LG OLED TV s veštačkom inteligencijom

OLED televizori su zaštitni znak LG-a i po tome su prepoznatljivi. Modeli za 2019. godinu pored savršene slike imaju i ono još nešto, što ih čini boljim. Alpha procesor 9 druge generacije ima Deep Learning koji koristi AI da bi analizirao sliku na ekranu i znao šta prikazuje. S tim znanjem ističe atribute prikazanih objekata, bilo da su oni ljudi, životinje, ili priroda. Jedno je kada gledate televizor u izlogu prodavnice, a drugo kada mu kod kuće date komprimovanu sliku s vašeg USB-a, ili se povežete na 720p signal od set-top-boxa kablovske televizije. Tada LG koristi svo svoje znanje ne bi li na najbolji način vama prikazao željeni sadržaj. Bićete iznenađeni koliko slika može biti bolja od izvorne!

U ovu generaciju televizora LG je integrisao veštačku inteligenciju koja bi korisnicima nudila više zadovoljstva pri gledanju audio i video sadržaja. Alpha procesor druge generacije daje detaljniju i življu sliku, dok je zvuk bogatiji i realniji. Tako se gledaocu pruža dublja integracija u prikazani sadržaj i postiže se veće zadovoljstvo u konzumiranju video sadržaja, jer AI ima uticaj na kvalitet slike i zvuka.

Šum slike se smanjuje, a uz veštačku optimizaciju, gledanje mračnih kadrova je lakše za oko – manje se napreže. Dolby Vision HDR je tu da pazi na osvetljenje tokom celog dana, i da ga menja, kako bi prikaz bio primeren aktuelnim uslovima u sobi gde je TV. AI zvuk unapređuje 2.0 u virtuelni 5.1. Tome svakako pomažu opcije podešavanja zvuka prema veličine sobe i položaja televizora u istoj.

Ako vas izluđuju detaljna podešavanja slike kako bi imali savršen prikaz, bićete srećni kada vidite kako su u LG-u unapred postavili vrednosti za različite scenarije. Ako želite da gledate „tok šou“, film, koncert… LG ima prave postavke za svaku situaciju.

LG magični daljinski u kombinaciji sa webOS ThinQ AI unapređuje pretragu sadržaja. Navođenje „miša“ po ekranu je lasersko, a za konkretnije pretrage daljinski upravljač ima mikrofon i uz Google asistenta sluša vaše naredbe i traži sadržaj (po internetu). Nova verzija weOS-a se preko TV-a povezuje sa vašim kućnim IoT uređajima i možete upravljati njima preko televizora.

Još jedna stvar: ovaj TV ima i 2.1 HDMI priključak, kako bi imali losseless dolby atmos zvuk i varijabilno osvežavanje ekrana. Novi 2.1 standard vam osigurava da ste future proof, odnosno da ćete biti kompatibilni sa konzolama sledeće generacije i drugim uređajima koje ćete povezati na jedan od četiri HDMI priključka.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Natasha: Bamboo Smart Travel gitara

Koncept Natasha putujuće gitare ili tihe gitare je prilično pametan. Akustične gitare se oslanjaju na rezonancu kako...

Istražite Gillette Intimate i3, i5 kolekciju...

Uz četiri nova proizvoda, Gillette Intimate i3, i5 asortiman je osmišljen za jednostavnije, urednije i sigurnije...

Pametni bar automatski meša 1000 koktela...

Većina proizvoda za automatsko mešanje koktela koje smo videli tokom godina izgledaju pogodno samo za kuhinjski...

SwitchBot prepravlja pametne zavese da budu...

SwitchBot Curtain 3 je najnoviji kontroler pametnih zavesa koji vam omogućava da automatski, ručno ili glasovnim...

Ruarkov R410 je sjajan AiO audiofilski...

Primarno je dizajniran sa streaming opcijom na umu, ali vlasnici će ipak moći da povežu legacy...

Dajte zvuku boju!

Lepo kod hi-fi sistema je njihova modularnost; mnogi audio entuzijasti uživaju u nadogradnji različitih komponenti deo...

Hibridni kamion pokriven solarnim panelima nudi...

Švedski istraživački projekat između Univerziteta Uppsala, Eksjö Mašin & Trak, Midsummer-a, Ernsts Ekspres, Dalakraft i Scania...

Panasonic testira staklene solarne panele koji...

„Perovskitske“ solarne ćelije su integrisane sa staklom da bi proizvele fotonaponski sloj koji je debljine samo...

Novi Marantz Stereo 70s je AV...

Kada se radi o kućnom bioskopu, većina ljudi želi da se što više približi iskustvu iz...

Zaboravite na staromodne gramofone → RokBlok...

Svako ko je ikada imao kolekciju ploča zna da ti tanki diskovi nisu samo zastareli način...
OLED televizori su zaštitni znak LG-a i po tome su prepoznatljivi. Modeli za 2019. godinu pored savršene slike imaju i ono još nešto, što ih čini boljim. Alpha procesor 9 druge generacije ima Deep Learning koji koristi AI da bi analizirao sliku na ekranu i znao šta prikazuje. S tim znanjem ističe atribute prikazanih objekata, bilo da su oni ljudi, životinje, ili priroda. Jedno je kada gledate televizor u izlogu prodavnice, a drugo kada mu kod kuće date komprimovanu sliku s vašeg USB-a, ili se povežete na 720p signal od set-top-boxa kablovske televizije. Tada LG koristi svo svoje znanje ne bi li na najbolji način vama prikazao željeni sadržaj. Bićete iznenađeni koliko slika može biti bolja od izvorne! U ovu generaciju televizora LG je integrisao veštačku inteligenciju koja bi korisnicima nudila više zadovoljstva pri gledanju audio i video sadržaja. Alpha procesor druge generacije daje detaljniju i življu sliku, dok je zvuk bogatiji i realniji. Tako se gledaocu pruža dublja integracija u prikazani sadržaj i postiže se veće zadovoljstvo u konzumiranju video sadržaja, jer AI ima uticaj na kvalitet slike i zvuka. Šum slike se smanjuje, a uz veštačku optimizaciju, gledanje mračnih kadrova je lakše za oko – manje se napreže. Dolby Vision HDR je tu da pazi na osvetljenje tokom celog dana, i da ga menja, kako bi prikaz bio primeren aktuelnim uslovima u sobi gde je TV. AI zvuk unapređuje 2.0 u virtuelni 5.1. Tome svakako pomažu opcije podešavanja zvuka prema veličine sobe i položaja televizora u istoj.
Ako vas izluđuju detaljna podešavanja slike kako bi imali savršen prikaz, bićete srećni kada vidite kako su u LG-u unapred postavili vrednosti za različite scenarije. Ako želite da gledate „tok šou“, film, koncert… LG ima prave postavke za svaku situaciju. LG magični daljinski u kombinaciji sa webOS ThinQ AI unapređuje pretragu sadržaja. Navođenje „miša“ po ekranu je lasersko, a za konkretnije pretrage daljinski upravljač ima mikrofon i uz Google asistenta sluša vaše naredbe i traži sadržaj (po internetu). Nova verzija weOS-a se preko TV-a povezuje sa vašim kućnim IoT uređajima i možete upravljati njima preko televizora. Još jedna stvar: ovaj TV ima i 2.1 HDMI priključak, kako bi imali losseless dolby atmos zvuk i varijabilno osvežavanje ekrana. Novi 2.1 standard vam osigurava da ste future proof, odnosno da ćete biti kompatibilni sa konzolama sledeće generacije i drugim uređajima koje ćete povezati na jedan od četiri HDMI priključka.