TOP 5: Dečijih pametnih satova u 2023. godini

Dečiji pametni satovi su savršena prelazna tehnologija za mališane koja i dalje ostavlja zabrinutim roditeljima veliku dozu kontrole.

Danas je tehnologija svuda oko nas i čak i naši najmlađi članovi društva žele da je koriste. Više nije iznenađenje videti malu decu koja se bolje snalaze sa smartfonima od svojih roditelja ili baka i deka, a koliko god se trudili da odložite upoznavanje svoje dece sa tehonlogijom, to je neminovno. Kada dođe taj neminovni trenutak, kvalitetan pametni satić mogao da bude dobar gedžet za prvo upoznavanje deteta sa tehnologijom.

Veliki broj pametnih satova nudi deci povezivanje u prilagođenom formatu, a na tržištu imate pregršt dečijih modela ako niste spremni da im priuštite skupe Apple ili Samsung Galaxi pametne satove. Većina dečijih modela nude izdašnu roditeljsku kontrolu, komunikacijsku podršku, opcije za personalizaciju i niz funkcija uz koje će vaš mališan biti aktivan i odvojen od većih ekrana. Zato ako ste vi i vaš novčanik spremni za ovaj korak, u nastavku možete pronaći naš izbor najboljih dečijih pametnih satova.

Ukupno najbolji: Garmin Bounce

Pojednostavljen dizajn sa funkcijama za slanje tekstualnih i govornih poruka

Garmin Bounce je optimizovani uređaj za praćenje aktivnosti koji roditeljima olakšava život a deci nudi mnoštvo funkcija. On je vodootporan i podržava slanje tekstualnih i govornih poruka sa ručnog zgloba, ima bateriju koja traje do dva dana i sigurnosnu funkciju za bezbedno bavljenje aktivnostima.

Garmin Bounce uspeva da spoji korisno povezivanje, roditeljsku kontrolu i funkcije namenjene deci sa interfejsom koji može da se personalizuje i koji će deca lako savladati. Pored toga, kako se vaše dete sve više kreće, tako se otključavaju edukativne avanturističke funkcije preko prateće aplikacije Garmin Jr. Kada dete dostigne zacrtani dnevni cilj vezan za aktivnost, ono dobija dragulje koje može iskoristiti da otkrije zabavne slike.

Tu su i kontrole za upravljanje listom kontakata vašeg deteta (do 20 kontakata) a funkcija za asistenciju automatski deli lokaciju deteta u realnom vremenu sa članovima porodice među kontaktima. Takođe možete detetu da omogućite da učestvuje u izazovima i prati svoju aktivnost uz pomoć instaliranih sportskih aplikacija koje koriste GPS podršku kompanije Garmin.

Najbolji minimalistički: Fitbit Ace 3

Drži decu aktivnom

Ovaj pojednostavljeni uređaj za praćenje aktivnosti je savršen za decu u pokretu. Sa baterijom koja traje do čak 8 dana i vodootpornošću do 50 metara, ovaj pametni satić je osmišljen za decu koja stalno trče i skaču. Fokus na praćenje fizičke aktivnosti čini ga odličnim, bezbednim prvim pametnim satom za roditelje koji nisu zainteresovani za funkcije slanje poruka i obavljanje poziva.

Nisu baš svi roditelji oduševljeni kada treba deci da daju pristup tekstualnim porukama i pozivima. Ako ipak želite da im date da pristup nekoj vrsti pametne tehnologije, možda je bolj da im nabavite pravi uređaj za praćenje fizičke aktivnosti kao što je Fitbit Ace 3.

Ovaj pametni sat može da se sinhronizuje sa kompatibilnim Apple i Android uređajima, ali deca su ograničena samo na dobijanje notifikacija ako pored satića imaju i smartfon. Ipak, s obzirom na to da je ovo pravi uređaj za praćenje fizičke aktivnosti, on pruža parametre o fizičkoj aktivnosti, podsetnike za kretanje i spavanje a i vodootporan je do dubine od 50 metara.

Najizdržljiviji: TickTalk 4

Napravljen da izdrži decu

Kada se susretnu deca i tehnologija, rezultat ponekad može biti kritičan. Izdržljivi pametni sat sa funkcijama za komunikaciju, kao što je TickTalk 4, deci daje iskustvo nošenja premijum sata uz izdržljivost koja im je neophodna za jurnjavu i fizičke aktivnosti tokom celog dana.

U zavisnosti vašeg budžeta, TickTalk 4 može predstavljati luksuz ili sjajnu priliku. On nudi funkcije koje imaju i satovi za odrasle ali u izdržljivom kućištu koje je prilagođeno dečijoj upotrebi.

Deca će uživati u slanju tekstualnih i govornih poruka, kao i u glasovnim, video i Wi-Fi pozivima. Takođe dobijaju pristup dvema kamerama od po 5MP za pravljenje fotografija i video snimaka, a tu je i besplatna iHeartRadio Family aplikacija za slušanje omiljene muzike.

TickTalk satić ima bateriju koja može da radi do 62 sata između dva punjenja a maksimalnih 100+ sati u standby režimu, tako da dete neće morati da puni satić svakodnevno.

Najbolja roditeljska kontrola: Angel Watch Series R

Miran san

Angel Watch Series R je pametni sat namenjen deci ali sa solidnim fokusom na roditeljsku kontrolu i bezbednost. On dolazi sa velikim izborom daljinskih kontrola koje omogućavaju roditeljima da prate lokaciju deteta i dobijaju različite notifikacije a mogu čak da prate i detetove vitalne parametre. A pored svega toga, ovaj pametni sat nudi i glasovne i video pozive.

Mogućnost daljinskog praćenja vitalnih parametara zvuči vrlo lepo. To može biti korisno ako vaše dete ima neko posebno zdravsveno stanje gde dramatična promena u telesnoj temperaturi, otkucajima srca ili drugim vitalnim znacima može da znači da nešto nije u redu. Angel Watch podržava diskretno praćenje u realnom vremenu sa glasovnim i video nadzorom preko aplikacije Angel Watch – uključujući pravljenje fotografija.

Deci neće nedostajati nikakve funkcije jer imaju pristup glasovnim i video pozivima, kao i slanju poruka kontaktima sa unapred sastavljene liste kojih ima dvadeset.

Najbolji za početnike: PlayZoom 2 Smartwatch

A starter design

PlayZoom 2 je zabavni početnički sat za malu decu i predškolce. On će im pomoći da se pripreme za ulazak u svet pametnih satova a pritom ne predstavlja veliki trošak za roditelje. Iako nije pravi pametni sat, ovaj satić ima pojednostavljeni interfejs sa instaliranim igricama, programima i audio knjigama. Takođe ima i kameru i 50 različito dizajniranih narukvica.

Pristupačna cena znači da vam neće biti žao ako dete razlupa satić i morate da ga zamenite, a pritom detetu neće biti teško da manevriše jednostavnim interfejsom svojim malenim prstima. Sat takođe nema delikatne komponente koje imaju premijum modeli i koje možda ne bi izdržale grublje rukovanje od strane mališana.

Takođe nema telefonskih poziva, slanja poruka ili pristupa internetu i zato je bezbedan a vi možete biti spokojni da vaše dete neće nabasati na neprikladne sadržaje. Ovaj jednostavni sat koji se puni preko USB-a nudi dosta interakcije zahvaljujući unapred instaliranim sadržajima koji uključuju preko 20 igrica, 10 audio priča za laku noć i 10 pesama.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Px8 neverovatan zvuk ima svoju cenu

Bowers & Wilkins je napravio Px8 slušalice audiofilskog kvaliteta koje imaju neverovatan zvuk  i zaslužuju mesto...

Podloga za sto koja bežično puni...

Dizajniran kao sve-u-jednom podloga koja se postavlja na vaš radni prostor, JSD istovremeno može puniti sve...

Natasha: Bamboo Smart Travel gitara

Koncept Natasha putujuće gitare ili tihe gitare je prilično pametan. Akustične gitare se oslanjaju na rezonancu kako...

Svilenkasta maska za oči Trinny Woodall...

Iako su sjajne za blokiranje dodatne svetlosti i omogućavanje vašem telu da se prirodno isključi, maske...

Univerzalni dodaci za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

TOP 5 detektori metala 2023

Garrett ACE 300 Garrett ACE 300 ima vrlo razumnu cenu i nudi pet režima pretrage, podešavanje dubine...

TOP 5 aplikacije za vežbanje kod...

Kada je u pitanju aplikacija za vežbanje kod kuće, izbor najbolje za vas će se bazirati...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...
Danas je tehnologija svuda oko nas i čak i naši najmlađi članovi društva žele da je koriste. Više nije iznenađenje videti malu decu koja se bolje snalaze sa smartfonima od svojih roditelja ili baka i deka, a koliko god se trudili da odložite upoznavanje svoje dece sa tehonlogijom, to je neminovno. Kada dođe taj neminovni trenutak, kvalitetan pametni satić mogao da bude dobar gedžet za prvo upoznavanje deteta sa tehnologijom. Veliki broj pametnih satova nudi deci povezivanje u prilagođenom formatu, a na tržištu imate pregršt dečijih modela ako niste spremni da im priuštite skupe Apple ili Samsung Galaxi pametne satove. Većina dečijih modela nude izdašnu roditeljsku kontrolu, komunikacijsku podršku, opcije za personalizaciju i niz funkcija uz koje će vaš mališan biti aktivan i odvojen od većih ekrana. Zato ako ste vi i vaš novčanik spremni za ovaj korak, u nastavku možete pronaći naš izbor najboljih dečijih pametnih satova.

Ukupno najbolji: Garmin Bounce

Pojednostavljen dizajn sa funkcijama za slanje tekstualnih i govornih poruka

Garmin Bounce je optimizovani uređaj za praćenje aktivnosti koji roditeljima olakšava život a deci nudi mnoštvo funkcija. On je vodootporan i podržava slanje tekstualnih i govornih poruka sa ručnog zgloba, ima bateriju koja traje do dva dana i sigurnosnu funkciju za bezbedno bavljenje aktivnostima. Garmin Bounce uspeva da spoji korisno povezivanje, roditeljsku kontrolu i funkcije namenjene deci sa interfejsom koji može da se personalizuje i koji će deca lako savladati. Pored toga, kako se vaše dete sve više kreće, tako se otključavaju edukativne avanturističke funkcije preko prateće aplikacije Garmin Jr. Kada dete dostigne zacrtani dnevni cilj vezan za aktivnost, ono dobija dragulje koje može iskoristiti da otkrije zabavne slike. Tu su i kontrole za upravljanje listom kontakata vašeg deteta (do 20 kontakata) a funkcija za asistenciju automatski deli lokaciju deteta u realnom vremenu sa članovima porodice među kontaktima. Takođe možete detetu da omogućite da učestvuje u izazovima i prati svoju aktivnost uz pomoć instaliranih sportskih aplikacija koje koriste GPS podršku kompanije Garmin.

Najbolji minimalistički: Fitbit Ace 3

Drži decu aktivnom

Ovaj pojednostavljeni uređaj za praćenje aktivnosti je savršen za decu u pokretu. Sa baterijom koja traje do čak 8 dana i vodootpornošću do 50 metara, ovaj pametni satić je osmišljen za decu koja stalno trče i skaču. Fokus na praćenje fizičke aktivnosti čini ga odličnim, bezbednim prvim pametnim satom za roditelje koji nisu zainteresovani za funkcije slanje poruka i obavljanje poziva. Nisu baš svi roditelji oduševljeni kada treba deci da daju pristup tekstualnim porukama i pozivima. Ako ipak želite da im date da pristup nekoj vrsti pametne tehnologije, možda je bolj da im nabavite pravi uređaj za praćenje fizičke aktivnosti kao što je Fitbit Ace 3. Ovaj pametni sat može da se sinhronizuje sa kompatibilnim Apple i Android uređajima, ali deca su ograničena samo na dobijanje notifikacija ako pored satića imaju i smartfon. Ipak, s obzirom na to da je ovo pravi uređaj za praćenje fizičke aktivnosti, on pruža parametre o fizičkoj aktivnosti, podsetnike za kretanje i spavanje a i vodootporan je do dubine od 50 metara.

Najizdržljiviji: TickTalk 4

Napravljen da izdrži decu

Kada se susretnu deca i tehnologija, rezultat ponekad može biti kritičan. Izdržljivi pametni sat sa funkcijama za komunikaciju, kao što je TickTalk 4, deci daje iskustvo nošenja premijum sata uz izdržljivost koja im je neophodna za jurnjavu i fizičke aktivnosti tokom celog dana. U zavisnosti vašeg budžeta, TickTalk 4 može predstavljati luksuz ili sjajnu priliku. On nudi funkcije koje imaju i satovi za odrasle ali u izdržljivom kućištu koje je prilagođeno dečijoj upotrebi. Deca će uživati u slanju tekstualnih i govornih poruka, kao i u glasovnim, video i Wi-Fi pozivima. Takođe dobijaju pristup dvema kamerama od po 5MP za pravljenje fotografija i video snimaka, a tu je i besplatna iHeartRadio Family aplikacija za slušanje omiljene muzike. TickTalk satić ima bateriju koja može da radi do 62 sata između dva punjenja a maksimalnih 100+ sati u standby režimu, tako da dete neće morati da puni satić svakodnevno.

Najbolja roditeljska kontrola: Angel Watch Series R

Miran san

Angel Watch Series R je pametni sat namenjen deci ali sa solidnim fokusom na roditeljsku kontrolu i bezbednost. On dolazi sa velikim izborom daljinskih kontrola koje omogućavaju roditeljima da prate lokaciju deteta i dobijaju različite notifikacije a mogu čak da prate i detetove vitalne parametre. A pored svega toga, ovaj pametni sat nudi i glasovne i video pozive. Mogućnost daljinskog praćenja vitalnih parametara zvuči vrlo lepo. To može biti korisno ako vaše dete ima neko posebno zdravsveno stanje gde dramatična promena u telesnoj temperaturi, otkucajima srca ili drugim vitalnim znacima može da znači da nešto nije u redu. Angel Watch podržava diskretno praćenje u realnom vremenu sa glasovnim i video nadzorom preko aplikacije Angel Watch – uključujući pravljenje fotografija. Deci neće nedostajati nikakve funkcije jer imaju pristup glasovnim i video pozivima, kao i slanju poruka kontaktima sa unapred sastavljene liste kojih ima dvadeset.

Najbolji za početnike: PlayZoom 2 Smartwatch

A starter design

PlayZoom 2 je zabavni početnički sat za malu decu i predškolce. On će im pomoći da se pripreme za ulazak u svet pametnih satova a pritom ne predstavlja veliki trošak za roditelje. Iako nije pravi pametni sat, ovaj satić ima pojednostavljeni interfejs sa instaliranim igricama, programima i audio knjigama. Takođe ima i kameru i 50 različito dizajniranih narukvica. Pristupačna cena znači da vam neće biti žao ako dete razlupa satić i morate da ga zamenite, a pritom detetu neće biti teško da manevriše jednostavnim interfejsom svojim malenim prstima. Sat takođe nema delikatne komponente koje imaju premijum modeli i koje možda ne bi izdržale grublje rukovanje od strane mališana. Takođe nema telefonskih poziva, slanja poruka ili pristupa internetu i zato je bezbedan a vi možete biti spokojni da vaše dete neće nabasati na neprikladne sadržaje. Ovaj jednostavni sat koji se puni preko USB-a nudi dosta interakcije zahvaljujući unapred instaliranim sadržajima koji uključuju preko 20 igrica, 10 audio priča za laku noć i 10 pesama.