Preduzeća izložena opasnostima zbog digitalnog nereda – a frižideri zaposlenih bi mogli da objasne zašto

Preduzeća širom sveta se bore da zaštite svoje podatake zbog toga što njihovi zaposleni ne prepoznaju sopstvenu odgovornost za digitalni nered, i često šire digitalna dokumenta i datoteke bez razmišljanja o upravljanju bezbednosnim posledicama.

Globalni izveštaj “Sorting out digital clutter in business” kompanije Kaspersky Lab otkrio je brojne povezanosti između stvaranja digitalnog nereda na poslu i ljudskih navika koje stoje iza toga, kao što je… organizovanje frižidera.

Izveštaj je otkrio da devet od deset (95%) ljudi koji smatraju svoj frižider organizovanim isto to kažu za svoj radni digitalni život.
Digitalni nered uključuje datoteke, dokumenta i podatke kreirane na radnom mestu za koje preduzeće nema potpuni uvid ili kontrolu nad tim kako se skladište i ko im ima pristup.

To postaje bezbednosni rizik kada uzmemo u obzir to da 72% zaposlenih na poslu skladište dokumenta koja sadrže lične ili osetljive podatke, koji, ukoliko budu razotkriveni, mogu reputaciono ili finansijski da ugroze biznis, zaposlene i potencijalno klijente.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde