Zavisni ste od telefona? Isprobajte ovaj „brutalno efikasni“ trik

Kada ste poslednji put pogledali na svoj telefon? Odgovor je verovatno upravo sada. Zapravo, ovo sigurno čitate na nekom ekranu, i to ekranu ispred kog vrlo verovatno provodite više vremena nego što biste želeli. Statistika pokazuje da proveravamo svoje telefone u proseku 58 puta na dan, a 52% tih interakcija sa telefonom se dešava tokom radnog vremena.

Smartfoni su osmišljeni da nam privuku i zadrže pažnju. Bilo da su to poruke od prijatelja ili lajkovi na Instagramu, telefoni i aplikacije na njima su jednostavno dizajnirani od strane eksperata da stimulišu oslobađanje hormona sreće poput dopamina i oksitocina, pa nije ni čudo što stalno želimo još.

Mnogi od nas su probali na različite načine da smanje vreme provedeno gledajući u ekrane – od digitalnog detoksa do ostavljanja telefona u drugoj prostoriji – međutim, postoji i jedan manje poznat, jednostavan i potpuno besplatan trik koji se zove „grayscale“.

Najproduktivnija aplikacija na telefonima je avionski režim. A koja je druga najproduktivnija? Pa Grayscale režim. Ako niste nikada čuli za grayscale režim, niste jedini, ali pošto smo se potpuno udubili u grayscale na par dana (i pričali sa ljudima koji ga koriste već dugo), možemo sa sigurnošću da kažemo da ovaj režim rapidno smanjuje privlačnost koju telefon poseduje.

Kako funkcioniše grayscale režim? Taj „brutalno efikasni trik“ vam omogućava da vratite u proseku 50 minuta svog života dnevno, koje ste proveli „viseći“ na telefonu, i dokazano smanjuje upotrebu telefona, čak i više od funkcija za ograničavanje vremena provedenog u aplikacijama. On funkcioniše tako što ubije živopisni, šareni vizuelni stimulans koji konstantno izbija iz naših uređaja i „čini korišćenje telefona manje zaraznim i generalno neprivlačnim“. Manje šarenih aplikacija znači manje iskušenja da posegnete za novom dozom dopamina.

Kada aktivirate grayscale režim, ekran uređaja se pretvori iz živopisne palete boja u tmurno sivilo. Postaje teže prepoznati koja je koja aplikacija i sve funkcije postaju daleko manje interesantne (i teže) za korišćenje, što je odlično kada treba da se izborite sa zavisnošću.

Preporučujemo vam da uključite grayscale režim na telefonu i držite se njega. Uživajte u novostečenoj slobodi!

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

#TestiranjeAutomatizacije – Euro NCAP testira tehnologiju autonomne vožnje

Rezultati ankete su svesno objavljeni u vreme kada...

Najmanji ikada Lenovo ThinkCentre

Danas, kompanija Lenovo najavila je najnovije ThinkCentre ultra-male...

TEST: HONOR 70 – Najveća nada jesenjeg prelaznog...

Honor 70 je atraktivan telefon sa dobrim specifikacijama...

Upoznajte gedžet koji želi da radite nešto što...

Da li biste možda želeli da slušate podkast...

NOVI Watch GT 2

Huawei je predstavio Watch GT 2 - prvi...

Druga generacija Samsungovog Smart SSD-a može da obrađuje...

Zaboravite na procesore, recite zbogom ARM sistemima na...

TCL na sajmu CES 2021

TCL najavljuje lansiranje dva revolucionarna proizvoda, štampani OLED...

Mujjo Double-Insulated rukavice – Rukavice za ekrane osetljive...

Ove rukavice su razvijene kao odgovor na povratne...

TOP 5: objektiva za zumiranje koji su savršeni...

Leto je stiglo, što znači da je vreme...

HONOR Earbuds 2 Lite slušalice NA POKLON!

Kompanija HONOR nedavno je u Srbiji predstavila svoj...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Kada ste poslednji put pogledali na svoj telefon? Odgovor je verovatno upravo sada. Zapravo, ovo sigurno čitate na nekom ekranu, i to ekranu ispred kog vrlo verovatno provodite više vremena nego što biste želeli. Statistika pokazuje da proveravamo svoje telefone u proseku 58 puta na dan, a 52% tih interakcija sa telefonom se dešava tokom radnog vremena. Smartfoni su osmišljeni da nam privuku i zadrže pažnju. Bilo da su to poruke od prijatelja ili lajkovi na Instagramu, telefoni i aplikacije na njima su jednostavno dizajnirani od strane eksperata da stimulišu oslobađanje hormona sreće poput dopamina i oksitocina, pa nije ni čudo što stalno želimo još. Mnogi od nas su probali na različite načine da smanje vreme provedeno gledajući u ekrane – od digitalnog detoksa do ostavljanja telefona u drugoj prostoriji – međutim, postoji i jedan manje poznat, jednostavan i potpuno besplatan trik koji se zove „grayscale“. Najproduktivnija aplikacija na telefonima je avionski režim. A koja je druga najproduktivnija? Pa Grayscale režim. Ako niste nikada čuli za grayscale režim, niste jedini, ali pošto smo se potpuno udubili u grayscale na par dana (i pričali sa ljudima koji ga koriste već dugo), možemo sa sigurnošću da kažemo da ovaj režim rapidno smanjuje privlačnost koju telefon poseduje. Kako funkcioniše grayscale režim? Taj „brutalno efikasni trik“ vam omogućava da vratite u proseku 50 minuta svog života dnevno, koje ste proveli „viseći“ na telefonu, i dokazano smanjuje upotrebu telefona, čak i više od funkcija za ograničavanje vremena provedenog u aplikacijama. On funkcioniše tako što ubije živopisni, šareni vizuelni stimulans koji konstantno izbija iz naših uređaja i „čini korišćenje telefona manje zaraznim i generalno neprivlačnim“. Manje šarenih aplikacija znači manje iskušenja da posegnete za novom dozom dopamina. Kada aktivirate grayscale režim, ekran uređaja se pretvori iz živopisne palete boja u tmurno sivilo. Postaje teže prepoznati koja je koja aplikacija i sve funkcije postaju daleko manje interesantne (i teže) za korišćenje, što je odlično kada treba da se izborite sa zavisnošću. Preporučujemo vam da uključite grayscale režim na telefonu i držite se njega. Uživajte u novostečenoj slobodi!