NOVI Samsung Galaxy od materijala iz mora i okeana

Kombinujući održivost i inovacije, kompanija Samsung Electronics razvila  je novi materijal, koji plastici iz priobalnih područja daje novi život, jer se koristi za različite Galaxy uređaje. Napravljen od odbačenih ribarskih mreža iz okeana, upotreba ovog materijala označava još jedan korak na putovanju Galaxy za planetu čiji je cilj da ekološki otisak svede na minimum i pomogne u promovisanju održivijih načina života unutar Galaxy zajednice.

Kada pomislite na „plastiku iz priobalnih područja“, verovatno zamišljate flašu vode ili plastičnu kesu kako pluta po površini mora. Ali obično ne razmišljamo o jednoj skrivenijoj pretnji – 640.000 tona ribarskih mreža koje se ostave i odbace svake godine.

Samsung stalno pomera granice mobilne tehnologije, a sada namerava da učini isto i kad je u pitanju praksa u oblasti održivosti. Zahvaljujući svom kreativnom rešenju, korišćenjem odbačenih ribarskih mreža koje bi inače postale opasan otpad, pokazuje kako svi možemo da učinimo „više uz manje“ kako bismo sačuvali resurse na planeti.

Nova namena plastike iz priobalnih područja je samo prvi korak u zajedničkoj misiji rešavanja klimatske krize i Samsung je ponosan na korišćenju svojih proizvoda, inovacija i otvorene saradnje u pronalaženju dodatnih rešenja. Saznajte više o viziji za održivu budućnost na događaju Unpacked 9. februara u 16h.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde