TOP5: Oštrih i brzih gejming monitora koji će vam obezbediti takmičarsku prednost

Jedan od najopipljivijih načina da unapredite doživljaj igranja igrica jeste da unapredite svoj ekran.

Najbolji gejming monitori donose bolju rezoluciju, brzinu osvežavanja, boje i kontrast vašim igricama, pružajući vam imerzivnije i detaljnije gejmersko iskustvo sa odličnim odzivom, bez obzira na to koju igricu igrate.

Ako već neko vreme igrate na generičkom monitoru, brzo ćete primetiti razliku koju prave tehnologije kao što su Freesync i G-Sync, koje trajno uklanjaju poigravanje i cepanje slike.

Od ekrana dizajniranih za profesionalne e-sportove do ogromnih, imerzivnih monitora koji podižu vaš doživljaj igranja na novi nivo, na ovoj listi ćete naći 5 najboljih gejming monitora na tržištu u 2021. godini.

Sveukupno najbolji gejming monitor

LG Ultragear 27GL850

Najbolji gejming ekran nema sve najbolje pojedinačne elemente. To nije izvodljivo a da cena ne ode na nerazumne visine.

Zato je LG za ovaj fantastični Ultragear monitor od 27 inča obezbedio najvažnije karakteristike u jednom ekranu koji je jednako atraktivan koliko i pristupačan.

Iako pristupačne grafičke kartice već nude sposobnost da teraju igrice u 4K rezoluciji sa visokom stopom osvežavanja, idealna rezolucija za brzinski gejming sa mnogo detalja je 1440p.

Ekran ima IPS panel, što znači da dobijate i odličnu brzinu i odličnu jasnoću boja.

Monitor podržava i Nvidia G-Sync i AMD Freesync tehnologiju. To znači da ćete garantovano izbeći poigravanje i cepanje slike sa podržanim grafičkim karticama.

Uglovi gledanja su takođe odlični, a sa izvanrednim ulaznim lagom od svega nešto iznad 4 milisekunde, ovaj monitor predstavlja fantastičan gejmerski ekran za igre gde je brzina važna, bilo da igrate sami ili onlajn ili sedeći na kauču s prijateljima.

KUPI NA AMAZONU

Najbolji ultraširoki gejming monitor

Samsung Odyssey G9

Postoje ultraširoki ekrani i postoje baš ultraširoki ekrani.

Samsung G9 se po tom aspektu izdvaja iz mase i pomera granice daleko od tačke gde su mnogi konkurenti – a možda čak i neki gejmeri – spremni da idu. On se nadovezuje na uspeh podjednako velikog, ali ne toliko sposobnog modela CRG90 i potpuno oponaša dva monitora od 27 inča i 1440p u jednom, zakrivljenom panelu. Zakrivljenost od 1000R nije samo za potrebe udubljivanja.

Ne dozvolite da vas malo okretanja vrata odbije od jednog od najneverovatnijih gejming ekrana ikada.

U tom ekranu od 49 inča nalazi se preko 7 miliona piksela (5.120 x 1.440 rezolucija) za ekstremno detaljnu sliku i prošireni pogled, bilo da igrate neku stratešku igricu iz ptičije perspektive ili pucačinu iz prvog lica ili neku RPG igricu.

Ovaj monitor je brži nego što većina ultraširokih monitora može i da sanja sa stopom osvežavanja od 240 Hz i skoro momentalnim odzivom od 1 ms, što ga čini odličnim za igre koje imaju veoma brz tempo.

Ima odličnu osvetljenost i odnos kontrasta od 2.500:1, što ga čini fantastičnim za HDR igrice, filmove i TV program.

KUPI NA AMAZONU

Najbolji jeftini gejming monitor

ViewSonic XG2402

Iako jeftinija tehnologija uvek ide sa nekim kompromisima, to ne znači da ćete dobiti loše iskustvo. ViewSonic XG2402 je savršeni primer tog pravila. On nudi fantastičan gejming doživljaj sa rezolucijom od 1080p i stopom osvežavanja od 144 Hz, plus dobijate punu podršku za AMD Freesync tehnologiju.

Monitor ima nisko vreme odziva i mali ulazni lag, što ga čini odličnim za takmičarsku igru sa malim budžetom.
Neki ekrani će vas usporiti za par milisekundi ali to nije slučaj sa ovim monitorom, a on je dosta jeftiniji od većine.

Iznenađujuće sposobno postolje za ovu cenu omogućava mala i velika podešavanja visine i pozicije, što znači da nećete imati problema sa leđima zbog ovog monitora.
Monitor takođe dolazi sa solidnim izborom HDMI, USB i DisplayPort ulaza, a meni je intuitivan i lak za snalaženje i nudi mnoštvo opcija za podešavanje slike.

KUPI NA AMAZONU

Najveći gejming monitor

LG CX OLED 48-inča

Koristiti TV kao PC gejming monitor nikada nije imalo smisla kada su brzine osvežavanja bile male a ulazni lag velik.

Ali to se sve promenilo dolaskom skromno velikih (za televizore) OLED televizora.

Fantastični LG CX OLED je odličan gejming televizor za dnevnu sobu, ali sa najmanjom veličinom – od 48 inča – on je i zadivljujuć gejming monitor, i to među najvećima koje možete da zamislite.

Ima pravu 4K rezoluciju i nativnu stopu osvežavanja od 120 Hz, a zahvaljujući OLED tehnologiji ima i skoro momentalni odziv i nulti ulazni lag.

To znači da je ovo neverovatno brz gejming monitor koji ima odličan odziv, i koji pritom izgleda fenomenalno u mračnijim prostorijama zahvaljujući savršenim crnim bojama i beskrajnim odnosom kontrasta.

KUPI NA SAJTU BEST BUY

Najbolji gejming monitor sa brzinom osvežavnja od 240 Hz

Samsung Odyssey G7

Odyssey G7 ispunjava sve najvažnije gejmerske kriterijume, poput superbrzog osvežavanja od 240 Hz, munjevitog odziva od 1 ms i neverovatno niskog ulaznog laga.
Takođe ima idealnu rezoluciju od 1440p pa čak i grafičke kartice srednjeg nivoa mogu relativno lako da dosegnu visok broj frejmova po sekundi.

Koliko god bilo lepo gledati u 4K rezoluciji, većina igrica deluje bolje pri većem broju frejmova u sekundi, a monitor od 1440p čini to mnogo dostižnijim ciljem.

Pored jakih mejnstrim specifikacija, Odyssey G7 ima maksimalnu osvetljenost od 600 nita, pa kad igrate igrice ili gledate filmove koji podržavaju HDR, ti sadržaju mogu zaista da iskoče iz ekrana.

Sa QLED tehnologijom koja isporučuje bolju saturaciju boja i odličan kontrast, ovaj monitor izgleda fantastično i u SDR režimu, ali HDR gejming je prava poslastica ovde.

Kompatibilan je sa G-Sync tehnologijom, pa NVIDIA gejmeri mogu da iskoriste sinhronizaciju frejmova.
Ovaj monitor takođe podržava Freesync Premium Pro, pa AMD grafičke kartice takođe mogu da garantuju da se slika neće cepati ili poskakivati.

KUPI NA AMAZONU

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde