TapXR predstavlja narukvicu koja omogućava upravljanje uređajima tipkanjem „u prazno“

Kalifornijski startap Tap napravio je uređaj Tap Strap koji se (za razliku od modela TapXR) sastoji iz pet povezanih prstenova koji se stavljaju na prste dominantne ruke korisnika.

Akcelerometri u svakom od tih prstenova detektuju pokrete tipkanja svakog od prstiju. Mikroprocesor u prstenu palca konvertuje te pokrete u odgovarajuće komande (različite komande za različite prste) koje se potom prenose do uparenog smartfona, tableta, laptopa ili drugog elektronskog uređaja.

TapXR radi na sličnom principu, ali dolazi u formi narukvice koja se nosi na ruci. On koristi optičke senzore kao i senzore pokreta da detektuje koji prst (ili prsti) tipkaju u datom trenutku – na obližnjoj površini – i potom prenosi relevantnu kmandu, uz preciznost od 99%, kako tvrde u kompaniji.

Uređaj se može koristiti da zameni tastaturu pune veličine, omogućavajući korisniku da kuca jednom rukom, i to brzinom od preko 70 reči u minuti. Korisnici takođe može da programiraju TapXR da prepozna i prenosi preko 100 različitih komandi. Ova tehnologija je posebno zgodna za korišćenje u VR aplikacijama, gde korisnici moraju da izdaju komande ali ne mogu da vide svoju tastaturu ili druge periferne uređaje.

TapXR je kompatibilan sa većinom velikih brendova koji proizvode kacige za virtuelnu (VR) i proširenu realnost (AR), kao i sa laptopovima i PC računarima koji koriste Windows, Mac, Linus i Chrome, i smartfonima i tabletima koji koriste iOS, Android i Windows operativne sisteme. Za 4 sata punjenja baterije dobijate 10 sati rada sa ovom narukvicom.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde