TEST: Nokia 4.2 – Dobar telefon, ali da li je dovoljno dobar?

Nokia popunjava prazan prostor u svojoj ponudi modelom Nokia 4.2, ali nekoliko detalja sprečava ovaj model da bude vrhunski.

[vc_btn title=”Dobra cena, Vrlo lep dizajn, Solidna kamera” style=”flat” shape=”square” color=”success” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-plus” css=”.vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”][vc_btn title=”micro-USB ulaz za punjenje, ne može da se poveže s računarom, baterija traje kratko” style=”flat” shape=”square” color=”danger” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-minus” css=”.vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”]

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Nokia 4.2 je napravljena za ljude sa najtanjim novčanicima. Iako nije najjeftiniji smartfon kompanije Nokia trenutno dostupan na tržištu – Nokia 1 nosi tu laskavu titulu – model Nokia 4.2 predstavlja definiciju niskobudžetnog telefona. Na prvi pogled se može učiniti da je ovom modelu dosta toga uskraćeno, ali Nokia 4.2 zapravo je prilično bogato opremljen model, makar kada se poredi sa konkurencijom.

Nokia 4.2 koristi poslednju verziju Google operativnog sistema za mobilne telefone – Android 9 Pie, a dodatno mu ide u prilog što ima i Android One sertifikaciju, što garantuje redovno sigurnosno ažuriranje tokom najmanje sledeće dve godine.

Dizajn i glavne karakteristike

Ako ste u ruci držali bilo koji od mnogih Nokia telefona koji su izašli u prethodnih par godina, dizajn modela 4.2 vas neće nimalo začuditi.
Možda je za nijansu zakrivljeniji, ali i dalje ima isti elegantan dizajn i suptilan način brendiranja koji ste već mogli da vidite na prethodnim modelima.

Ekran dominira prednjim delom, ali definitivno je primetna i ivica kućišta u vidu debele crne linije koja se proteže duž gornje strane telefona kao i sa bočnih strana, dok sa donje strane nailazimo na deblju ivicu kućišta. Uprkos tome, i dalje mu je potreban prostor za „notch“ u kom je smeštena prednja, selfi kamera koja viri kroz mali okrugli izrez na vrhu ekrana. Izgled ovog telefona nije uopšte loš – ali jednostavno će vas podsetiti da se ovde ne radi o flegšip telefonu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde