Sony ima novi Walkman, a to bi mogla biti veća vest nego što mislite…

Kome treba Walkman kad svi već imaju smartfone? Možda postavljate pogrešno pitanje.

Sony izbacuje novi uređaj iz Walkman porodice koji se zove NW-A306. Ovaj novi model dolazi nam 44 godine nakon što je Sony izbacio prvi Walkmen.

Sony NW-A306 daje moderni obrt jednom nostalgičnom komadu tehnologije. U kompaniji Sony kažu da je NW-A306 dizajniran za „ljude sa ukusom koji žele da uživaju u zvuku visokog kvaliteta sa stilom“, što znači da su im ciljna publika pravi ljubitelji muzike. Korisnici mogu da skidaju samo muziku i aplikacije za strimovanje muzike kao što su YouTube i Spotify.

Walkman je kompaktan i lagan, sa masom od svega 113 grama i ekranom na dodir dijagonale 3,6 inča. Korisnici na raspolaganju imaju Bluetooth povezivanje i mogu da uživaju u 26 sati slušanja preko muzičkih servisa i do 36 sati reprodukcije sa FLAC fajlovima. U kompaniji Sony kažu da Walkman koristi veštačku inteligenciju da poboljša kvalitet kompresovanih digitalnih muzičkih fajlova, kao i S-Master HX tehnologiju za smanjivanje distorzije a koristili su i lem za poboljšanje lokalizacije zvuka.

Kao jedan lep detalj za one koji su posebno nostalgični za svojim prvim Walkmanom, NW-A306 ima skrinsejver koji prikazuje audio kasetu. Iako su dani kada ste snimali svoje omiljene pesme sa radija na Walkman sada iza nas, korisnici mogu da skinu svoje omiljene pesme direktno na Walkman.

Danas svako ima smartfon u džepu, preko kojeg može da sluša muziku, gleda video snimke, piše poruke i obavlja pozive, sve sa jednog uređaja. Zašto bi onda iko bio zainteresovan za uređaj koji košta 375 dolara i samo pušta puziku?

Nostalgija prodaje

Čak i najstariji milenijalci bili su za nijansu premladi da uživaju u prvim verzijama Sonijevog Walkmana. Istraživanja pokazuju da iako starije odrasle osobe prihvataju tehnologiju, oni je koriste manje nego mladi ljudi. Koliko onih koji se zapravo osećaju nostalgično i hteli bi da opet poseduju Walkman je zainteresovano da kupi digitalizovanu verziju muzičkog plejera koji su nekada koristili da slušaju muziku preko kaseta?

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde