Razer miš sa kućištem od legure magnezijuma

Viper Mini SE je težak svega 49 grama.

Postoji mnogo šablonskih miševa koji, iako dolaze od različitih proizvođača, imaju isti oblik i funkcije ali se oslanjaju na minimalne promene po pitanju boje i senzorskih specifikacija kako bi se razlikovali jedni od drugih. Zato je sada Razer najavio model Viper Mini Signature Edition (SE) – bežični miš koji izgleda kao da je zaboravio da se obuče.

Viper Mini SE ima „egzoskelet“ od legure magnezijuma, kako ga opisuje Razer. Deo miša na koji se naslanja dlan sastoji se iz tamno-sivih isprepletanih linija nalik na mrežu, sa velikim rupama između „niti“. Razer je u ovom slučaju kreirao ekstremnu verziju dizajna u obliku saća, sa rupama u kućištu miša, kako bi se smanjila njegova težina. Međutim, tipični miševi sa dizajnom u obliku saća, kao što je Glorious Model I, imaju mnogo više manjih rupa, dok Viper Mini SE ima velike rupe.

Ako gledamo s pozitivne strane, ovaj rupasti miš bi mogao da omogući da šaka koja leži na njemu bude rashlađena. Uz manje kontakta između šake korisnika i kućišta miša, i uz dodatni protok vazduha, korisnicima će se šake manje znojiti tokom dugih sesija i intenzivnog korišćenja. U kompaniji Razer nisu išli toliko daleko da instaliraju i kuler u ovog miša.

Razer je za ovog miša koristio leguru magnezijuma zbog njenog vrlo povoljnog odnosa čvrstine i mase. Plastika je manje čvrsta kada u njoj izbušite rupe i ima neznatno manju masu u poređenju sa legurom magnezijuma. A titanijum, iako lakši, jači i čvršći, ima ograničenja po pitanju proizvodnje. I za kraj, ograničenja po pitanju proizvodnje u paru sa većom masom od plastike odvratila su kompaniju Razer od korišćenja ugljeničnih vlakana za pravljenje modela Viper Mini SE.

Miš ima egzoskelet koji je napravljen brizganjem i potom sređen i poliran CNC mašinom. Školjka egzoskeleta potom ide na pasivizaciju kako bi se smanjila podložnost koroziji, nakon čega ide farbanje i sklapanje.

Ako volite velika kućišta, ovo nije miš za vas. Ovaj bežični periferni uređaj košta čak 280$.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Upoznajte gedžet koji želi da radite nešto što...

Da li biste možda želeli da slušate podkast...

Da li znate za bakterije na slušalicama???

Da li znate da vaše slušalice potencijalno mogu...

Brilijantni koncept kućište Apple Watch transformiše u iPod

Šesta generacija iPod nano je bio mali, kockast...

Najbolji TECH LIFESTYLE saveznici za zdrav život

U protekloj godini smo više nego ikada spoznali...

Novi Samsung tableti za posao i zabavu

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd u okviru jučerašnjeg...

Y-Brush četkica može da očisti vaše zube za...

Uopšteno gledano, pranje zuba nije neki težak zadatak....

MOĆNE FREEBUDS PRO U PRODAJI

Prvi model Huawei bežičnih slušalica, predstavljen prošle godine,...

CES 2022: The Freestyle prenosivi projektor za zabavu...

The Freestyle kombinuje mogućnosti ne samo projektora, nego...

HP je napravio konvertibilni kožni laptop

Laptop računari su izgleda uleteli u pomalo sušnu...

Jeftiniji od klasičnog sata i nudi mnogo više

HONOR Band 6 možda izgleda kao uređaj za...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Postoji mnogo šablonskih miševa koji, iako dolaze od različitih proizvođača, imaju isti oblik i funkcije ali se oslanjaju na minimalne promene po pitanju boje i senzorskih specifikacija kako bi se razlikovali jedni od drugih. Zato je sada Razer najavio model Viper Mini Signature Edition (SE) – bežični miš koji izgleda kao da je zaboravio da se obuče. Viper Mini SE ima „egzoskelet“ od legure magnezijuma, kako ga opisuje Razer. Deo miša na koji se naslanja dlan sastoji se iz tamno-sivih isprepletanih linija nalik na mrežu, sa velikim rupama između „niti“. Razer je u ovom slučaju kreirao ekstremnu verziju dizajna u obliku saća, sa rupama u kućištu miša, kako bi se smanjila njegova težina. Međutim, tipični miševi sa dizajnom u obliku saća, kao što je Glorious Model I, imaju mnogo više manjih rupa, dok Viper Mini SE ima velike rupe. Ako gledamo s pozitivne strane, ovaj rupasti miš bi mogao da omogući da šaka koja leži na njemu bude rashlađena. Uz manje kontakta između šake korisnika i kućišta miša, i uz dodatni protok vazduha, korisnicima će se šake manje znojiti tokom dugih sesija i intenzivnog korišćenja. U kompaniji Razer nisu išli toliko daleko da instaliraju i kuler u ovog miša. Razer je za ovog miša koristio leguru magnezijuma zbog njenog vrlo povoljnog odnosa čvrstine i mase. Plastika je manje čvrsta kada u njoj izbušite rupe i ima neznatno manju masu u poređenju sa legurom magnezijuma. A titanijum, iako lakši, jači i čvršći, ima ograničenja po pitanju proizvodnje. I za kraj, ograničenja po pitanju proizvodnje u paru sa većom masom od plastike odvratila su kompaniju Razer od korišćenja ugljeničnih vlakana za pravljenje modela Viper Mini SE. Miš ima egzoskelet koji je napravljen brizganjem i potom sređen i poliran CNC mašinom. Školjka egzoskeleta potom ide na pasivizaciju kako bi se smanjila podložnost koroziji, nakon čega ide farbanje i sklapanje. Ako volite velika kućišta, ovo nije miš za vas. Ovaj bežični periferni uređaj košta čak 280$.