Bird Buddy kamera nije samo za ptice

Moći ćete da zabeležite kvalitetne fotografije i video snimke vaših pernatih suseda sa Bird Buddy-jem.

Jedna od popularnijih kamera za hranilice za ptice – Bird Buddy – lansirana je putem Kickstartera. Nudi privlačan, ali praktičan dizajn i uparuje se sa jednostavnom i zabavnom aplikacijom. Kamera Bird Buddy vam omogućava da snimate visokokvalitetne fotografije i video snimke ptica koje posećuju vašu hranilicu, a vešta veštačka inteligencija ih čak identifikuje za vas.

Bird Buddy je jedna od najboljih kamera za hranilice za ptice zahvaljujući izvanrednoj upotrebljivosti aplikacije, naprednoj veštačkoj inteligenciji i visokokvalitetnim slikama i video zapisima. Moderan dizajn je lako instalirati, očistiti i napuniti, a mogućnost uklanjanja kamere je lep dodatak. Zavisnost od WiFi mreže neće odgovarati svima, ali pametni kućni uređaji postaju sve češći, što omogućava trenutni pristup snimcima kamere.

Dizajn i kvalitet izrade

Bird Buddy hranilica za ptice ima modern dizajn sa glatkim linijama. Dostupna je u plavoj ili jarko žutoj boji. Bird Buddy tvrdi da ima „prijateljski dizajn za ptice“. Klupica ima uzdignutu šaru otiska stopala ptice.

Prostor za seme za ptice zatvoren je providnom plastikom sa obe strane, omogućavajući pticama da vide nivo semena unutra. Zadnja vrata na vrhu se otvaraju kako bi napunili hranilicu za ptice, iako je potrebno pažljivo manevrisanje da biste uneli seme unutra jer je otvor prilično mali. Cela stražnja strana se takođe može skinuti radi lakšeg čišćenja.

Hranilice za ptice i kamere za hranjenje ptica su spadaju u spoljne predmete. Kao rezultat toga, moraju biti izdržljive, čvrste i izgrađene da izdrže sve vremenske uslove.

Bird Buddy

Detalji kamere

Kamera Bird Buddy nalazi se u plastičnom kućištu i otporna je na vremenske uslove. Može raditi u temperaturama od -20°C do 50°C. Kao rezultat toga, funkcionišeće na većini lokacija tokom čitave godine. Modul kamere sigurno se uklapa u hranilicu za ptice uz pomoć magneta na poleđini.

Kamera pravi fotografije sa pet megapiksela i HD video uživo od 720p. U mogućnosti je da snima video zapise u 1080p, mada će vam biti potrebna Bird Buddy Pro članarina (2,50 dolara mesečno za godišnju članarinu ili 3 dolara mesečno za mesečni plan). Ugao gledanja od 120 stepeni je dovoljno širok da uhvati ptice koje se zadržavaju na strani hranilice. Tu je i ugrađen mikrofon za snimanje zvukova ptica, što je zabavan dodatak.

Bird Buddy

Detekcija kretanja

Bird Buddy kamera takođe je opremljena detektorom kretanja. On detektuje kretanje na grani i pokreće kameru da napravi fotografije ili video snimke kada je posetilac prisutan. Možete preći u režim štednje energije u postavkama aplikacije ako želite manje obaveštenja ili da štedite bateriju. Ili uključite režim ludila da vidite sve, mada će vam za to trebati Pro članstvo, za koje će biti potrebno platiti.

Bird Buddy

Bird Buddy aplikacija

Dizajn i korisnost su dobro osmišljeni, sa mnogo igračkih komponenti. Intuitivno je za korišćenje i lako je pronaći ono što vam je potrebno vrlo brzo, čak i dok se navikavate na nju. Čista je i minimalistička, bez previše dodatnih stvari koje se događaju.

Aplikacija koristi veštačku inteligenciju da automatski prepozna preko 1000 vrsta, uključujući i veverice i retke ptice. Kada ptica poseti vašu hranilicu, aplikacija će vas obavestiti „poštanskom karticom“. Ove poštanske kartice će biti sačuvane u vašoj galeriji tako da možete da ih ponovo pregledate u bilo kom trenutku.

Vaša galerija je sortirana po vrstama ptica. Dodirivanjem svake od njih možete otvoriti sve fotografije i video snimke koje je kamera snimila tokom vremena te određene vrste. Stranica za svaku vrstu ptice takođe će pružiti informacije o toj ptici kako biste mogli da saznate više. To uključuje tip ličnosti, ono što jedu, gde se obično nalaze, koliko su velike i kako zvuče.

Bird Buddy

Funkcije zajednice

Osim sadržaja sa svog hranitelja, možete videti fotografije i video snimke iz celog sveta na nekoliko različitih načina. Prvo, možete dodati neke na svoj spisak hranitelja i dobijati od njih razglednice kao da je to vaš sopstveni hranitelj. Međutim, ako želite dodati više od jednog hranitelja duže od 72 sata, trebaće vam Pro članstvo.

Ako ne želite dodati hranitelja, možete ipak pregledavati fotografije i video snimke iz zajednice. To je kao društvene medije samo za sadržaj o pticama. Birdbuddy TV je video snimak javno deljenih videa od strane korisnika Bird Buddy-a. Ili možete pregledavati fotografije iz Zajednice, aplaudirajući rezultate ljudi. Čak možete pomoći u identifikaciji vrsta tako što ćete dodirnuti link Wingbuddy na vrhu stranice Zajednica.

Bird Buddy

Kvalitet slika i video zapisa

Slike su čiste i oštre, posebno kada ptica visi na poseti. Međutim, kamera ne može da se fokusira mnogo bliže. Ukupno se automatsko eksponiranje dobro radi, čak i u situacijama sa izuzetno visokim kontrastom osvetljenja. Kvalitet video zapisa Bird Buddy-a takođe je vrlo dobar. Snimci su jasni i dobro osvetljeni. Ako želite video snimke više kvaliteta, možete nadograditi na Bird Buddy Pro članstvo.

Bird Buddy

Dakle, ko treba da kupi pametni hranitelj ptica Bird Buddy?

Kamere za hranjenje ptica postaju sve popularnije, a nove opcije se čini da se redovno pojavljuju. Trošak od 299 dolara (za verziju sa solarnim krovom) može izgledati skupo za kameru za hranjenje ptica. Bird Buddy uključuje izdržljiv, ali privlačan dizajn, integrisan solarni panel za beskonačan vek trajanja baterije, više opcija za montažu i dizajn koji se lako čisti sa odvojivom kamerom, što mu daje prednost za većinu korisnika. Takođe je izuzetno jednostavan za instalaciju, bez ikakvog potrebnog sklapanja osim umetanja kamere u hranitelj. Dodajte tome laku i zabavnu aplikaciju sa minimalnim funkcijama iza plaćene verzije, i to je jasan lider. To je povezani uređaj koji vam omogućava da se osećate malo više povezanim sa prirodnim svetom. Ako vas zanima da pratite vrste ptica u svom području, Bird Buddy je teško nadmašiti.

Bird Buddy

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Veliki transparentni hornski zvučnici za prekrasan...

Daleko smo od vremena kada su zvučnici, posebno oni kod kuće, jednostavno bili dosadne crne kutije...

EcoFlow Wave 2 pametna toplotna pumpa:...

EcoFlow Wave 2 pametna prenosna toplotna pumpa može da zameni i grejalice i klima uređaj, i...

TOP 5: Uređaja visoke tehnologije za...

U našem modernom svetu, dve stvari ostaju konstantne: napredak tehnologije i nakupljanje prašine. Opravdanje je da...

Dyson Airstrait: Vaš frizer će biti...

Ravna, meka kosa koja ostaje takva. Dyson Airstrait je zadovoljstvo, ali ono što će vaša kosa...

iRobot Roomba Combo J9 Plus

Roomba Combo J9 Plus nudi skoro sve što možete poželjeti od visokokvalitetnog robota usisivača i čistača....

TOP 5: pametnih uređaja za kuću...

Mnogi pametni uređaji postali su stalna postavka u modernim domovima tokom cele godine. Koristite svoj pametni...

Ovo je budućnost bežičnog punjenja. Pretvara...

Kada je reč o tehnologiji bežičnog punjenja, videli smo mnogo toga. Postoje Qi punjači i magnetski...

Streamer CXN100 je potpuno mehanički redizajn...

Cambridge Audio je otkrio svoj najnoviji i veoma očekivani muzički streamer srednjeg ranga. Novi model Cambridge...

KEF LSX II LT bežični zvučnički...

Ovaj bežični zvučnički sistem, koristi isti 4,5-inčni 11. generacije Uni-Q drajvera kao iLSX II, pri čemu...

Široki frižider sa zamrzivačem, „A“ EU...

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je novi, izuzetno energetski efikasan i ekstra široki frižider sa zamrzivačem...