Ovako SAMSUNG spašava 45 hiljada stabala godišnje

Ekstremne vremenske prilike su poslednjih godina sve češća pojava u svim delovima sveta – od velikih temperaturnih razlika do suša i tajfuna.

Pariskim sporazumom, zemlje širom sveta složile su se da je neophodno izvršiti određene promene u cilju smanjenja emisije ugljenika i ograničenja globalnog porasta temperature do 2 stepena Celzijusa.

Svoj doprinos rešavanju ove globalne krize daje i kompanija Samsung Electronics, pronalazeći održive načine za odgovor na klimatske promene u svim aspektima svog poslovanja.

Tako se još u junu 2018. godine Samsung obavezao da će se do 2020. sve radne prostorije ove kompanije u SAD-u, Kini i Evropi oslanjati isključivo na električnu energiju iz obnovljivih izvora.

Kontinuirani napori uloženi od strane ove kompanije od tada, doveli su do toga da je Samsung 2020. godine uspeo da dostigne ovaj cilj, koristeći 100 odsto obnovljive energije.

Osim toga, Samsung omogućava korisnicima da, upotrebljavajući svoje Galaxy pametne telefone, i sami pomognu zaštiti životne sredine.

Naime, počevši od 2016. godine i modela Galaxy S7, sa svakom narednom generacijom pametnih telefona iz Galaxy S serije, Samsung je razvijao ambalažu po ekološkim standardima.

Tako ambalaža najnovije S21 serije sadrži samo 4 odsto plastike i 58 odsto papira sadržanog u ambalaži serije Galaxy S7, čime je količina otpada po jedinici pakovanja smanjena za čak 49 odsto, uz spašavanje oko 45 hiljada stabala godišnje.

Kontinuiranim ulaganjem u održivost, kompanija Samsung smanjila je emisiju ugljenika pri razvoju ambalaže za 50 odsto u odnosu na seriju Galaxy S7.

Pakovanje najnovijeg Samsung flegšip uređaja serije Galaxy S21 ispunjava najviše ekološke standarde u odnosu na sve ostale proizvode u okviru S serije.

Svaki uređaj spakovan je u kutiju izrađenu od talasastog kartona, umesto tvrdog papira, čime je povećana mogućnost reciklaže.

Količina materijala utrošenog na pakovanje dodatno je smanjena uklanjanjem unutrašnjeg pakovanja za dodatke, poput punjača i slušalica.

Na ovaj način, kompanija Samsung želi da kod korisnika Galaxy pametnih telefona promoviše ekološke navike ponovne upotrebe i recikliranja.

Zahvaljujući minimalističkom dizajnu ambalaže i promeni materijala koji se koriste tokom proizvodnje, distribucije, upotrebe i odlaganja proizvoda, Samsung Galaxy S21 pametni telefon dobio je „Reducing CO2“ sertifikat Carbon Trust neprofitnog tela Vlade Velike Britanije.

Ovaj sertifikat potvrđuje smanjenje emisije štetnih gasova efekta staklene bašte pri proizvodnji S21 serije u poređenju sa prethodnim modelom.Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde