IFA 2020: TCL X915 8K QLED TV donosi IMAX iskustvo u vaše domove

TCL je izbacio novi flegšip QLED televizor u 8K rezoluciji po imenu X915, a među njegovim mnogobrojnim premijum funkcijama je i podrška za IMAX Enhanced.

Modeli sa dijagonalom od 65 i 75 inča, koji su premijerno predstavljeni na CES sajmu u januaru a sada su se pojavili u prodaji, imaju sertifikat za AV program koji su kreirale kompanije IMAX i DTS.

To znači da ti televizori mogu da puštaju sadržaj u IMAX Enhanced formatu, koji kombinuje digitalno obrađenu 4K HDR sliku sa tipično proširenim odnosom širine i visine koji se povezuje sa IMAX i flegšip DTS surround ozvučenjem.

Ukratko, IMAX Enhanced donosi najbolji 4K, HDR sadržaj i višekanalni zvuk na tržištu.

Sada kada sertifikovani sadržaji počinju polako da dolaze na 4K Blu-ray i platforme za strimovanje kao što su Rakuten i Fandango Now, sertifikacija uređaja počinje da deluje kao korisna funkcija za one koji se bave premijum doživljajem kućnog bioskopa.

Najjači X915 modeli na papiru izgledaju dovoljno moćno da isporuče takvo iskustvo, koliko je to moguće preko televizora, sa svojom 8K rezolucijom, QLED panelom i integrisanim soundbar zvučnikom kompanije Onkyo.

Ovi televizori takođe imaju podršku za HDR 10+ i Dolby Vision HDR formate, kao i Dolby Atmos zvuk, i garantuju sveobuhvatni pametni doživljaj preko Android TV operativnog sistema.

TCL još uvek nije otkrio cene za svoje X915 8K QLED televizore.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde