LG OLED TV s veštačkom inteligencijom

OLED televizori su zaštitni znak LG-a i po tome su prepoznatljivi. Modeli za 2019. godinu pored savršene slike imaju i ono još nešto, što ih čini boljim. Alpha procesor 9 druge generacije ima Deep Learning koji koristi AI da bi analizirao sliku na ekranu i znao šta prikazuje. S tim znanjem ističe atribute prikazanih objekata, bilo da su oni ljudi, životinje, ili priroda. Jedno je kada gledate televizor u izlogu prodavnice, a drugo kada mu kod kuće date komprimovanu sliku s vašeg USB-a, ili se povežete na 720p signal od set-top-boxa kablovske televizije. Tada LG koristi svo svoje znanje ne bi li na najbolji način vama prikazao željeni sadržaj. Bićete iznenađeni koliko slika može biti bolja od izvorne!

U ovu generaciju televizora LG je integrisao veštačku inteligenciju koja bi korisnicima nudila više zadovoljstva pri gledanju audio i video sadržaja. Alpha procesor druge generacije daje detaljniju i življu sliku, dok je zvuk bogatiji i realniji. Tako se gledaocu pruža dublja integracija u prikazani sadržaj i postiže se veće zadovoljstvo u konzumiranju video sadržaja, jer AI ima uticaj na kvalitet slike i zvuka.

Šum slike se smanjuje, a uz veštačku optimizaciju, gledanje mračnih kadrova je lakše za oko – manje se napreže. Dolby Vision HDR je tu da pazi na osvetljenje tokom celog dana, i da ga menja, kako bi prikaz bio primeren aktuelnim uslovima u sobi gde je TV. AI zvuk unapređuje 2.0 u virtuelni 5.1. Tome svakako pomažu opcije podešavanja zvuka prema veličine sobe i položaja televizora u istoj.

Ako vas izluđuju detaljna podešavanja slike kako bi imali savršen prikaz, bićete srećni kada vidite kako su u LG-u unapred postavili vrednosti za različite scenarije. Ako želite da gledate „tok šou“, film, koncert… LG ima prave postavke za svaku situaciju.

LG magični daljinski u kombinaciji sa webOS ThinQ AI unapređuje pretragu sadržaja. Navođenje „miša“ po ekranu je lasersko, a za konkretnije pretrage daljinski upravljač ima mikrofon i uz Google asistenta sluša vaše naredbe i traži sadržaj (po internetu). Nova verzija weOS-a se preko TV-a povezuje sa vašim kućnim IoT uređajima i možete upravljati njima preko televizora.

Još jedna stvar: ovaj TV ima i 2.1 HDMI priključak, kako bi imali losseless dolby atmos zvuk i varijabilno osvežavanje ekrana. Novi 2.1 standard vam osigurava da ste future proof, odnosno da ćete biti kompatibilni sa konzolama sledeće generacije i drugim uređajima koje ćete povezati na jedan od četiri HDMI priključka.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde