Spoj najboljih veština dva brenda

Inovatori u svojim oblastima, Toyota i UNDERCOVER, zamislili su kako bi Aygo X mogao da izgleda kao primer najboljih veština oba brenda i kao nova ikona subverzivnog duha po kojoj je poznat Jun Takahaši.

Premijerno prikazan tokom dana revije UNDERCOVER Jesen 2023. na Nedelji mode u Parizu, Aygo X UNDERCOVER dobio je jedinstvene karakteristike dizajna enterijera i eksterijera, u proizvodnoj seriji koja će biti samo 5.000 automobila.

Inspirisani Takahašijevom filozofijom dizajna „protiv komformizma“ i rušenja stereotipa, promene izgleda automobila uključuju ekskluzivnu dvobojnu karoseriju u dva siva tona koje je posebno razvila Toyota, zatim koralno crvene akcente za crne 18-inčne naplatke od aluminijuma, dok je unutrašnjost obogaćena brendiranim sedištima i patosnicama s monogramom, uz umetnikov moto CHAOS/BALANCE otisnut na krovnim nalepnicama. U automobilskom svetu ovo se pokazalo kao sve samo ne uobičajena saradnja.

Poznata „undercover“ tematika preklapanja kulturnih kontrasta – panka i mode, digitalno i analogno – proširuje se i na ovu saradnju jer se sada svetovi mode i automobila savršeno preklapaju da bi pokrenuli kampanju lansiranja automobila smeštenu u polu-izmišljeni svet Pariz, Tokio. „Skriveni grad“, gde su virtuelno i fizičko zamućeni, inspirisan izgledom i duhom dva grada u srcu saradnje.

„To je bilo moje prvo iskustvo rada na automobilu, a s obzirom da je Toyota tako prestižan i inovativan japanski brend, to je imalo duboko emocionalno značenje i važnost“, kaže Takahaši. „Spajanje dva kontradiktorna elementa, ili sveta, uzbudljivo je za mene, a i materijali i način na koji smo osmislili boje se potpuno razlikuju od saradnje u kreiranju odeće. Gradski pejzaži inspirišu boje koje se osećaju tipično „skriveno” (Undercover), stapaju se sa svakodnevnim životom, ali dovode u pitanje konvencije ako samo malo zagrebete ispod površine. Dok radimo u harmoniji sa gradom verujem da imamo dizajn koji je još uvek „prikriven“ (Undercover). Svakoga dana vozim auto i prepoznajem značaj koji boja može da ima”.

Otkako je Aygo prvi put stigao na tržište 2005. godine, ne samo da je bio Toyotin najdostupniji automobil u Evropi, već je oduševio kupce i svojim mladalačkim i zabavnim karakterom.

„Znali smo da UNDERCOVER može dodatno ojačati snažan karakter koji Aygo X već ima i bili smo uzbuđeni istražujući kako se Junov modni jezik može prevesti u proces razvoja automobila“, rekao je šef dizajna Toyote u Evropi, Tadao Mori. „Modni dizajn i dizajn automobila dele mnogo toga zajedničkog, ali Jun nas je upoznao s potpuno novim načinima gledanja na boju, kao i s idejama kako da iskoristimo više svakodnevnih detalja da bismo stvorili nešto zanimljivije i neočekivano”.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

SHANE je paralelan elektromobil na dva...

Ako bi Shane Chen imao svoj način, pojam motornog dvotočkaša kao motocikla bio bi potpuno uništen....

TEST: BMW i4 je bolji...

BMW i4 je, u aktuelnoj ponudi modela iz Minhena, najmanji auto među njihovim limuzinama na elektro...

Ultralaki sat Ming LW.01 postavio je...

Ako postoji nešto što svet satova voli više od superlativa, to je prijateljska igra nadmetanja da...

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...
Inovatori u svojim oblastima, Toyota i UNDERCOVER, zamislili su kako bi Aygo X mogao da izgleda kao primer najboljih veština oba brenda i kao nova ikona subverzivnog duha po kojoj je poznat Jun Takahaši. Premijerno prikazan tokom dana revije UNDERCOVER Jesen 2023. na Nedelji mode u Parizu, Aygo X UNDERCOVER dobio je jedinstvene karakteristike dizajna enterijera i eksterijera, u proizvodnoj seriji koja će biti samo 5.000 automobila. Inspirisani Takahašijevom filozofijom dizajna „protiv komformizma“ i rušenja stereotipa, promene izgleda automobila uključuju ekskluzivnu dvobojnu karoseriju u dva siva tona koje je posebno razvila Toyota, zatim koralno crvene akcente za crne 18-inčne naplatke od aluminijuma, dok je unutrašnjost obogaćena brendiranim sedištima i patosnicama s monogramom, uz umetnikov moto CHAOS/BALANCE otisnut na krovnim nalepnicama. U automobilskom svetu ovo se pokazalo kao sve samo ne uobičajena saradnja. Poznata „undercover“ tematika preklapanja kulturnih kontrasta - panka i mode, digitalno i analogno - proširuje se i na ovu saradnju jer se sada svetovi mode i automobila savršeno preklapaju da bi pokrenuli kampanju lansiranja automobila smeštenu u polu-izmišljeni svet Pariz, Tokio. „Skriveni grad“, gde su virtuelno i fizičko zamućeni, inspirisan izgledom i duhom dva grada u srcu saradnje. „To je bilo moje prvo iskustvo rada na automobilu, a s obzirom da je Toyota tako prestižan i inovativan japanski brend, to je imalo duboko emocionalno značenje i važnost“, kaže Takahaši. „Spajanje dva kontradiktorna elementa, ili sveta, uzbudljivo je za mene, a i materijali i način na koji smo osmislili boje se potpuno razlikuju od saradnje u kreiranju odeće. Gradski pejzaži inspirišu boje koje se osećaju tipično „skriveno” (Undercover), stapaju se sa svakodnevnim životom, ali dovode u pitanje konvencije ako samo malo zagrebete ispod površine. Dok radimo u harmoniji sa gradom verujem da imamo dizajn koji je još uvek „prikriven“ (Undercover). Svakoga dana vozim auto i prepoznajem značaj koji boja može da ima”. Otkako je Aygo prvi put stigao na tržište 2005. godine, ne samo da je bio Toyotin najdostupniji automobil u Evropi, već je oduševio kupce i svojim mladalačkim i zabavnim karakterom. „Znali smo da UNDERCOVER može dodatno ojačati snažan karakter koji Aygo X već ima i bili smo uzbuđeni istražujući kako se Junov modni jezik može prevesti u proces razvoja automobila“, rekao je šef dizajna Toyote u Evropi, Tadao Mori. „Modni dizajn i dizajn automobila dele mnogo toga zajedničkog, ali Jun nas je upoznao s potpuno novim načinima gledanja na boju, kao i s idejama kako da iskoristimo više svakodnevnih detalja da bismo stvorili nešto zanimljivije i neočekivano”.