TOP 5: Pametnih svetiljki za vašu spavaću sobu

Spavajte bolje i budite se lakše sa ovim svetlima, ekranima i mrežnim uređajima.

Buđenje uz glasan zvuk alarma zna da bude užasavajuće, naročito ako se to dešava u mrklom mraku.

To je razlog zašto su se neki ljudi okrenuli uređajima koji imitiraju dolazak dnevnog svetla kao nežnijem načinu razbuđivanja.

Budilnici koji imitiraju izlazak sunca ili dnevno svetlo se obično aktiviraju emitujući prigušeno svetlo koje potom postepeno pojačavaju do maksimalne jačine kako bi pratili cirkadijalni ritam vašeg organizma.

Ako se posebno teško budite iz sna, verovatno će vam i pored toga trebati alarm, ali svetlost izlaska sunca bi trebala makar da olakša taj proces.

Philips SmartSleep povezana lampa za spavanje i buđenje

Philips prodaje čitav niz budilnika sa imitacijom izlaska sunca, a model sa najviše funkcija je SmartSleep povezana lampa za spavanje i buđenje.

Uz ovu lampu dobijate i prateću aplikaciju preko koje možete da podesite vreme „izlaska i zalaska sunca“ kao i različito vreme alarma za svaki dan u nedelji.

To možete da odradite i manuelno, ali sa aplikacijom je mnogo jednostavnije. Aplikaciju možete da koristite i da beležite vreme kada ležete i ustajete.

SmartSleep lampa takođe nudi nekoliko različitih zvukova budilnika, personalizovane teme izlaska sunca i crveno, zatamljeno svetlo koje je dosta prijatnije od standardnog belog svetla.

Kao bonus, SmartSleep HF3670 takođe ima i senzore za vlažnost vazduha, svetlo i nivo buke a aplikacija vas obaveštava ako je potrebno da ih prilagodite kako biste stvorili savršene uslove za spavanje.

CENA: $ 214.99

Hatch Restore

Ako vam je podjednako teško da zaspite, kao što je da se probudite, ako ne i teže, trebali biste da razmislite o kupovini uređaja Hatch Restore, koji donosi pregršt funkcija koje vam pomažu da lepo spavate.

Hatch Restore ima Bluetooth i WiFi preko kojih se povezuje sa pratećom aplikacijom.

Ta aplikacija vam omogućava da personalizujete svoje rutine oko zalaska i izlaska sunca, kao i da podesite različito vreme alarma za različite dane.

Pored toga, Hatch Restore nudi osvetljenje u nekoliko različitih boja, od tople bele do boje kajsije i maline.

Restore ima funkcije za opuštanje koje će vam pomoći da lakše zaspite.

Ima preko 31 zvuk za blokiranje neželjene buke, kao i biblioteku sa preko 50 vežbi meditacije i osam priča za spavanje.

CENA: $ 129.99

Google Nest Hub

Ako želite tipičan pametni displej, Google Nest Hub je najbolja opcija.

Ekran je oštar i sa mnogo boja, što ga čini odličnim za prikazivanje fotografija i gledanje video snimaka.

Komande na ekranu su takođe dosta intuitivnije, sa prečicama do pametnih uređaja u vašem domu kao i vaših omiljenih YouTube kanala.

Alarm izlazećeg sunca kod Nest Hub uređaja može da se personalizuje na dosta načina.

Možete da podesite da se osvetljenje ekrana postepeno pojačava, kao kod Pametnog budilnika, ali takođe možete i da uključite prijatni zvuk pre alarma dok „izlazak sunca“ počinje.

Ako u sobi imate instalirana pametna svetla, možete i njih da podesite da se postepeno pojačavaju.

I za kraj, možete da podesite da izlazak sunca traje između 5 i 30 minuta.

CENA: $ 69.99

Amazon Echo Show 5

Ako kojim slučajem koristite druge proizvode kompanije Amazon, kao što su Ring kamere ili mikrotalasna koja se povezuje sa virtuelnim asistentom Alexa, onda je Echo Show 5 verovatno najbolji izbor za vas.

Ekran ima dobro osvetljenje i puno boja a uređaj ima optimizovan, elegantan dizajn, i može da prikazuje fotografije kao i Nest Hub.

Echo Show 5 takođe može da pušta video snimke sa izvora kao što su Hulu i Amazon Prime Video, i ima integrisani pregledač za surfovanje internetom.

Za razliku od Nest Hub uređaja, Echo Show 5 ima kameru, što može biti malko uznemirujuće ako ne želite da vam pored kreveta stoji kamera.

Echo Show 5 se odlično snalazi u ulozi budilnika, sa nekoliko prikaza brojčanika i sposobnošću da ga tapnete od gore kako biste uključili snooze funkciju.

Tu je i funkcija za buđenje uz „izlazak sunca“, koja postepeno pojačava osvetljenje ekrana 15 minuta pre podešenog alarma.

CENA: $ 49.99

Casper Glow

Casper Glow je jedinstveni svetlosni uređaj koji može da se podešava preko prateće aplikacije kako bi pojačao osvetljenje u određeno vreme, baš kao i budilnik sa funkcijom izlaska sunca, osim što nema sat.

Plus nema nikakvih zvučnika, tako da ne možete ni zvučni alarm da podesite.

Ovo je stoga više neka vrsta prenosive pametne lampe. Možete da je koristite i kao noćno svetlo za čitanje (postepeno se gasi tokom 30 minuta).

Ali Glow zato ima nekoliko inovativnih funkcija po kojima se ističe. Glow je vrlo prenosiv uređaj i možete ga sa lakoćom držati u jednoj ruci.

Uključuje se i isključuje tako što ga okrenete naglavačke. Jačina osvetljenja se podešava tako što ga okrećete u smeru kazaljke na satu ili u suprotnom smeru.

Noću možete da ga podignete i protresete i on će emitovati nežnu svetlost dovoljno jaku da vam osvetli put u mračnom hodniku.

CENA: $ 129

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde