Upoznajte novi Koenigsegg elektromotor od 800 ks po imenu Dark Matter

Elektromotor Dark Matter je pravo čudo inženjeringa koje pokreće revolucionarni megaautomobil Koenigsegg Gemera.

Predstavljanje novog modela Koenigsegg Gemera odjeknulo je u čitavom automobilskom svetu, a promene i revizije u inženjeringu ovog samoproklamovanog megaautomobila daju njegovoj inovativnosti još veći značaj, poput činjenice da je 3 elektromotora sada zamenio samo jednim. Taj jedan motor je novi Koenigsegg elektromotor po imenu „Dark Matter“ i on će novom modelu Gemera isporučiti 1.400 ks, a dolazećoj verziji sa V8 motorom koja je nedavno najavljena omogućiće neverovatnih 2.300 ks. Njegov doprinos: 805 ks i 1.250 Nm obrtnog momenta.

Čudo inženjeringa, motor sa „raksijalnim fluksom“ kako su ga nazvali u kompaniji Koenigsegg, dolazi sa 6-faznom tehnologijom i predstavlja najmoćniji elektromotor u automobilskoj industriji. Rezultat toga je da jedan motor koji je težak manje od 40 kg čini automobil lakšim i agilnijim, pored toga što ga čini ludački snažnim.

Sa Dark Matter motorom, nova Koenigsegg Gemera je svestranija nego ikada, nudeći moćnu električnu propulziju na sva četiri točka pored sposobnosti svog SUS motora i luksuznog enterijera koji prima četiri osobe. Novopredstavljena Gamera će biti prvi Koenigsegg model sa Dark Matter motorom koji će svoj potencijal pokazati na putu i predstavlja novo poglavlje u priči o dugo očekivanoj Gemeri čija koncept verzija je predstavljena 2020. godine.

Proizvodnja Gemere će početi krajem 2024. godine u Koenigseggovom novom Gripen ateljeu, a isporuke će krenuti početkom 2025. godine.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su...
Predstavljanje novog modela Koenigsegg Gemera odjeknulo je u čitavom automobilskom svetu, a promene i revizije u inženjeringu ovog samoproklamovanog megaautomobila daju njegovoj inovativnosti još veći značaj, poput činjenice da je 3 elektromotora sada zamenio samo jednim. Taj jedan motor je novi Koenigsegg elektromotor po imenu „Dark Matter“ i on će novom modelu Gemera isporučiti 1.400 ks, a dolazećoj verziji sa V8 motorom koja je nedavno najavljena omogućiće neverovatnih 2.300 ks. Njegov doprinos: 805 ks i 1.250 Nm obrtnog momenta. Čudo inženjeringa, motor sa „raksijalnim fluksom“ kako su ga nazvali u kompaniji Koenigsegg, dolazi sa 6-faznom tehnologijom i predstavlja najmoćniji elektromotor u automobilskoj industriji. Rezultat toga je da jedan motor koji je težak manje od 40 kg čini automobil lakšim i agilnijim, pored toga što ga čini ludački snažnim. Sa Dark Matter motorom, nova Koenigsegg Gemera je svestranija nego ikada, nudeći moćnu električnu propulziju na sva četiri točka pored sposobnosti svog SUS motora i luksuznog enterijera koji prima četiri osobe. Novopredstavljena Gamera će biti prvi Koenigsegg model sa Dark Matter motorom koji će svoj potencijal pokazati na putu i predstavlja novo poglavlje u priči o dugo očekivanoj Gemeri čija koncept verzija je predstavljena 2020. godine. Proizvodnja Gemere će početi krajem 2024. godine u Koenigseggovom novom Gripen ateljeu, a isporuke će krenuti početkom 2025. godine.