TEST: Cool kupe SUV – Renault Megane Conquest 2023

Opišite automobil kao „kupe SUV“ i možete očekivati nekoliko stvari. Biće prepoznatljivog stila, kosi krov pozadi, visoka vožnja i puno prostora unutra. Renault Conquest ispunjava sve te okvire.

U poređenju sa premium alternativama, Renault Megane Conquest privlačan je za kupce sa rastućom porodicom. Sve dok nisu zabrinuti oko značke na vrhu haube.

Renault nudi Conquest sa izborom između dva motora: početni TCe 140 blagi hibrid i „puni“ hibrid E-Tech 145, koji obećava ekonomičnu vožnju, ako se vozi pažljivo. Svaki se može dobiti u Iconic, S Edition ili RS Line dodacima u ponudi, ako želite još više.

Renault Megane Conquest 2023

Unutra

Conquest daje ugođaj razumnog stila u automobilu pristojne veličine koji ima dovoljno prostora iznutra. Dizajnerski se ne ističe, mada je cela figura auta vrlo prihvatljiva i dopadljiva. Možete videti kako se linija krova smanjuje pozadi dok se krećete prema zadnjem delu. Deluje aerodinamično i brzo!

Unutrašnjost prati sličnu temu, jer ima sve što vam je potrebno, ali ukupan osećaj je izražena praktičnost. Odgovaraće svima sa malom decom, koji samo žele površine koje se mogu obrisati, umesto raskošnih presvlaka sedišta koje brzo upijaju mrlje.

Primetno je prisustvo plastike, ali je prostor prilično prijatan. Ekran osetljiv na dodir ponosno se nalazi u sredini instrument table, a mi volimo jednostavnu praktičnost točkića za kontrolu klime. Automatski menjač se dobro oseća u vašoj ruci, dobro je postavljen i odlično reaguje na papučicu gasa. Renault se hvali da je menjač preuzet iz Formule 1.

Zapravo, da je rezultat njihovog dugogodišnjeg rada na najbržem cirkusu na svetu.
Ostale kontrole za vožnju su takođe impresivne, sa zgodnim malim skrivenim dugmetom za jačinu zvuka radija, koji se krije na ručici iza volana.

Sedišta napred su dovoljno udobna, dok je pozadi izgled i osećaj praktičnosti, a ne luksuza. Iako se linija krova spušta, postoji pristojna količina prostora za glavu kada uđete unutra. U hibridnom modelu dobijate 480 litara prtljažnika, dok nehibridni to malo povećava.

U svakom slučaju, ima dovoljno mesta za kofere, kolica i sve one druge porodične potrepštine.

Tehnologija

Renault Megane Conquest 2023 nudi pristojan pregled na put ispred sebe zahvaljujući relativno visokoj poziciji za vožnju. Naš testni E-Tech Hibrid 145 delovao je živahno i za 10,8 sekundi stizao do stotke. Pruža lep osećaj ubrzanja.

Hibrid se oslanja na nekoliko malih elektromotora za manje naporne napade, a kombinacija dobro funkcioniše. Vaše putovanje počinje nečujno u EV režimu, sa benzinskim motorom koji se uključuje kada je potrebno više snage. Režimi vožnje My Sense, Eco i Sport automatski prilagođavaju podešavanje uslovima i vašem stilu vožnje.

Međutim, kao što je čest slučaj sa automatskom kutijom, može doći do perioda blagog mahnitog okretanja motora. Tada je i potrošnja 20ak litara na 100 km. Ipak, motor je prilično dobar kada se pokrene. Zaustavljanje je dovoljno lako sa impresivnim kočnicama, koje imaju veće regenerativne osobine ako izaberete „B“ kao Brake umesto „D“ iz opcija menjača.

Renault Megane Conquest 2023

Auto je prilično zabavan na magistralnim putevima, kada se smestite u njegova udobna sedišta, mada je vožnja prilično oštra. Parkiranje je manje zabavno ako vozite unazad u uskom prostoru zbog „tesnog“ pogleda sa zadnje strane.

Megane Conquest ima dosta ugrađene tehnologije koja radi sve što biste očekivali. U sredini je veliki ekran, koji je lepo postavljen tako da je istaknut, a da pritom ne smeta i ne izaziva previše ometanja.

Postoje opcije za radio, navigaciju i preslikavanje telefona, uključujući Apple CarPlay i Android Auto. Generalno, sve funkcioniše bez previše cimanja. Rezolucija ekrana je prilično visoka, a činilo se da je satelitska navigacija uvek radila prilično dobro, izbegavajući potrebu za korišćenjem pametnog telefona i Google-a.

Renault Megane Conquest 2023

Dobro ćete iskoristiti prednje i zadnje parking senzore, s obzirom na nedostatak dobrog pogleda unazad.

Conquest nema toliko univerzalnu privlačnosti kao Captur, ili zaista bolji pogled iznutra zbog stila SUV kupea. Ipak, za svoj novac dobijate dosta i to će biti dobar izbor za svakoga ko nije opsednut brendom. Na našem testu, prosečna potrošnja je bila (samo) 5,6 litara. S obzirom da je auto dužine skoro 4,6 metara, to je impresivno.

Hibrid kao takav je u izdanju Renaulta položio ispit, sa odličnom ocenom. Ne dešava nam se svaki put da se toliko oduševimo motorom testiranog automobila. Tiho radi, odlično ubrzava, jedva da se čuje, i troši smešno malo. A i upareni automatski menjač mu je legao kao poručen. Zajedno daju stress-free vožnju.

Samo jedno pitanje – može li se i kako isključiti zvuk elektro motora? Tiši je spolja nego iznutra.

 

Renault Megane Conquest

Motor

Hibridni – Benzinski, 4 cilindra, EURO 6 D-full, 1598 ccm, 95 ks/148 Nm;

Elektromotor 49 ks/205 Nm

Menjač

višemodni automatski sa kvačilom

Ubrzanje do 100km/h

10,8 s

Maksimalna brzina

172 km/h

Potrošnja (na testu) 

5,8l / 100km

Dimenzija/Težina

4.568 x 1.821 x 1.576 mm / 1435 kg

Kapacitet prtljažnika

480 l

Tihi rad motora, dobar rad automatskog menjača, dopadljiv unutrašnji dizajn i izbor materijala, veliki gepek, udoban za vožnju (bez stresa)

Zadnja kamera loše rezolucije, za noćnu upotrebu slabo upotrebljiva, B stub je mnogo blizu A stuba, mali kapacitet smeštajnog prostora na centralnoj konzoli

Cena: od 29.190 EUR / testirani 37.690 EUR

Utisak sa testa

TECH
LIFESTYLE
CENA

Ukupni utisak

Megane Conquest je Renoov pokušaj da doda malo uzbuđenja u segment porodičnih SUV vozila, dok i dalje nudi niske troškove održavanja i svakodnevnu praktičnost.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Saveti za održavanje atv vozila – Pobrinite se...

Da biste produžili životni vek i očuvali performanse...

SPX 210

Kao elegantan, sportski brod sa dosta stila, SPX...

Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020.

Trenirajući za Reli Dakar 2020. prošle godine u...

Porsche hronograf, isključivo vlasnicima modela 911 GT3

Kompanija Porsche Design je predstavila svoj novi Chronograph...

Aston Martin sat skuplji od novog Aston Martin...

Aston Martin je predstavio prvi sat koji je...

IFA 2019: Najbolji novi satovi sa Baselworld...

Kao što svi zaljubljenici u horologiju znaju, najveći...

Kako su auto kompanije prilagodile svoje marketinške kampanje...

Proleće je po pravilu jedan od najprometnijih perioda...

Porsche Design Chronotimer Rennsport Reunion VI

Održano je šesto Porsche Rennsport okupljanje na trkačkoj...

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Toyota danas otvara važno novo poglavlje u istoriji...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Trek CarBack radar za bicikle

Novi Trek CarBack jedinica se hvali nizom funkcija...

TOP 5: Vinilskih dodataka za početnike

Šuštanje igle, topao zagrljaj analognog zvuka – vinil...

Najbolji način za nadogradnju zvuka na telefonu

Fiio je ponovo uspeo sa KA11. USB DAC...

Možete dobiti kompletniju sliku zdravlja sa novim Garmin...

Garmin predstavlja još jedan alat za korisnike koji...

DIGITALNI NOMADI MOGU ŽIVETI I RADITI U SAMOODRŽIVOM...

Jedna od prednosti ljudi koji mogu raditi na...

Za slušaoca orijentisanog na detalje

U čast 100. godišnjice Beyerdynamic-a, slušalice DT 770...

Oxa trener za disanje: dišite bolje, živite bolje

Oxa Breathing Coach nudi rafiniranu aplikaciju sa različitim...

TOP 5: Mobilnih projektora koji rade sa vašim...

Mobilni projektori su odličan način da nosite veliki...

Najbolje mašine za kuvanje u sous vide tehnici

Za korišćenje sous vide tehnike, samo napunite lonac...

Život je lep kada brinemo o planeti

Kompanija LG, uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije,...
Megane Conquest je Renoov pokušaj da doda malo uzbuđenja u segment porodičnih SUV vozila, dok i dalje nudi niske troškove održavanja i svakodnevnu praktičnost.TEST: Cool kupe SUV - Renault Megane Conquest 2023
Opišite automobil kao „kupe SUV“ i možete očekivati nekoliko stvari. Biće prepoznatljivog stila, kosi krov pozadi, visoka vožnja i puno prostora unutra. Renault Conquest ispunjava sve te okvire. U poređenju sa premium alternativama, Renault Megane Conquest privlačan je za kupce sa rastućom porodicom. Sve dok nisu zabrinuti oko značke na vrhu haube. Renault nudi Conquest sa izborom između dva motora: početni TCe 140 blagi hibrid i „puni“ hibrid E-Tech 145, koji obećava ekonomičnu vožnju, ako se vozi pažljivo. Svaki se može dobiti u Iconic, S Edition ili RS Line dodacima u ponudi, ako želite još više. Renault Megane Conquest 2023

Unutra

Conquest daje ugođaj razumnog stila u automobilu pristojne veličine koji ima dovoljno prostora iznutra. Dizajnerski se ne ističe, mada je cela figura auta vrlo prihvatljiva i dopadljiva. Možete videti kako se linija krova smanjuje pozadi dok se krećete prema zadnjem delu. Deluje aerodinamično i brzo! Unutrašnjost prati sličnu temu, jer ima sve što vam je potrebno, ali ukupan osećaj je izražena praktičnost. Odgovaraće svima sa malom decom, koji samo žele površine koje se mogu obrisati, umesto raskošnih presvlaka sedišta koje brzo upijaju mrlje. Primetno je prisustvo plastike, ali je prostor prilično prijatan. Ekran osetljiv na dodir ponosno se nalazi u sredini instrument table, a mi volimo jednostavnu praktičnost točkića za kontrolu klime. Automatski menjač se dobro oseća u vašoj ruci, dobro je postavljen i odlično reaguje na papučicu gasa. Renault se hvali da je menjač preuzet iz Formule 1. Zapravo, da je rezultat njihovog dugogodišnjeg rada na najbržem cirkusu na svetu. Ostale kontrole za vožnju su takođe impresivne, sa zgodnim malim skrivenim dugmetom za jačinu zvuka radija, koji se krije na ručici iza volana. Sedišta napred su dovoljno udobna, dok je pozadi izgled i osećaj praktičnosti, a ne luksuza. Iako se linija krova spušta, postoji pristojna količina prostora za glavu kada uđete unutra. U hibridnom modelu dobijate 480 litara prtljažnika, dok nehibridni to malo povećava. U svakom slučaju, ima dovoljno mesta za kofere, kolica i sve one druge porodične potrepštine.

Tehnologija

Renault Megane Conquest 2023 nudi pristojan pregled na put ispred sebe zahvaljujući relativno visokoj poziciji za vožnju. Naš testni E-Tech Hibrid 145 delovao je živahno i za 10,8 sekundi stizao do stotke. Pruža lep osećaj ubrzanja. Hibrid se oslanja na nekoliko malih elektromotora za manje naporne napade, a kombinacija dobro funkcioniše. Vaše putovanje počinje nečujno u EV režimu, sa benzinskim motorom koji se uključuje kada je potrebno više snage. Režimi vožnje My Sense, Eco i Sport automatski prilagođavaju podešavanje uslovima i vašem stilu vožnje. Međutim, kao što je čest slučaj sa automatskom kutijom, može doći do perioda blagog mahnitog okretanja motora. Tada je i potrošnja 20ak litara na 100 km. Ipak, motor je prilično dobar kada se pokrene. Zaustavljanje je dovoljno lako sa impresivnim kočnicama, koje imaju veće regenerativne osobine ako izaberete „B“ kao Brake umesto „D“ iz opcija menjača. Renault Megane Conquest 2023 Auto je prilično zabavan na magistralnim putevima, kada se smestite u njegova udobna sedišta, mada je vožnja prilično oštra. Parkiranje je manje zabavno ako vozite unazad u uskom prostoru zbog „tesnog“ pogleda sa zadnje strane. Megane Conquest ima dosta ugrađene tehnologije koja radi sve što biste očekivali. U sredini je veliki ekran, koji je lepo postavljen tako da je istaknut, a da pritom ne smeta i ne izaziva previše ometanja. Postoje opcije za radio, navigaciju i preslikavanje telefona, uključujući Apple CarPlay i Android Auto. Generalno, sve funkcioniše bez previše cimanja. Rezolucija ekrana je prilično visoka, a činilo se da je satelitska navigacija uvek radila prilično dobro, izbegavajući potrebu za korišćenjem pametnog telefona i Google-a. Renault Megane Conquest 2023 Dobro ćete iskoristiti prednje i zadnje parking senzore, s obzirom na nedostatak dobrog pogleda unazad. Conquest nema toliko univerzalnu privlačnosti kao Captur, ili zaista bolji pogled iznutra zbog stila SUV kupea. Ipak, za svoj novac dobijate dosta i to će biti dobar izbor za svakoga ko nije opsednut brendom. Na našem testu, prosečna potrošnja je bila (samo) 5,6 litara. S obzirom da je auto dužine skoro 4,6 metara, to je impresivno. Hibrid kao takav je u izdanju Renaulta položio ispit, sa odličnom ocenom. Ne dešava nam se svaki put da se toliko oduševimo motorom testiranog automobila. Tiho radi, odlično ubrzava, jedva da se čuje, i troši smešno malo. A i upareni automatski menjač mu je legao kao poručen. Zajedno daju stress-free vožnju. Samo jedno pitanje – može li se i kako isključiti zvuk elektro motora? Tiši je spolja nego iznutra.  

Renault Megane Conquest

Motor

Hibridni – Benzinski, 4 cilindra, EURO 6 D-full, 1598 ccm, 95 ks/148 Nm;

Elektromotor 49 ks/205 Nm

Menjač

višemodni automatski sa kvačilom

Ubrzanje do 100km/h

10,8 s

Maksimalna brzina

172 km/h

Potrošnja (na testu) 

5,8l / 100km

Dimenzija/Težina

4.568 x 1.821 x 1.576 mm / 1435 kg

Kapacitet prtljažnika

480 l

Tihi rad motora, dobar rad automatskog menjača, dopadljiv unutrašnji dizajn i izbor materijala, veliki gepek, udoban za vožnju (bez stresa)

Zadnja kamera loše rezolucije, za noćnu upotrebu slabo upotrebljiva, B stub je mnogo blizu A stuba, mali kapacitet smeštajnog prostora na centralnoj konzoli

Cena: od 29.190 EUR / testirani 37.690 EUR

Megane Conquest je Renoov pokušaj da doda malo uzbuđenja u segment porodičnih SUV vozila, dok i dalje nudi niske troškove održavanja i svakodnevnu praktičnost.TEST: Cool kupe SUV - Renault Megane Conquest 2023