TOP 5: Brave za bicikl koje će sačuvati vašeg dvotočkaša

Bicikl je dobar samo onoliko koliko je dobra brava koja ga čuva. Postarajte se da vaša brava može da spreči svakog lopova u pokušaju.

U našem užurbanom svetu mnogo toga može da se desi u minuti.

Možete da naručite kafu, objavite tvit, proverite imejl, napravite savršeni selfi – ili ostanete bez svog nezaključanog bicikla zahvaljujući nekom beskrupuloznom lopovu.

Osim ako baš baš imate sreće, sva je prilika da je u takvim situacijama vaš bicikl zauvek izgubljen.

Ipak ima i dobrih vesti: Većina krađi bicikala spadaju u zločin iz ukazane prilike i lako se sprečavaju tako što ćete obezbediti svoj bicikl bolje nego što je obezbeđen onaj pored njega.

Stoga u nastavku možete pronaći najbolje brave za bicikl koje će vam pomoći da uradite upravo to.

Kryptonite New York

Kompanija Kryptonite toliko veruje u svoju New York U-bravu da će vam dati garanciju za zamenu bicikla u vrednosti do 4.000 dolara ako ga neko ukrade tako što savlada njihovu bravu.

Okov, to je taj „U“ deo brave, je debeo 16 mm i napravljen je od kaljenog čelika, sa zarezima na oba kraja koji ulaze u duplu ključaonicu ove brave.

Zbog ovoga je manje podložna uvrtanju i tera lopove sa ugaonom brusilicom da ga preseku dva puta.

New York U-brava ima najlonski nosač koji omogućava određenu fleksibilnost za montiranje na ram bicikla i ne zauzima tačke za montiranje nosača za flašicu s vodom.

Ova brava se oslanja na frikciju kako bi ostala na mestu, zbog čega je dobila mešovite recenzije o tome kako se drži tokom vremena.

SAZNAJTE VIŠE

thelobsterlock.com

Za razliku od većine brava, Lobster Lock jednom kada se montira na ram više se ne skida – kraci se jednostavno izvuku i obmotaju oko rama i prednjeg ili zadnjeg točka.

Ova brava se montira na otvore za nosač flašice na biciklu, ali i pored toga možete na nju direktno da nakačite nosač.

Dva kraja ove brave kada se izvuku povezuju se putem mehanizma sa ključem.

Imajte na umu da jezgro ove brave čini cilindar, tako da bi mogao biti podložan obijanju.

CENA: $ 74.99

Hiplok Gold lanac

Dizajniran da se nosi oko struka, Hiplock Gold ima najlonsku kopču i podesivi kaiš sa petljom i kukom koji će odgovarati svakom korisniku.

Sam lanac je napravljen od kaljenog čelika debljine 10 mm, dok je vezica brave debela 12 mm.

Reflektujući najlonski omotač povećava vidljivost u uslovima slabe vidljivosti i može i da se skine i da se pere.

Ovaj lanac će biti predugačak za ljude čiji je obim struka manji od 78 cm, što potvrđuju i iz kompanije Hiplok na svom sajtu.

Test vozač sa obimom struka od 88 cm kaže da se Hiplok Gold lanac može lepo namestiti, ali postaje neprijatno nositi ga oko struka nakon sat vremena vožnje.

Međutim, za kratke vožnje je sasvim zgodan.

CENA: $ 129.99 – $ 139.99

OnGuard Mastiff

Sa masom od 5,5 kg, OnGuard Mastiff je čudovišna brava, sa težinom većom nego što bi većina ljudi ikada želela da nosi.

Međutim, sa proliferacijom e-bicikala i e-cargo bicikala, težina je prestala da bude problem. Lanac od čelika ojačanog titanijumom je dugačak 106 cm, što je dovoljno da ga obmotate i oko točka i oko rama bicikla.

Karike lanca su debele 10 mm, a njihov šestougaoni profil ih čini još težim za sečenje. Kada su testeri pokušali da preseku Mastiff lanac, u potpunosti su ispraznili bateriju na ugaonoj brusilici pre nego što su uspeli da ga preseku.

OnGuard koristi svoju Boxer U-bravu da zaključa lanac sa obe strane kao i izdržljivi najlonski omotač koji štiti ram vašeg bicikla od ogrebotina.

CENA: $ 89.95

Ottolock Cinch

Za kratke vožnje – i to baš kratke, znači pet minuta ili manje – kompanija Ottolock je napravila laganu bravu, jednostavnu za korišćenje, po imenu Cinch.

To nije zamena za sigurniju bravu, koja je namenjena da spreči krađu iz ukazane prilike. Cinch brava je teška svega 250 grama i namotava se u krug prečnika 8cm – što je čini dovoljno malom da stane u džep.

Težina je tako mala zahvaljujući nazubljenoj traci sa jezgrom od tanke čelične trake, postavljenoj između nekoliko slojeva kevlara, koji je potom prekriven najlonom.

Mehanizam zaključavanja je trocifrena brava sa kombinacijom koja se resetuje.

Za dodatnih 25 dolara Ottolock vam nudi i nosač za šipku sedišta ili za ram vašeg bicikla.

CENA: $ 50.00 – $ 75.00

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde