TOP 5: Ronilačkih satova koje nose profesionalni saturacioni ronioci

Saturaciono ronjenje predstavlja vrhunac komercijalne ronilačke industrije gde ronioci zarađuju najviše novca dok se izlažu najvećem riziku po život i ekstremitete.
To je opasan posao u kom su radni dani dugački, a ronioci provedu i po šest sati pod vodom u ekstremno hladnim uslovima.

Praćenje vremena je od ključne važnosti za saturacione ronioce kako bi održali osećaj hronološkog ekvilibrijuma i zdrav razum uopšte.
Saturacioni ronioci ne nose satove da prate vreme provedeno pod vodom ili raspored za dekompresiju, već zbog prilično neuzbudljivog zadatka da prate koliko je sati, samo u slanim, vrlo teškim uslovima.

Saturacioni ronioci dišu vazduh sa dosta helijuma kako bi izbegli toksične efekte kiseonika i azota na velikim dubinama, ali helijum je neprijatelj satova, jer njegovi sićušni molekuli mogu da se provuku kroz zaptivene delove i prodru u sat pod pritiskom, terajući kristal da bukvalno eksplodira sa sata jer zarobljeni molekuli helijuma počnu da se šire kako se spoljni pritisak smanjuje tokom dekompresije.

Rolex Sea Dweller

Izdržljivi Sea Dweller je nesumnjivo napravljen za saturaciono ronjenje i skoro je jedini i prvi ronilački sat koji je opremjlen ventilom za oslobađanje helijuma (iako vrlo raritetni model Doxa Conquistador takođe može da se pohvali ovom funkcijom).

Od svih saturacionih ronilaca koji su govorili na temu satova, svi do jednog su naveli Sea Dweller kao sat koji se najčešće koristi za saturaciono ronjenje.
Iako je skup, ne možete da poreknete ekskluzivan pedigre modela Sea Dweller.

Prečnik: 43mm
Vodootpornost: 1.220 metara

CENA: 11.350 $

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde