Filijala kompanije MIT napravila je bežični trackpad kojim se upravlja jezikom

Kompanija Augmental, filijala kompanije MIT Media Lab, ima za cilj da učini tehnologiju „pristupačnijom ljudima“ i pomera granice po pitanju naše interakcije sa digitalnim uređajima koji su postali neizostavni deo naših života. Kao prvi projekat, tim kompanije Augmental je predstavio novi proizvod po imenu MouthPad^, koji omogućava ljudima koji su pretrpeli povrede kičmenog moždine ili imaju druge smetnje u pokretljivosti da lakše upravljaju digitalnim uređajima.

U kompaniji Augmental na jezik gledaju kao na „jedanaesti prst“, ističući njegovu jedinstvenu preciznost i okretnost u poređenju sa drugim delovima tela, i imajući u vidu te posebne atribute, oni su napravili MouthPad^. On ima interfejs kojim se upravlja jezikom, postavlja se na nepca i ima sve prednosti redovnog touchpada.

Čim se otpakuje, uređaj je kompatibilan sa kompjuterom, smartfonom ili tabletom i ne zahteva nikakav dodatni softver, a pošto je potpuno bežičan sa lakoćom se povezuje sa mobilnim ili desktop uređajima preko Bluetootha. Touchpad stoji naslonjen na nepca i nevidljiv je drugim osobama, a pritom minimalno opstruiše govor. Kada ga ne koristite, MouthPad^ možete držati u kutiji za punjenje a kada ga koristite, možete računati na 5+ sati neprastane upotrebe dok punjenje traje oko dva sata.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde