Honda je napravila opaki minijaturni električni auto za decu na bolničkom lečenju

Honda je pokrenula novu humanitarnu inicijativu po imenu „Projekat hrabrost“, koji za cilj ima da umanji stres i nervozu kod dece koja borave u bolnicama. U sklopu te inicijative predstavljen je i mali električni auto po imenu Shogo koji će mali pacijenti, kad god imaju priliku, moći da voze umesto da se voze u invalidskim kolicima. Ovo vozilo je razvijeno od strane Hondinog tima inžinjera i posebno je dizajnirano da omogući deci da se u njemu kreću po hodnicima bolnice.

Shogo je zasnovan na japanskoj reči koja znači „poletanje u budućnost“. Mali električni automobil je namenjen pacijentima između 4 i 9 godina i ima podesivu brzinu između 1,6 i 8 km/h, koju nadzire medicinska sestra ili staratelji koji prate dete.

Specifikacije su prilično bazične – volan sa dve pedale, jedna za napred i druga za rikverc, služi za upravljanje autom. Ugrađen je i sistem za zaustavljanje u slučaju opasnosti koji može da prekine napajanje koje šalje snagu do točkova. Prednja pregrada je predviđena za odlaganje igračaka a pacijenti mogu i da kreiraju sopstvene tablice za automobil od papira.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde