Sat za pobednika one druge trke

Kao što je svima poznato, pobednici trke Dejtona 24 dobijaju Rolex Daytona, ali i pobednici trke Indy 500 takođe dobijaju sat.

Najpoznatiji sat u svetu moto-sporta je Rolex Daytona, koji se preko 30 godina dodeljuje pobednicima čuvene trke izdržljivosti 24 sata Dejtone. To, međutim, nije jedini sat koji se dobija nakon osvajanje velike trke. Ako prvi prođete kroz cilj na trci Indy 500, Tag Heuer će vam podariti jedan sat posebne serije, a to ovaj švajcarski brend radi od 2004. godine.

Ovogodišnji sat za trku Indy 500 je deo linije Tag Heuer Formula 1 i sadrži kvarcni hronografski mehanizam koji je smešten u čelično kućište prečnika 43 milimetra. Hronograf ima podbrojčanike za deseti deo sekunde i minute, tako da predstavlja odličan merač prolaznog vremena po krugovima, a skala tahimetra na koroni omogućava vlasniku da meri prosečnu brzinu.

Aleksander Rosi je ambasador Tag Heuera u IndyCar šampionatu, i on je pomogao u dizajniranju ovog hronografa. Natpis Indy 500 ispisan je u bronzi na koroni – i slaže se sa drugim tajmerom ovog hronografa – a na podbrojčaniku sa sekundama nalazi se ilustracija čuvene Pagode na stazi Indianapolis Motor Speedway. Ivica brojčanika ofarbana je u crvenu boju kao asocijacija na čuvenu jardu cigli na stazi Speedway, dok se na poklopcu sata nalazi logo trke. Rosijeva kaciga na ovogodišnjoj trci Indy 500 ofarbana je u boje ovog sata.

Uglavnom kada pomislite na trkački Tag Heuer sat, vi zamislite legendarni model Monaco koga je proslavio Stiv Mekvin, ili klasični hronograf Carrera. Oni zaluđenici među nama će takođe pomenuti model Autavia Ref. 73363 koji je nosio pokojni čuveni šampion Formule 1 Džo Sifert, ili model Monza predstavljen 1975. godine kako bi se proslavila titula Nikija Laude. Indy 500 satovi kompanije Tag Heuer nastavaju ovu lozu, nudeći kupcima nešto zajedničko što mogu da podele sa svojim trkačkim herojima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde