TOP 5: Pametnih vaga

Recite zbogom tradicionalnoj analognoj vagi i poželite dobrodošlicu unapređenoj verziji; najbolje pametne vage mogu da mere razne promene u vašem telu, povežite ih preko bežičnog interneta ili Bluetootha i sa lakoćom pratite zdravstvene parametre.

Kako rade pametne vage?

Većina pametnih vaga koristi tehnologiju za analizu bioelektričnih impedansi, a to je fensi termin koji jednostavno rečeno znači da vaga šalje vrlo slabu električnu struju kroz vaša stopala kako bi dobila merenja. To ništa ne boli, čak nećete ništa ni osetiti. Međutim, ako ste trudni ili imate električni implant (kao npr. pejsmejker) ne biste trebali da koristite vagu sa bioelektričnom impedansom.

Kako odabrati najbolju pametnu vagu?

Pri odabiru najbolje pametne vage za vaše potrebe razmislite o sledećim faktorima:

Merni parametri: Neke pametne vage su jednostavnije i prate samo nekoliko parametara, dok druge mogu da mere gomilu različitih stvari (kao na primer koštanu masu i mišićnu masu).

Kompatibilnost: Većina pametnih vaga se povezuje na besplatnu prateću aplikaciju. Neke čak mogu i da sinhronizuju podatke sa dodatnim aplikacijama kao što su Fitbit, Google Fit i Apple Health. Gledajte da vaša vaga može da se sinhronizuje sa aplikacijama koje nameravate da koristite.

Wi-Fi ili Bluetooth povezivanje: Sve ove pametne vage se uparuju sa vašim smarftonom ili preko bežičnog interneta ili preko Bluetootha.
Vaga koja koristi Wi-Fi je vrlo jednostavna za korišćenje i automatski šalje podatke do vašeg telefona, ali takve vage su uglavnom malo skuplje.
Ako se opredelite za Bluetooth vagu, potrebno je da vam telefon bude relativno blizu kako bi podaci mogli da se prebace na aplikaciju.

Pametne vage su skuplje od nepametnih verzija, te kako biste mogli da donesete najbolju odluku za kupovinu, u nastavku vam donosimo suženu listu od pet najboljih pametnih vaga koja uključuje čak i jedan vrlo povoljan koji košta manje od 30 dolara.

Najbolji model ukupno gledano

Ova impresivna pametna vaga kompanije Runcobo meri čak 14 različizih parametara, uključujući procenat vode, skeletne mišiće, mišićnu masu, koštanu masu i proteine.

A što je najbolje, na njoj može neograničen broj korisnika da prati svoj napredak i može čak i pametno da prepozna i upari korisnike i šalje podatke na odgovarajući korisnički profil na Runcobo aplikaciji.

Može i da se sinhronizuje sa aplikacijama Apple Health, Google Fit ili Fitbit.

RUNCOBO

Drugo mesto

Sa preko 1.500 recenzija na Amazonu i rejtingom od četiri zvezdice, ova pametna vaga kompanije Greater Goods koje se povezuje preko bežičnog interneta je favorit među recenzentima, od kojih su mnogi naveli kako je jednostavna za korišćenje i, što je još važnije, veoma precizna.

Ova vaga ima ekstra veliki LCD ekran na kom se lako vide podaci i meri mnoštvo različitih stvari, uključujući mišićnu masu i koštanu masu.

Svoje podatke pratite na besplatnoj Weight Gurus aplikaciji, koja je takođe dizajnirana za korišćenje sa drugim aplikacijama kao što su Fitbit, Apple Health i Google Fit.
Do osmoro ljudi može da prati svoje parametre na ovoj vagi.

WEIGHT GURUS

Pametna vaga koja može da se upari sa 100+ aplikacija za fitnes i zdravlje

Sa ovom pametnom vagom kompanije Withings vaša statistika se preko bežičnog interneta ili Bluetootha automatski prebacuje na besplatnu Health Mate aplikaciju, koja se potom sinhronizuje sa preko 100 apliakacija za zdravlje i fitnes.

Ova vaga čak radi u paru sa Amazonovim virtuelnim asistentom Alexa.
Do osmoro korisnika mogu da pristupe svojim podacima i parametrima, uključujući procenat vode, koštanu masu i mišićnu masu.

Ova vaga je elegantna, moderna a očitavanja su uvek precizna. Aplikacija je takođe jednostavna za korišćenje i pruža vam dosta podataka i prati vaš napredak.

WITHINGS

Pametna vaga koja je dizajnirana za korisnike Fitbit uređaja

Korisnici Fitbit uređaja za praćenje fizičke aktivnosti se slažu da ova pametna vaga kompanije Fitbit ide savršeno uz njihov uređaj i predstavlja prost izbor ako želite na jednostavan način da pratite razne podatke.

Vaga koristi Wi-Fi da automatski sinhronizuje podatke sa Fitbit uređajem i omogućava vam da maksimalno jednostavno pratite svoj napredak zahvaljujući grafikonima koji su jednostavni za čitanje.

Možete da je podesite koristeći Bluetooth.

FITBIT

Jeftina pametna vaga

Nabavite odličnu pametnu vagu za male pare sa ovim modelom kompanije RENPHO.

Ova pametna vaga meri 13 različitih parametara (uključujući mišićnu masu, koštanu masu i proteine) za neograničen broj korisnika.

Svi podaci se preko Bluetootha šalju na RENPHO aplikaciju koja se potom sinhronizuje sa aplikacijama Samsung Health, Google Fit ili Fitbit.

RENPHO

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde