Čist adrenalin od 165 KS

Novi F595 koncentracija je trkačkih detalja u dizajnu, a stvoren je kako bi privukao mlađe kupce koji očekuju maksimalne performanse i zabavu od svojih automobila, ljubitelje tehnologije i one koji traže najnovije funkcionalnosti sistema zabave i informacija.

Izvanredne performanse i pouzdanost glavne su karakteristike 1,4-litarskog Euro 6D-Final-compliant T-Jet motora od 165 konjskih snaga, opremljenog turbokompresorom Garrett sa geometrijskim odnosom kompresije 9:1.

Pod istim pritiskom, ova arhitektura optimizuje temperaturu u komori za sagorevanje i omogućava maksimalni obrtni momenat od 230 Nm koji je već dostupan pri 2.250 obrtaja u minutu, dok se snaga isporučuje u gornji deo brojača obrtaja. Novi Abarth F595 ubrzava od 80 do 120 km/h za 7,8 sekundi.

Smeli Abarth F595 nudi kultni izduvni sistem Record Monza, koji je sada evoluirao u novu konfiguraciju sa četiri terminala – po 2 sa svake strane, postavljenih vertikalno.
Aktivnim izduvnim ventilom upravlja se pritiskom na dugme „Scorpion“ na instrument tabli.

Vozaču je stoga na dohvat ruke zvuk „gospodstvenog vozača“, mračniji, smeliji, tipični Abarth zvuk.

Dostupan kao hečbek i kabriolet, novi Abarth F595 ukrašen je Rally Blue dizajnerskim detaljima na poklopcima retrovizora i na prednjem i zadnjem spojleru.
Sportski izgled je dodatno unapređen 17-inčnim alu felnama, identifikacijskom oznakom modela F595 na zadnjem delu i maglenkama, sve u sklopu standardne opreme.

Ista smelost je prisutna i u enterijeru: kožni volan i pedantno presvučena sportska sedišta – Sabelt sedišta u trkačkom stilu dostupna su na zahtev – ulepšavaju ovo sportsko uređenje upotpunjeno određenim dizajnerskim detaljima u crnoj boji, poput novog okvira ekrana sistema za informacije i zabavu i nove mat crne instrument table.

Novi Rally Blue dizajnerski detalji biće dostupni u kombinaciji sa sledećim bojama: Race White, Scorpion Black, Campovolo Grey, Track Grey, Record Grey i Tarmac Grey. 

Na novom F595 sve tehničke specifikacije potrebne za garantovanje zabave i zadovoljstva u vožnji karakterističnih za Abarth automobile su standardne.
Abarth sistem kočenja pruža optimalan odziv i poboljšanu sigurnost i sastoji se od prednjih ventilacionih diskova od 284 mm i zadnjih od 240 mm.

Na kraju, ali ne najmanje važno, kako bi se privukli mlađi ljubitelji tehnologije, najbolja povezanost nije smela biti propuštena: F595 je opremljen 7-inčnim HD Uconnect sistemom sa DAB radiom, ugrađenom Apple CarPlay i Android Auto kompatibilnošću kao standard.

Italijansko F4 prvenstvo čiji je Abarth sponzor, sezona 2021. je osma sa paketom motora i šasije koji su pohvalili svi upućeni, toliko da je odabran u više nacionalnih serija Formule 4, uključujući nemačku seriju ADAC F4 čije se sedmo izdanje održava 2021. Osnovana 2014. godine, na osnovu ideje predsednika FIA Žan Toda, Formula 4 je izabrala Abarth kao tehničkog partnera za snabdevanje njegovim motorima.

Zahvaljujući odličnom odnosu težine i snage, snažni i pouzdani Abarth Turbo motor od 1,4 litra, snage 160 KS, ugrađen u Tatuus bolide, garantuje visoke performanse. 

Od 2014. godine više od 350 vozača izašlo je na stazu kako bi dokazalo svoju sposobnost.

U nekim slučajevima su dostigli vrhunac svoje specijalnosti, na primer Lens Strol, prvi pobednik italijanskog F4 šampionata čiji je sponzor Abarth 2014. godine, koji je sada vozač Formule 1. Nemac Mik Šumaher, sin bivšeg Ferrari vozača Mihaela, takođe se takmičio u F4 2016. godine i osvojio Svetsko prvenstvo Formule 2 2020. godine.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde