TOP 5: Televizori sa sajma CES 2022 – Najsavremenijih televizora na koje treba obratiti pažnju ove godine

Sony A95K QD-OLED 

Sony je na CES sajmu predstavio možda i jedini televizor koji je zaista sledeće generacije – i to A95K QD-OLED TV. To je prvi QD-OLED predstavljen od strane nekog velikog proizvođača i sudeći prema specifikacijama, on će isporučiti sve što smo želeli od najnovije i najbolje tehnologije panela.

QD-OLED, za one koji tek sad po prvi put čuju za to, kombinuju samoemitujuće organske svetleće diode koje OLED ekranima daju njihovu savršenu crnu boju sa saturacijom boje kvantnih tačaka. Rezultat toga je ekran koji ima saturaciju boje 200% veću od tradicionalnih LED-LCD ekrana, veću maksimalnu svetlinu i šire uglove gledanja od OLED ekrana.

Model A95K predstavlja evoluciju OLED ekrana koju smo čekali.

Samsung QN900B 8K Neo QLED TV 

Velike promene za ovu godinu su nova funkcija po imenu Shape Adaptive Light Control koja omogućava televizoru da ima bolju kontrolu nad efektom oreola i nadogradnja do 14-bitnog pozadinskog osvetljenja za više tačaka osvetljenja. To možda ne zvuči tako impresivno, ali uzimajući u obzir koliku svetlinu ovaj TV može da postigne, par hiljada dodatnih tačaka osvetljenja će mnogo pomoći.

Unutar TV-a nalazi se Samsungov Quantim procesor koji ima funkciju za pojačavanje dubine objekata koja bolje odvaja objekte od onoga što se nalazi u prvom planu i u pozadini a ažurirani korisnički interfejs novog početnog ekrana ima niz promena uključujući… ovaj, NFT prodavnicu iz nekog razloga. Mogli bismo da živimo bez ovog poslednjeg, ali ne možete kriviti Samsung što pokušava da se ugura na usijano tržište NFT-ova.

Panasonic LZ2000 OLED TV  

Iako Panasonic ove godine nije izbacio crveni tepih za QD-OLED ili najavio novi mini-LED model, oni jesu najavili OLED koji se fokusira na zvuk i koji će definitivno osvojiti bodove kod svih audiofila.

Novi Panasonic LZ2000 nastavlja audio evoluciju prošlogodišnjeg modela, koji je dodao bočne zvučnike za trodimenzionalni zvuk, kao i podršku za Dolby Atmos, Technics ozvučenje i drajvere usmerene unapred i gore, kako bi se kreirao sveobuhvatni bioskopski sistem neprikosnoven u odnosu na druge ekrane.

Po prvi put ikada, Panasonic će u ponudi imati OLED TV dijagonale 77 inča, što znači da bi LZ2000 vrlo verovatno mogao biti ekran za kućni bioskop na koji ste čekali.

Hisense U7H ULED TV 

Možda nema mini-LED, MicroLED ili OLED panel, ali Hisense U7H ima nešto znatno bolje: pristupačnu cenu.

Najavljen u moru novih modela kineskog proizvođača televizora Hisense, model U7H nudi niz fantastičnih funkcija kao što je 4K/120Hz podrška za gejming konzole kao što su Xbox Series X i PS5, kao i niz najsavremenijih tehnologija koje poboljšavaju kvalitet slike, kao što su IMAX Enganced, FilmMaker režim, Dolby Vision IQ, podrška za HDR 10 i 10+, FreeSync VRR i integrisani ATSC 3.0 tjuner.

Ovaj TV već izgleda kao da nudi fenomenalnu vrednost i mogao bi lako da preotme krunu modelu TCL 6-Series kao jedan od najvoljih televizora ispod 1.000 dolara ako Hisense bude koristio sličnu cenovnu strategiju kao i kod prošlogodišnjeg U7G modela od 55 inča koji se prodaje u SAD-u po ceni od 849 dolara.

LG G2 OLED

LG G2 OLED ima sve funkcionalnosti koje ekran treba da ima za kvalitetno igranje igara na video konzolama. Sada kada smo ušli u 2022. godinu, više televizora dolazi sa funkcijama vezanim za najnovije konzole, kao što su HDMI 2.1,  varijabilna brzina osvežavanja, osnovna brzina osvežavanja od 120 Hz i druge.

Jasno je da LG ovim novim televizorom cilja gejmersko tržište. On je i 20% svetliji nego model C2 koji je takođe predstavljen na sajmu, i to je još jedan razlog zašto će biti odličan za gejming, ali i generalno za zabavu uopšte. Naročito ako TV postavite na mesto gde ima dosta odsjaja.

Novi Alpha 9 Gen 5 pametni procesor kompanije LG je zaslužan za osvetljenje. U kompaniji LG kažu da on omogućava televizoru da „isporuči više svetline kroz poboljšano rasipanje toplote“. To je zapravo najsvetliji LG televizor ikada. Model G2 je takođe kompatibilan sa G-Sync tehnologijom, podržava višestruke HDMI 2.1 funkcije, nudi odziv od 1 ms i ima vrlo nizak ulazni lag. Pored toga, imaće dostupne aplikacije za GeForce NOW i Google Stadia. Zaista ćete teško naći bolji gejming TV u 2022. godini.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde