Kontroler sa dvostrukom namenom za Android gejmere

U 2022. godini nam ne manjka opcija među kontrolerima kada govorimo o mobilnom i cloud gejmingu. Bilo da preferirate kontroler za mobilni telefon sa svim funkcijama ili želite manji dodatak za telefon kao što je Backbone One, za svakog se može naći po nešto. HyperX Clutch je dizajniran posebno za Android uređaje i ima bateriju koja traje ceo dan i hvataljku za telefon sa dvostrukom namenom, koja vam omogućava da se igrate na prikačenom telefonu ili ga koristite kao postolje. Sa podrškom za bežično igranje igara na PC-u kao i povezivanje putem kabla, ovaj kontroler nudi više nego što se to na prvi pogled čini.

Unutar kontrolera HyperX Clutch nalazi se punjiva litijum-jonska baterija od 600 mAh koja isporučuje do 19 sati igranja u kontinuitetu sa jednim punjenjem. U kutiji se dobija i USB-C kabl dug skoro 3,7 metara za punjenje ili povezivanje sa PC računarom za igranje preko kabla.

Po pitanju povezivanja, HyperX Clutch je dizajniran za Android telefone i tablete, kao i za PC računare. Izostanak podrške za iOS je definitivno primetan ovde, jer drastično ograničava količinu potencijalnih uređaja sa kojima ovaj kontroler može da se koristi. Što se tiče mobilnog gejminga, možete da se povežete preko Bluetootha koji nudi odlično bežično igranje sa niskom latencijom, dok za igranje na PC-u morate da se povežete ili preko USB-C kabla ili preko 2,4 GHz bežičnog adaptera koji se takođe dobija uz uređaj.

Sve ove opcije pružaju besprekorno plug-and-play povezivanje bez primetnog laga prilikom unosa komandi, što čini ovaj model dobrom opcijom ako tražite kontroler sa dvostrukim sposobnostima. Ono što je interesantno je da kontroler ne može da se koristi sa PC računarom preko Bluetootha, tako da morate da koristite USB adapter ako želite bežično igranje na kompjuteru.

Kao mobilni kontroler on nudi odličan doživljaj. Džojstici za palčeve su brzi i imaju odličan odziv kao i teksturisanu površinu sa koje vam palčevi neće skliznuti. Veličina je taman, otprilike ista kao i kontroler za Xbox Series X|S, ili možda za nijansu manji. Lagani plastični dizajn je redovna pojava među mobilnim kontrolerima, jer morate da uračunate i težinu telefona, što može da izazove zamor tokom dugih sesija igranja. S druge strane, s obzirom na to da je telefon zaključan u samo jedan ugao gledanja, on deluje izuzetno čvrsto i stabilnu u hvataljci kontrolera, što ga čini pouzdanom opcijom ako planirate da igrate tokom vožnje autobusom ili drugim prevoznim sredstvom.

Za one koji traže kontroler sa dvostrukom namenom sa kojim mogu igrati igrice na Android uređajima i PC-u, HyperX Clutch će sigurno zadovoljiti njihove potrebe. On ima punjivu bateriju koja traje 19 sati, podršku za Bluetooth za celodnevni mobilni i cloud gejming, kao i odličnu hvataljku za telefon koja služi i kao postolje. Izostanak podrške za iOS definitivno umanjuje njegove šanse za mejnstrim uspeh, ali ovo je dobar kontroler za korisnike Android uređaja koji je istovremeno i solidan PC kontroler.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde