvučnika spojenih preko osam fizičkih i osam bežičnih Powerlink izlaza.

Fizički inspirisan brodovima, Beosound Theatre je oblikovan poput kobilice na brodu sa namerom da se stvori iluzija soundbara koji pluta na aluminijumskoj oštrici koja prolazi kroz njegov centar. Ovaj zvučnik nudi izbor od dva materijala za glavno kućište, pa tako možete nabaviti verziju presvučenu sivom tkaninom ili hrastovim lamelama.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde