TOP 5: Prenosivi kamini u 2023. godini

Logorska vatra je poput magneta jer oko sebe privlači i okuplja prijatelje, porodicu pa čak i strance. Očaravajuće puckatanje vatre, miris dima koji provejava i cvrčanje usijanog žara samo su neki od mnogobrojnih razloga zašto volimo beg u prirodu i okupljanje oko vatre.

Kamini su daleko dogurali od onih prvobitnih, primitivnih, kada su ljudi sakupljali kamenje i slagali ih u krug. Danas kada odete u bilo koji kamp, videćete različite vrste prenosivih kamina, ali ako počnete malo da istražujete o njima, lako možete završiti zatrpani informacijama, specifikacijama i funkcijama koje sve treba uzeti u razmatranje. Kako bismo vam olakšali pretragu, u nastavku smo sastavili listu najboljih prenosivih kamina na drvo, ugalj ili plin za svačije potrebe, bilo da želite da ih koristite za kuvanje, grejanje ili kao ambijentalni dekor.

Generalno najbolji prenosivi kamin: Solo Stove Bonfire 2.0

Osnova Solo Stove kamina napravljena je od dva zida nerđajućeg čelika koji omogućavaju vazduhu da struji od dna ka vrhu. Dodatni kiseonik koji ulazi kroz otvore na dnu održava plamen u životu ali eliminiše dosadni dim zbog koga stalno se igrate „muzičkih stolica“ oko kamina.

Dodaci koji idu uz kamin su takođe vrlo praktični, poput postolja koje vam omogućava da ga koristite na drvenom dekingu i deflektora toplote koji se postavlja od gore i usmerava toplotu ka dole, ka nogama. Takođe dobijate i vreću za nošenje/odlaganje u kojoj možete da transportujete ovaj kamin od 10,6 kg.

Kamin Solo Stove Bonfire 2.0 nije baš najbolja opcija za roštiljanje, ali možete da kupite ploču za pečenje od livenog gvožđa koja dosta menja stvari po tom pitanju. Cena je 400$

KUPI  

Najbolji plinski prenosivi kamin: Ignik Firecan Deluxe

Ignik Firecan ima dva ventila za brzo povezivanje na bocu za plin: jedan za roštiljski režim i drugi za režim kamina. Roštiljski režim nudi manji plamen da biste mogli da podesite nivo toplote, kao i roštiljsku rešetku na kojoj se peče hrana. Takođe dobijate i ručku kojom možete da podignete celu rešetku sa sve hranom na njoj. U režimu kamina plamen je veći, što je bolje za ogrevanje i stvaranje pravog kamperskog doživljaja. Kamin ima sklopive nogice koje ga izdižu iznad zemlje, pa ne morate da brinete da ćete zapaliti drveni pod ili suvo granje i lišće na zemlji kada ste u prirodi.

On dolazi sa crevom od 1,75m i može se prikačiti na bilo koju plinsku bocu, kao na primer klasičnu bocu od 10 kg koju koristite za roštilj, ili još bolje, možete kupiti Ignik Gas Growler Deluxe, mini bocu od 2,5 kg koja je idealna za njega. Dodajte i vulkansko kamenje i kreirajte još prirodniji ambijent. Cena 300$

KUPI  

Najbolji stoni prenosivi kamin: Solo Stove Mesa

Novi Mesa kamin napravljen je da stoji na stolu i dolazi sa postoljem koje ga izdiže iznad zapaljivih površina, kao i sa gumenim završecima na nogarama. Prenosiv je i pravi malu vatru, on je praktično mini verzija popularnog kamina Solo Stove Bonfire 2.0 sa kojim ste se već upoznali iznad, a težak je svega 630 grama u odnosu na 10,6 kilograma koliko je težak njegov veliki rođak.

Mesa dolazi sa adapterom za pelet, ili možete ložiti komadiće drva za potpalu ili obično suvo granje. Toliko je mali da ga možete čak i spakovati u ranac, ali ne morate to da radite jer dolazi sa sopstvenom najlonskom vrećom za nošenje. Cena 120$.

KUPI  

Najbolji prenosivi kamin za kontrolu plamena: BioLite FirePit+

Genijalni dizajn kamina BioLite FirePit+ omogućava vam da preko mobilne aplikacije uz pomoć Bluetootha kontrolišete temperaturu i veličinu plamena tokom pečenja ili grejanja, tako da nikada ne morate da ustajete iz svoje kamperske stolice. Punjiva baterija napaja 51 vazdušnu brizgaljku unutra a ventilator s druge strane kamina kontroliše veličinu plamena. Pri slabijem režimu rada baterija može da održava vatru do 30 sati, a imate čak i USB port ako treba da napunite telefon.

U BioLite kaminu možete da ložite drvo ili ugalj, pri čemu se roštilj na ugalj zagreje za manje od 15 minuta zahvaljujući podesivoj posudi za ugalj koja je izdignuta od poda i ventilatora. Dodatna rešetka za roštilj omogućava vam da pripremite obrok za više osoba.

I da sve to zaokruži, tu je crna metalna mreža koja okružuje gorionik i nudi pogled od 360 stepeni na žar i plamen u kaminu, a omogućava vam i da vidite koliko drveta je ostalo unutra. Vratanca sa donje strane omogućavaju jednostavno pražnjenje pepela i uglja. Cena 300$.

KUPI  

Najbolji prenosivi kamin za roštiljanje: Breeo Y Series prenosivi kamin bez dima

Kamin kompanije Breeo koristi sličnu vazdušnu tehnologiju kao model Solo Bonfire, ali je masivniji sa težinom od 14 kilograma. Razlika je u tome što Breeo Y Series ima pljosnati metalni prsten sa gornje strane koji je namenjen za pečenje i možete direktno na njega da stavljate burgere, piletinu, stejkove, povrće i drugu hranu. Za gorivo možete da koristite drvo, ugalj ili pelet.

Searplate ploča vam omogućava da pečete još više hrane a outpost grill rešetka se montira u prsten i iznad vatre kreira dodatnu površinu za roštiljanje.

Y Series kamin možete da transportujete zahvaljujući integrisanoj dršci i sklopivim nogarama koje se imaju tri nivoa podešavanja: skroz uvučene, polu-izvučene za grejanje i potpuno izvučene za pečenje. Kada se ohladi, možete jednostavno da ga podignete za ručku i istresete pepeo. Funkcionalnost i izdržljiv dizajn opravdaće veću cenu kod pasioniranih kamperskih roštilj majstora. Cena 495$.

KUPI  

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde