TEST: Toyota RAV4 Style Skyview – Osvaja pažnjom za putnike

Nije naročito zabavan za vožnju, ali što se tiče finansijskog dela i potrošnje konkurencija će morati da se potrudi da bi ga nadmašila.

[vc_btn title=”Potrošnja, prostranost, udobnost” style=”flat” shape=”square” color=”success” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-plus” css=”.vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”][vc_btn title=”Ružni ekrani sistema za informacije i zabavu” style=”flat” shape=”square” color=”danger” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-minus” css=”.vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”]

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Prva generacija modela RAV4, naročito ona sa troje vrata, bila je pionir u klasi i veoma cool auto.
A onda su stvari krenule nizbrdo.
Četvrta generacija ovog automobila, kojoj se bliži kraj životnog veka, i koja se najviše prodavala kao hibrid, predstavljala je vizuelni atak na oči i dinamički očaj.

Ali ta generacija Toyote RAV4 je opet bila najprodavaniji SUV na svetu, i četvrti najprodavaniji automobil u svim segmentima.
Zamislite samo koliko bi svet bio bolje mesto kada bi nova generacija zapravo bila lep auto.
Šansa postoji, jer je u pitanju skroz novi automobil. Manji C-HR dokazuje da Toyota sada ima više maštovitosti nego što je to bio slučaj već dugo vremena (a ustvari C-HR i jeste pravi naslednik originalnog modela RAV4).

Novi RAV4 ima bolje proporcije od prethodnika: veće međuosovinsko rastojanje i kraću celokupnu dužinu. To znači da ne samo da izgleda manje trapavo, već se i dalje takmiči protiv većih srednjih porodičnih krosovera.

Dizajn ovog automobila se zasniva na oštrim uglovima i oktagonalnim oblicima, i deluje trezvenije od skorašnjih Lexus modela ili modela C-HR.
Niko se neće uplašiti kada vidi ovaj auto, pre ćete naići na interesantne detalje i originalnost.

Ovaj auto je zapravo više SUV nego krosover; kockast i prostran. Donji deo automobila i blatobrani u crnoj boji su tradicionalni simboli jednog SUV-a. S druge strane, malo je zbunjujući podatak da je ovo prvi RAV4 koji ima letnje gume umesto univerzalnih kao deo standardne opreme. To je dobro za drumsku vožnju, ali ako se neko zaputi u blato ili sneg, moraće da zamene gume za one koje su pravljene za takve vremenske uslove.

Ukupna snaga pogona je 218 KS.
Oba motora ubrzavaju od 0-100 km/h za nešto više od osam sekundi.

Dizel agregata uopšte nema u ponudi.
U svim paketima opreme dobija se pregršt sistema za pomoć pri vožnji kao i gomila sigurnosne opreme.

Tu su uključeni radar i sistem baziran na kamerama za upozoravanje i kočenje pri susretu sa vozilima, pešacima i biciklistima.
Takođe, tu je i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, radarski tempomat i sistem za održavanje kretanja u saobraćajnoj traci, kao i LED farovi.

Sistem za nadzor mrtvog ugla i sistem za upozoravanje na bočno kretanje vozila sa zadnje strane su dostupni tek od srednjeg paketa opreme pa nagore.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde