Edifier oživljava legendarni audio brend STAX

STAX je poznat po tome što je razvio prve elektrostatičke slušalice

Kompanija Edifier oživela je legendarni japanski audio brend STAX izbacivanjem novih planarnih slušalica po imenu Spirit S3.

STAX je poznat po tome što je 1959. godine razvio prve ikada elektrostatičke slušalice, ili „zvučnike za uši“ kako su ih takođe zvali. Kompanija Edifier je oživela njihovo nasleđe u formi modela Spirit S3, koji je inspirisan delikatnošću izuzetno skuplje elektrostatičke tehnologije za koju u toj kompaniji kažu da „postiže nivo vernosti zvuka koja nikada pre nije mogla da se čuje na ovom potrošačkom nivou“.

Slušalice su dizajnirane misleći na audio profesionalce i entuzijaste, a planarna tehnologija spaja prednosti dinamičkog i balansiranog drajvera armature sa ciljem da se postignu detaljne niže frekvencije i jasniji, konzistentniji zvuk kod visokih frekvencija.

Koristeći kombinaciju Snapdragon audio tehnologije, tri patentirana rešenja za planarne drajvere, tehnologiju zvuka visoke rezolucije i inovativne akustične materijale, u kompaniji Edifer kažu da „model S3 isporučuju zaista nezaboravan doživljaj slušanja bez gubitka kvaliteta i sa niskom distorzijom“.

Slušalice Spirit S3 takođe će imati i bateriju koja nudi impresivnih 80 sati rada, a proizvođač tvrdi da sa 10 minuta punjenja dobijate 11 sati slušanja. Tu je i Bluetooth 5.2 koji ima opciju za povezivanje na dva različita uređaja istovremeno. Slušalice imaju napredna podešavanja za ekvilajzer i komande, kao i mogućnost podešavanja jastučića i još mnogo toga. Takođe dolaze sa vlasničkom Fluxor tehnologijom za magnetsku strukturu kompanije Edifier kao i Equal Mass tehnologijom dijafragme.

Slušalice Spirit S3 su lagane i vrlo elegantne u mat crnoj boji sa zlatnim logoom. Trenutna maloprodajna cena im je oko 400 dolara.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde