Razer miš sa kućištem od legure magnezijuma

Viper Mini SE je težak svega 49 grama.

Postoji mnogo šablonskih miševa koji, iako dolaze od različitih proizvođača, imaju isti oblik i funkcije ali se oslanjaju na minimalne promene po pitanju boje i senzorskih specifikacija kako bi se razlikovali jedni od drugih. Zato je sada Razer najavio model Viper Mini Signature Edition (SE) – bežični miš koji izgleda kao da je zaboravio da se obuče.

Viper Mini SE ima „egzoskelet“ od legure magnezijuma, kako ga opisuje Razer. Deo miša na koji se naslanja dlan sastoji se iz tamno-sivih isprepletanih linija nalik na mrežu, sa velikim rupama između „niti“. Razer je u ovom slučaju kreirao ekstremnu verziju dizajna u obliku saća, sa rupama u kućištu miša, kako bi se smanjila njegova težina. Međutim, tipični miševi sa dizajnom u obliku saća, kao što je Glorious Model I, imaju mnogo više manjih rupa, dok Viper Mini SE ima velike rupe.

Ako gledamo s pozitivne strane, ovaj rupasti miš bi mogao da omogući da šaka koja leži na njemu bude rashlađena. Uz manje kontakta između šake korisnika i kućišta miša, i uz dodatni protok vazduha, korisnicima će se šake manje znojiti tokom dugih sesija i intenzivnog korišćenja. U kompaniji Razer nisu išli toliko daleko da instaliraju i kuler u ovog miša.

Razer je za ovog miša koristio leguru magnezijuma zbog njenog vrlo povoljnog odnosa čvrstine i mase. Plastika je manje čvrsta kada u njoj izbušite rupe i ima neznatno manju masu u poređenju sa legurom magnezijuma. A titanijum, iako lakši, jači i čvršći, ima ograničenja po pitanju proizvodnje. I za kraj, ograničenja po pitanju proizvodnje u paru sa većom masom od plastike odvratila su kompaniju Razer od korišćenja ugljeničnih vlakana za pravljenje modela Viper Mini SE.

Miš ima egzoskelet koji je napravljen brizganjem i potom sređen i poliran CNC mašinom. Školjka egzoskeleta potom ide na pasivizaciju kako bi se smanjila podložnost koroziji, nakon čega ide farbanje i sklapanje.

Ako volite velika kućišta, ovo nije miš za vas. Ovaj bežični periferni uređaj košta čak 280$.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde