Bose želi da zadrži buku sa druma izvan vašeg automobila

Bose QuietComfort Road Noise Control je sistem koji je osmišljen da obezbedi tišinu u kabini vašeg automobila.

Ako vas zvuci koji dopiru sa druma ometaju dok slušate vašu omiljenu plejlistu, Bose bi mogao da ima rešenje za vas.
Ova kompanija je predstavila svoj novi QuietComfort Road Noise Control sistem koji eliminiše sve zvukove koji spolja ulaze u vaše vozilo.

Ova tehnologija, koja nosi isto ime kao ona koju kompanija Bose koristi u svojiim slušalicama koje eliminišu buku, je sada dostupna prozvođačima vozila širom sveta koji žele da ponude tiše iskustvo boravka u kabini njihovih automobila, kamiona ili terenskih vozila.

U kompaniji Bose kažu da njihom sistem za eliminaciju buke koristi kombinaciju akcelerometara, kompanijskog softvera za obradu signala, mikrofona i audio sistema u vozilu kako bi se elektronski izborio sa neželjenim zvukovima.

Akcelerometri su postavljeni na karoseriju vozila i mogu da mere vibracije koje prave buku. Kada oni osete potencijalnu smetnju, sistem se aktivira i stvori signal za eliminaciju akustičnog zvuka koji se emituje kroz zvučnike u vozilu. Istovremeno, mikrofoni koji su postavljeni po kabini prate da li još buke prodire u vozilo i pomažu sistemu da prilagodi signal. Kako vaš automobil bude stario, sistem će postajati sve bolji u blokiranju bilo kakve buke koja dopire spolja.

U kompaniji Bose kažu da će sarađivati sa proizvođačima automobila u toku razvojnog procesa automobila ne bi li kreirali personalizovan QuietComfort sistem za svako vozilo. Ova kompanija, koja je poznata po svojoj audio opremi, se u zadnje vreme sve više bavi automobilima, pa tako razvijaju i tehnologiju za što ugodniju vožnju u samovozećim vozilima.

U kompaniji očekuju da će tehnologija za eliminaciju buke biti dostupna u serijskim modelima automobila do kraja 2021. godine.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Kako koristiti ChatGPT da poboljšate celokupni...

Od trenutka kada je lansiran u novembru 2022. godine, ChatGPT je postao poznato ime. Ono što...

Zaboravite na solarni panel, dolaze kišni...

U potencijalnom preokretu u prikupljanju energije, istraživači su pronašli način da uhvate, skladište i iskoriste električnu...

AI influenserka koja ne postoji: Pratioci...

Milla Sofia je influencerka generisana veštačkom inteligencijom čije izazovne fotografije na Twitteru i TikToku zarađuju hiljade...

Zašto plaćati fotografa?: Z Generacija oduševljena...

Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne...

Uskoro nam stiže poboljšano bežično punjenje...

Smartfoni su postali neizostavni deo naših života, oni su naš uređaj za komunikaciju, personalni kompjuter i...

Kako različiti trendovi utiču na dizajn...

Modni i životni trendovi se iz godine u godinu menjaju, vršeći uticaj na različite industrije, među...

GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na...

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja...

Top 5: korisnih Android aplikacija koje...

Svaki Android telefon dolazi sa paketom aplikacija koje pomažu kod obavljanja najrazličitijih zadataka. Većina telefona dolazi...

Japan će pokušati da prikuplja solarnu...

Japan i svemirska agencija ove zemlje po imenu JAXA već decenijama pokušavaju da šalju solarnu energiju...

Najbrža grafenska eksterna baterija na svetu...

Srećom po nas, eksterne baterije su doživele značajan napredak, a to se najbolje može videti po...
Ako vas zvuci koji dopiru sa druma ometaju dok slušate vašu omiljenu plejlistu, Bose bi mogao da ima rešenje za vas. Ova kompanija je predstavila svoj novi QuietComfort Road Noise Control sistem koji eliminiše sve zvukove koji spolja ulaze u vaše vozilo. Ova tehnologija, koja nosi isto ime kao ona koju kompanija Bose koristi u svojiim slušalicama koje eliminišu buku, je sada dostupna prozvođačima vozila širom sveta koji žele da ponude tiše iskustvo boravka u kabini njihovih automobila, kamiona ili terenskih vozila. U kompaniji Bose kažu da njihom sistem za eliminaciju buke koristi kombinaciju akcelerometara, kompanijskog softvera za obradu signala, mikrofona i audio sistema u vozilu kako bi se elektronski izborio sa neželjenim zvukovima. Akcelerometri su postavljeni na karoseriju vozila i mogu da mere vibracije koje prave buku. Kada oni osete potencijalnu smetnju, sistem se aktivira i stvori signal za eliminaciju akustičnog zvuka koji se emituje kroz zvučnike u vozilu. Istovremeno, mikrofoni koji su postavljeni po kabini prate da li još buke prodire u vozilo i pomažu sistemu da prilagodi signal. Kako vaš automobil bude stario, sistem će postajati sve bolji u blokiranju bilo kakve buke koja dopire spolja. U kompaniji Bose kažu da će sarađivati sa proizvođačima automobila u toku razvojnog procesa automobila ne bi li kreirali personalizovan QuietComfort sistem za svako vozilo. Ova kompanija, koja je poznata po svojoj audio opremi, se u zadnje vreme sve više bavi automobilima, pa tako razvijaju i tehnologiju za što ugodniju vožnju u samovozećim vozilima. U kompaniji očekuju da će tehnologija za eliminaciju buke biti dostupna u serijskim modelima automobila do kraja 2021. godine.